Views

Un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,5 metri a avut loc în Indonezia, vineri, 28 septembrie 2018, declanșând un tsunami puternic care a ucis peste 1200 persoane în orașul Palu și în zonele din apropierea orașului Sulawesi, lăsând mii de persoane dispărute. Agenția Indoneziană de gestionare a dezastrelor (INDMA) confirmă faptul că peste două milioane de oameni au fost afectați de acest act de natură fără precedent. Potrivit rapoartelor, majoritatea accidentelor și leziunilor au fost cauzate de căderi de moloz și valuri de tsunami.

 

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Ajutor (ADRA) desfășoară intervenții în caz de urgență în zona dezastrului pentru a oferi ajutor rapid celor mai afectați de această tragedie.

„Distrugerea este vastă și situația de pe teren este scăpată de sub control. Locuințele au fost spulberate, clădirile și magazinele s-au prăbușit, drumurile au devenit impracticabile, multe dintre ele sunt închise din cauza alunecărilor de teren, inclusiv un pod mare care a fost distrus. Situația umanitară este, de asemenea, foarte gravă. Mii de oameni dorm în aer liber, temându-se de replicile puternice” a declarat Clinton Rapell, Director ADRA Indonezia.

În Palu, orașul cel mai afectat, care are o populație de peste 380 000 de locuitori, străzile au fost acoperite cu tot felul de lucruri pe care le-a adus tsunami. În plus, majoritatea populației rămâne în afara liniilor de comunicare, împiedicând raportarea victimelor și evaluarea situațiilor de urgență. Conform rapoartelor inițiale ale  ADRA, principalele zone afectate sunt în provincia centrală Sulawesi, incluzând 13 districte din regiunea Donggala (județul) și 8 districte din orașul Palu.

ADRA în Indonezia coordonează intervenția umanitară de urgență în strânsă coordonare cu autoritățile locale și naționale, cu alte organizații nonprofit și cu liderii și voluntarii Bisericii Adventiste.

„Multe familii au nevoie urgentă de ajutor. Ei au pierdut totul, iar acum se luptă pentru supraviețuire” a declarat Mario de Oliveira, Director Situațiilor de urgență ADRA International. „Cele mai urgente nevoi în acest moment includ alimente pentru bebeluși și copii, corturi de urgență și prelate, pături, apă potabilă, medicamente”.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA și să se implice susținând victimele cutremurului din Indonezia, o pot face prin:

  • donații financiare în conturile ADRA, specificând ”Indonezia”
  • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru ”altă destinație (specificați)”, cu mențiunea ”Indonezia”.

ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, este activă în 139 de țări și este condusă după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

ADRA International

ADRA sprijină victimele cutremurului din Indonezia

About The Author
-