Duminică, 14 mai 2017, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România în colaborare cu Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP), a inaugurat, în orașul Câmpia Turzii, județul Cluj, o nouă casă construită în cadrul proiectului ”Reclădind speranțe”.
După ce casa a fost afectată de un incendiu în luna Decembrie 2016, mama, Irina, împreună cu cei trei copii, Claudiu, Dorel și Cătălin, au rămas sub cerul liber, ne având unde să mai locuiască în condiții corespunzătoare.
În urma evaluării, s-a luat decizia pentru a se interveni în acest caz reamenajând și consolidând casa pentru această familie greu încercată. Proiectul a fost coordonat de către Feier Ioan, responsabil ADRA în zona Transilvaniei de Nord și Maramureș și de către Ianko Arthur, voluntar. Pentru finalizarea noii construcții au fost implicați 19 voluntari și 18 sponsori care și-au adus contribuția financiară sau prin materiale de construcție, suma implicată doar pentru materiale de construcție ridicându-se la aproximativ 3000 EURO.
Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director ADRA România a declarat: ”Adevăratul test al solidarității între oameni se dă atunci când semenii noștri trec prin greutăți, cu atât mai mult când ei nu cer să fie ajutați. Ne bucurăm de faptul că și în locul acesta am putut să oferim o speranță acestei familii greu încercate prin îmbunătățirea condițiilor de viață după ce casa lor a trecut printr-un incendiu. Proiectul ADRA ”Reclădind speranțe” este mai mult decât un proiect, este un exemplu de solidaritate oferit de voluntarii și sponsorii care s-au implicat. În felul acesta, acest edificiu, care la început nu oferea niciun fel de speranță, a devenit un motiv de bucurie”.
”Începând din luna ianuarie 2017, în fiecare duminică, atunci când vremea a permis, un grup de voluntari inimoși au lucrat pentru casa Irinei și a celor 3 copii minunați. Aducem mulțumiri sponsorilor și voluntarilor implicați în acest proiect care, prin intermediul ADRA România și cu ajutorul lui Dumnezeu, au adus un colț de liniște și siguranță acestei familii. ADRA, în fiecare pâine oferită celor sărmani, în fiecare pachet oferit copiilor care doresc să meargă la școală sau în fiecare cărămidă pusă la construirea unei case, lasă tot atâtea semne de apreciere pentru cei pe care îi iubește și îi dorește salvați” a declarat Ioan Feier, Responsabil ADRA Transilvania Nord și Maramureș.
”Reconstrucția acestei case este prima colaborare cu ADRA România. În această perioadă, colaborarea în proiectul ”Reclădind speranțe” a fost o experiență unică care mi-a oferit noi perspective și o viziune corespunzătoare în a merge mai departe în diverse acțiuni. Evenimentul de astăzi este un prilej de bucurie atât pentru beneficiari, cât și pentru fiecare persoană care s-a implicat în proiect” a declarat Arthur Ianko, voluntar ADRA România și coordonator ASUP Transilvania Nord.
Proiectul „Reclădind speranțe” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor care și-au pierdut bunurile materiale în urma unui incendiu. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoanele care trec prin astfel de situații, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.
Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP) realizează programe educaționale pentru persoanele private de libertate și contribuie la reintegrarea deținuților în viața socială după eliberare pentru a duce o viață morală și utilă, prin consiliere, instruire și sprijin.
ADRA România
Vechea locuință:
În timpul lucrărilor de construcție:
Noua locuință: