În perioada 13 – 24 Februarie 2017, ADRA România în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea va inaugura 10 case în 10 zile. Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășuară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.
”Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA România a identificat și a sprijinit persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Și în anul 2017, ADRA continuă susținerea acestei categorii de persoane, printr-un proiect inedit: inaugurearea consecutivă a unui număr de 10 case construite în diverse regiuni ale țării. Astfel, persoanele asistate primesc mai mult decât un adăpost, își recâștigă respectul de sine și își redobândesc demnitatea” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.
”Acţiunile de reducere a sărăciei şi a nedreptăţilor adiacente sunt o parte importantă a responsabilităţii sociale creştine recunoscute de Biserica Adventistă. Sprijinim proiectele ADRA România, prin programul ”Implicarea Totală a Credincioșilor”, în cadrul căruia fiecare credincios poate fi de folos semenului său. În proiectul ”10 case în 10 zile” susținem construcția de case prin voluntarii care se implică și, prin eforturile comune, aducem un viitor mai bun acestor familii” a declarat Dragoș Mușat, Directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.
Prin proiectele de construcții de case, ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. ADRA România promovează un viitor mai bun. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face:
- prin voluntariat;
- prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
- prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelui lui Isus Hristos.
ADRA România