741
Views

Am primit un raport de la Dennis Hokama care sintetizeaza doua surse de date si care poate oferi o imagine celor care sunt interesati sa afle mai mult despre situatia financiara a Bisericii Adventiste. Cele doua surse mai sus mentionate sunt „Raportul Trezorierului” pe ultimii 10 ani si „Fisa Delegatilor” care conține date despre numarul total al membrilor Bisericii Adventiste, utilizate pentru a justifica reprezentarea delegatilor prezenti la Sesiunea acestei Conferinte Generale.

Va prezint cele doua tabele cu cifre. Primul tabel prezinta un clasament al diviziunilor in functie de numarul de membrii, iar celalalt listeaza zecimea pe cap de membru.

Tithe membership Tithe per Capital

Sunt necesare cateva observatii pertinente.

1.   Este suprinzator ca Diviziunea Nord Americana nu se afla pe primul loc cand ne referim la zecimea pe cap de membru, ci doar pe locul 2 cu 815.27 de dolari, dupa MENA (Orientul Mijlociu inclusiv Israelul si Africa de Nord) care se situeaza pe primul loc cu 861.63 de dolari, insa reprezinta doar 0.02 din totalul de membrii ai bisericii Adventiste.

2.   Observam că există o relație invers proportionala între totalul membrilor diviziunilor si zecimea pe cap de membru. Primii patru clasati la zecimea pe cap de membru (MENA, NAD, TED și EUD) au o medie ponderată de 809.25 dolari pe cap de membru în zecime anuală și acopera aproape jumatate (48%) din zecimea mondiala, în ciuda faptului ca acestia reprezinta doar 8% din numarul total de membrii al Bisericii mondiale.

3.   In partea de jos a tabelului, șase diviziuni (SUD, ECD, WAD, SID, SSD, și IAD) au o medie ponderată de 35.72 de dolari pe cap de membru pe an, si reprezinta 19% din zecimea mondiala, in timp ce alcătuiesc impreuna 73.03% din membri bisericii mondiale.

4.   Este interesant de observat cum o diviziune, precum SUD al cărei medie pe cap de membru este de doar 3.95 de dolari pe an, a putut scapa de statutul de „misiune”, deoarece statutul de „diviziune” presupune independență financiară.

Cateva observatii despre banii Bisericii Adventiste

| Articole / Stiri |
Despre autor
-