26
Views

Dragi prieteni ai Intercer!

Am fost duminca trecuta cu aproape 30 de voluntari intr-un satuc unde am gasit imagini cutremuratoare.Tot satul este acoperit complet de troiene de zapada. Sunt locuri unde sunt sapte metri de zapada!!!

Cei 30 de insi am reusit sa deblocam doar trei case !!! Nu vorbesc despre a da zapada la o parte ci doar de a decoperta acoperisurile, de a face culoare tip fantani ptr ca oamenii sa iasa din case si sa poata ajunge la magaziile cu hrana, la animale, la fantani, unde au mai putut fi reperate! Am sapat trei ore in zapada sa scoatem la lumina cativa porci ai unui batran fara o mana, animale care nu mai mancasera de doua saptamani si de atata timp nu mai bausera apa!!! Cand au scapat din stransoare, s-au napustit la zidul de zapada sa manace din zapada caci aveau o mare sete! Am gasit animale moarte, unele s-au mai salvat. Am gasit caini si pisici care stateau prin nuci si alti pomi flamande!

Se lucreaza extrem de greu datorita faptului ca zapada este tasata si adesea doar cu cazmaua se mai poate sapa sau doar cu drujba se mai poate taia feliile de zapada tasata!

Daca duminica asta nu suntem cel putin o mie de voluntari, in maxim o luna tot satucul va fi ras de pe fata pamantului.

Va rugam din suflet sa faceti ceva!

Aveti cateva modalitati de a ne ajuta:
1. Voluntari care sa poata fi la Buzau in jurul orelor 08.00 dimineata. Pentru asta voluntarii vor trebui sa vina cu cate un microbuz sau cu masini (Cu microbuzul ar fi mai putine cheltuieli) si sa fie dotati cu: lopeti, cazmale, drujba daca are cineva, folii de plastic cu care sa scoatem zapada de jos sa o ducem sus pe culmi, sfoara de prins folia ca pe saci, cizme de cauciuc ca incepe sa se dezghete zapada, cu ciorapi si ceva haine de schimb, cu mancare pentru fiecare in parte dintre noi si daca mai este posibil si cu ceva hrana neperisabila sa lasam la oamenii la care lucram;

2. Cei care vor sa ajute finaciar o pot face luand legatura cu Adra Romania si specificati cu directia Buzau satul Tarlele, ptr ca mai putem plati oameni cu ziua dintre cei care mai sunt prin comuna respectiva. Trebuie sa stim exact cati bani avem la dispozitie pentru a plati cu 40-50 lei/zi un om cu ziua. Trebuie sa stim pana vineri sa facem anunt prin comunele dimprejur sa vina oamenii la treaba! Anuntati-ne cei care puteti ajuta finaciar cu ceva sa facem calculul fortei de munca!

3. Cei care puteti trimite doar hrana neperisabila, o puteti face prin masinile care vin in zona sau prin alte mijloace(faina, malai, ulei, orez, pasta de tomate, dulciuri pentru copii, paste faianoase, conserve dar nu de carne, etc)!

Pentru voluntarii care mai pot ramane si cateva zile aici, amenajam la Biserica Bethel Buzau, dormitor si bucatarie.

Va rugam din suflet nu stati nepasatori. Poate chiar din casele acelea de sub nameti vom auzi glasul Mantuitorului spunand: „Am fost sub nameti si ati venit pe la mine!”

Aici sunt lacrimi si durere. Oamenii nu vor mai avea case daca noi nu iesim cu mic cu mare.

Asteptam reactiile voastre, interventiile voastre fratilor, rugile si poate ajutorul financiar! Oamenii acestia nu au nevoie de maionezele si apa noastra minerala (cu toate ca nevoi sunt) ei au nevoie sa fie scosi de sub nameti si salvate casele de la inec si de la degradarea care poate veni de la zapada care acum se topeste incet dar sigur!

Ne rugam Domnului sa miste inimile tuturor celor care vor citi acest randuri!

Fratilor pastori, ne adresam dvs! Faceti apel si motivati oamenii din comunitati sa vina aici. Aici veti gasi munca de Sisif! Sa scoti de la patru metri zapada si sa o dai in sus pana la alti patru metri! Si asta din mana in mana! Este ocazia misionara cea mai ampla care se poate vedea. Vom avea duminica cea mai vestita predica! Se va predica doar cu MAINILE!!!

Va asteptam sa va anuntati sa pregatim administrarea acestei actiuni care va fi unica in istoria bisericii noastre. Depinde numai de tine!

Orice interventie o puteti face la tel.0740830646 Adi Andrei; 0744530900 Ionel Turturica si 0745136988 Emil Simionescu sau pe e-mailul: emisim@ymail.com.

Domnul sa ne ajute sa dam o marturie deosebita prin implicarea a cel putin o mie de voluntari (DA, 1000 voluntari cel putin!). Duminica am putea salva satul de la distrugere daca sunt cel putin o mie de oameni acolo!

A consemnat
Emil Simionescu
Ziarul Viata si Sanatate
Corespondent Intercer

Dati click pe imaginile de mai jos pentru a le mari.

Urgenta maxima la Tarlele, judetul Buzau

| Social |
Despre autor
-