59
Views

Cazurile umanitare au cel mai mare impact la publicul larg, fie el crestin sau necrestin. Un caz umanitar misca inima mult mai repede decat un proiect misionar pe termen lung in care rezultatele se vad mai tarziu sau deloc. Avand in vedere experienta de 7 ani de zile a Maranatha Romania atat in proiecte umanitare cat si in cele misionare, putem spune cu certitudine ca donatorii / sponsorii, sunt interesati in proportie de 99% de cazuri umanitare. Am observat un anumit comportament la sponsori / donatori in legatura cu proiectele umanitare: doresc ceva concret, care sa sensibilizeze inima, iar rezultatele sa fie cat mai repede vizibile, foarte usor de masurat si satisfactia donatorului sa fie imediata. 

Pe partea de proiecte misionare, de sustinerea misionarilor pe termen lung, donatorii sunt mult mai putin interesati, pentru ca necesita sustinere si implicare financiara pe termen lung si regulat, proiectele sunt mai ,,subiective”, greu de cuantificat iar rezultatele se vad in ani de zile.

Cu toate acestea, avand in vedere situatia financiara din lume si din tara, se vede o scadere considerabila a donatiilor, chiar si pe proiecte umanitare. In acest caz, marile organizatii isi creaza anumite oportunitati care sa le aduca anumite venituri si care sa le ajute sa devina independente financiar de donatii si sponsorizari in momentele de criza.

Ideea aceasta a stat mult timp si in cadrul Maranatha Romania, aceea de a crea, de a produce ceva (bunuri, servicii, etc) care puse in vanzare sa aduca venituri pentru sustinerea proiectelor in desfasurare.

La Maranatha Romania ideea a venit cu o librarie crestina, care sa comercializeze carti crestine in mediul crestin online. Insa lucrul acesta necesita o investitie serioasa, o suma de bani care nu exista. De-a lungul timpului prin proiectele noastre umanitare, ne-am creat prietenii si relatii cu oameni din diferite confesiuni religioase care se implicau sau doreau sa se implice in proiecte umanitare. Astfel, cu cateva persoane din relatiile noastre, in mod special din strainatate si cu potential financiar, am reusit sa concretizam ideea vanzarii de carti crestine pentru sustinerea proiectelor umanitare. Din start, la dorinta celor care au contribuit financiar la acest proiect, s-a mers pe ideea ca din vanzarile de carti crestine sa se sustina NUMAI proiecte umanitare. Astfel s-a nascut Libraria Crestina Maranatha, si o puteti vizita la adresa de site: www.librariamaranatha.ro

Libraria Crestina Maranatha NU apartine de Asociatia Maranatha Romania, ci doar sustine in masura vanzarilor de carti crestine, proiectele umanitare ale asociatiei. Cei care stau in spatele infintarii si sustinerii financiare a acestei librarii crestine sunt in mod special frati crestini din alte confesiuni religioase, cat si frati adventisti, care au dorit ca prin vanzare de carti crestine, sa existe un venit pentru sustinerea cazurilor umanitare. In acelasi timp, si un roman ortodox stabilit in strainatate care s-a implicat des in proiectele noastre umanitare, ne-a sustinut financiar in acest proiect cu carti crestine pentru cazuri umanitare.

Libraria Maranatha isi desfasoara activitatea in mediul online si este inca in perioada de promovare, incercand sa o facem cunoscuta celor care sunt interesati de carti crestine. Suntem inca in perioada de achizitionare de carti crestine, de crearea si marirea stocului de carti crestine. La Libraria Maranatha puteti gasi carti crestine pentru copii, carti crestine de familie, carti crestine educative, de teologie,o gama foarte mare de Biblii, etc.

In concluzie:

– Libraria Maranatha NU apartine Asociatiei Maranatha Romania.

– Libraria Maranatha sustine DOAR proiecte umanitare, in masura vanzarilor de carti crestine.

– Libraria Maranatha a luat fiinta prin sustinerea financiara a unui grup de frati inter-confesional, care doresc sa sustina si sa finanteze proiecte umanitare.

– Comandand carti crestine, biblii, etc, de la Libraria Maranatha deveniti partenerii nostri si ajutati in mod indirect cazuri umanitare.

Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

 

Carti crestine destinate cazurilor umanitare

Despre autor
-