36
Views

MirceaDupa ce i-a murit sora, calcata de tren, a fost dat la o casa de copii, unde si-a petrecut cea mai mare parte din copilaria sa. Cand il privesti, pe fata lui Mircea, vezi tristete. Greu poti sa-i smulgi un zambet. Ajuns adult, si-a gasit un loc de munca in croitorie, ceea ce i-a permis sa locuiasca cu chirie in Craiova. In 2003 si-a pierdut locul de munca si a ramas pe drumuri. Neavand unde sa locuisca, in final a gasit o baraca abandonata, la marginea Craiovei, cu patru pereti de beton, fara acoperis. Impreuna cu sotia lui, a acoperit baraca cu cartoane, nailon si pietre pentru ca acoperisul lor improvizat sa nu fie luat de vant. Mai mult decat atat, si-au mai ridicat o camera improvizata, mica, langa baraca de beton. Momentan, atat Mircea cat si sotia lui nu au loc de munca stabil. Isi castiga existenta lucrand cu ziua, atat el cat si sotia lui, atunci cand gaseste.

sobaDin cauza conditiilor de locuit, Mircea s-a imbolnavit de plamani si a fost pensionat. In 2011 insa, odata cu taierea masiva a pensiilor si pensia lui a fost taiata. Baraca este extrem de friguroasa din cauza peretilor de beton, a lipsei unui acoperis adevarat si a faptului ca pe jos este nisip. In baraca lui Mircea este mult mai frig decat afara. Cat timp am stat  de vorba cu el  in baraca, ne inghetau picioarele de frig. Cazul lui si povestea lui de viata ne-a impresionat profund. L-am intrebat de cateva ori: ,,care este nevoia ta cea mai urgenta”, iar raspunsul lui a fost acelasi: ,, imi doresc, de la Dumnezeu, sanatate!”. Am insistat sa ne spuna nevoile lui, ca dorim sa il ajutam, dar trebuie sa stim de ce are nevoie.

 

coliba lui MirceaIn cele cateva ocazii cand a fost vizitat de noi, nu ne-a cerut nimic. Cu toate acestea insa, nevoile erau mai mult decat evidente: pe jos este nisip si iti ingheata picioarele, acoperisul in toiul iernii incarcat cu zapada este din carton, lemne nu avea de loc, iar soba la care se incalzeste si pe care gateste este de mult uzata. L-am intrebat daca soba face caldura si am inteles ca consuma foarte multe lemne, fara randament din cauza ca este foarte veche, doar tabla care nu tine caldura. Lemne nu avea deloc, asa ca echipa noastra i-a adus cateva lemne, care insa nu vor tine foarte mult. Dorim ca sa ii cumparam lui Mircea o teracota care sa tina caldura si pe cara sa si poata gati. De asemenea, dorim sa ii procuram cat mai repede posibil si lemnele de foc de care are nevoie pana va veni caldura. Teracota si lemnele ne vor costa 500 de euro. Dorim sa facem un apel de suflet, la toti  fratii care simt cu cei aflati in nevoie, care au nevoie de ajutorul nostru.

Pentru cei care doriti sa faceti donatii, va rugam sa folositi modalitatile de mai jos.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de email: maranatharomania@gmail.com, telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.maranatharomania.ro/doneaza/

2. Doneaza prin PayPal, aici: http://www.maranatharomania.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar, in conturile deschise la Raiffeisen Bank pe numele asociatiei Maranatha Romania, de mai jos:

-IN LEI: RO 02 RZBR 00000 6001 2042422 deschis la Raiffeisen Bank

IN EURO: RO 52 RZBR 00000 6001 2246968, la Raiffeisen Bank

CODE  SWIFT: RZBRROBU

Cu respect,

Echipa Maranatha Romania

www.maranatharomania.ro

 

 

 

Ajuta o familie saraca din Craiova cu lemne de foc si o soba

About The Author
-