270
Views

 

CRONICA IDEILOR 8

CULMEA PROSTITUTIEI OMENESTI, MARIA MAGDALENA,

DEVINE O UCENICA A LUI ISUS

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

Sponsor: Adrian Dobrovolschi

Maria Magdalena, a fost una din cele mai inzestrate femei ale planetei pamant. Cu un fizic construit dupa toate rapoartele si proportiile inteligentei Marelui Creator, dotata cu tot cei trebuie, inalta, bine cladita din cap pana la talpile picioarelor, cu o fata expresiva in frumusetea ei, cu un par negru ca o coama de cal salbatic, cu o dantura perfecta, iar farmecul acestei femei, ramane unic, in ierahia feminina a veacurilor, si anume, a stiut sa iubeasca.

Maria Magdalena, vine de la orasul infloritor in textile si purpura, cu un comert bine pus la punct, cu case de tolerante specifice vremii, un oras cu turn si un castel ce reprezinta prosperitatea micului oras, numit Magdala, asezat pe coasta Galileii, la o distanata de trei mile de Capernaum. Marca si sigla produselor de tot felul, purtau numele de Magdala. Maria Magdalena era conectata la viata comerciala a orasului. Nu se stie daca a fost casatorita legal, dar se stie ca a fost o mare atractie pentru barbatii vremii. Unsa cu toate darurile lumesti, ea a devenit „pacatoasa orasului” caci viata ei semana a unei prostituate de lux, pe bani, atentie. Nici varsta nu o putem identifica.

Maria Magdalena, a devenit in viata sociala a vremii, un personaj „special”, in prostitutia vremii, dotata cu tot ce-i trebuie, inclusiv posedata de, „sapte legiuni de demoni”. Ea s-a nascut in pacat, iar fariseul care poftise la masa pe Isus, si alti oaspeti, inclusiv pe Maria Magdalena, au bociferat in gandurile lor cu privire la, fapta ei de ungere a picioarelelor lui Isus cu mir, cu sarutarile ei necontenite, cu lacrimile ei ce erau sterse cu parul capului ei lung si catifelat, ca o coama de cal. Finalul acestei scene este dramatic si tragic, pentru unii si plin de speranta pentru altii. Isus a zis:

„Simone, ea Mi-a stropit piciorele cu lacrimile ei, si Mi le-a sters cu parul capului ei, n-a incetat sa-Mi sarute picioarele. Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei, si Mi le-a sters cu parul capului ei. Mi-a uns picioarele cu mir, si a facut toate acestea pentru ingroparea Mea. Simone, sa stii ca, pacatele ei, care sant multe, sant iertate, caci a iubit mult.” Isus a zis femeii: „Iertate iti sant pacatele!”

            Maria Magdalena, a fost prezenta la Palatul lui Pilat, cand a fost judecat Isus. A vazut cu ochii ei de femeie a durerii, atrocitatile si bataile fara mila, la adresa lui Isus. A privit fiecare scena, si a ramas fara cuvinte cum Isus, Invatatorul oamenilor, este batut, maltratat in fel si chip, dar, neputinta omeneasca, lasa de dorit. Ea a vazut sangele lui Isus, pe pardoseala rece de marmora a salii de judecata. La muzeul de arta clasica de la, Louvre, din Paris, poti vedea scene realizate de maestri ai artei picturale mondiale, ca :Rubens, Guido Reni, Perugio, Giovani Belini, Jan Boeckhorst, Murillo si altii, ce au pus pe panzele lor celebre, scene din viata, acestei femei, Maria Magdalena.

            Maria Magdalena, spun comentatorii vremii ca, a avut mai multe maladii, iar altii sustin ideea ca, cele sapte legiuni de demoni, nu sant altceva decat puteri de demoni ce numai Isus a putut sa-i scoata, din aceasta femeie. Numai suferinta ei prea mare si increderea in Isus, a putut sa o faca puternica si curajoasa in fata atacurilor virulento-verbale ale fariseilor, din vremea aceea. Credinta ei in Isus, a facut din ea o ucenica a Lui, ce a vindecat-o complet, devenind mental o femeie puternica cu Dumnezeu, si fizic, cu o sanatate speciala, pentru aceasta femeie ce, a iubit mult. Iosif din Arimatea, Nicodim, Maria Magdalena si celelalte femei, L-au ingropat pe Isus. Tot ea, a venit la mormant, si a vorbit cu Isus. Bucuria ei a fost mare, caci acest Isus, acum inviat, I-a iertat toate pacatele, i-a scos din trupul ei cele sapte legiuni de demoni, si acum a venit sa se bucure cu ucenicii de marea veste a invierii Mantuitorului lor.

Maria Magdalena, este intruchiparea raului in anii tineretii, si alegerea prin rugaciune si perseverenta in Isus, in anii trezirii la o viata, numai cu Isus. Este persoana contradictorie chiar in sanul celor 12 ucenici. Si acestia au pierdut din atentie, ce a facut aceasta femeie pentru ingroparea lui Isus. Cu uleiul mirositor, turnat de acesta femeie, Maria Magdalena, pe trupul lui Isus, l-a pregatit pe Isus, pentru marile torturi ce au avut loc acum 2000 de ani. De multe ori nu intelegerm mecanismul credintei si nici nu vrem sa credem ca Isus ne ajuta foarte mult. Rusinati, ucenicii au trebuit sa i-a in consideratie aceasta fapta a Mariei Magdalena, pentru ca Isus a aprobat fapta ei. Rautatea si viclenia ucenicilor, asupra acestei femei fara aparare din partea cuiva, a rezistat tuturor instantelor vremii. Iar Isus a binecuvantat in final viata ei, a Mariei Magdalena.       

                Maria Magdalena, traieste printre noi, si santem indemnati sa nu o luam ca o mingie de fotbal ci cu afectiune, sa o primim in area noastra de actiune. Sant fiinte ce nu mai au nici o speranta, si atunci, au nevoie de ajutorul nostru. Sa nu facem ca ucenicii, pe vremuri, ci, cu intelepciune de Sus, sa ajutam pe aproapele nostru care este langa noi, si care intinde o mana de ajutor. Sa i-o dam cat timp mai este har, Amin!

CRONICA IDEILOR – 8 – MARIA MAGDALENA

Despre autor
-