Views

adra-thank-you

Dragi prieteni ADRA România,

Vă mulțumim foarte mult tuturor pentru susținerea, atât prin vot direct, cât și prin recomandarea proiectului ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!”, acum la final, când ADRA România a câștigat finanțarea de 10 000 EURO la Programul de Granturi ”Raiffeisen Comunități”! Din cele 193 propuneri de proiect înregistrate, 150 proiecte eligibile, 20 proiecte finaliste, 10 proiecte au fost declarate câștigătoare.

Vineri, 16 septembrie 2016, jurizarea internă, a păstrat ADRA România pe locul câștigător, în felul acesta oferind finanțare proiectului ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!” în care sunt ajutați 50 de copii din familii sărace, numeroase, monoparentale cu risc de abandon școlar din cauza sărăciei, dar cu potențial educațional să depășească dificultățile și să promoveze cu succes în anul școlar 2016 – 2017.

Uniți am putut mai mult, astfel că cele 1885 de voturi obținute cu ajutorul vostru ne-au clasat pe locul 5 din 20 și au reprezentat pentru ADRA România, mai presus de toate, prețuirea pe care ne-o purtați și încurajarea să mergem înainte și să luptăm împotriva abandonului școlar din România. Atunci când faci tot ce poți cu mâinile tale, Dumnezeu intervine. Credem că Dumnezeu face ceea ce mâinile noastre nu pot realiza.

raiffeisen-comunitati

Programul de Granturi „Raiffeisen Comunități”, aflat la cea de-a șasea ediție, este primul de acest gen de pe piața bancară românească și reprezintă un concurs online de proiecte de responsabilitate socială, de dimensiuni mici sau mijlocii, derulate de organizații neguvernamentale, școli sau spitale în localitățile în care Raiffeisen Bank își desfășoară activitatea.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!” are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar pentru 50 de copii aflați în situație de risc, prin sprijin material, prin consiliere parentală cu scopul corectării atitudinii părinților vizavi de educația instituțională și prin meditații și activități socio-recreative desfășurate cu ajutorul voluntarilor. Beneficiarii proiectului sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii Unităților de Învățământ din zonă. Proiectul  se va desfășura pe o perioadă de 10 luni, respectiv septembrie 2016 – iunie 2017 și se adresează copiilor din clasele primare și gimnaziale, aceștia primind în perioada de implementare pachete cu alimente de bază, produse de igienă și rechizite, dar și consiliere și sprijin din partea ADRA România și a colaboratorilor.

În numele celor 50 de copii care vor beneficia de susținere lunară în anul școlar 2016 – 2017,

Vă mulțumim!

ADRA România

adra-vreau-la-scoala-tabla

About The Author
-