30
Views

Pe Raluca am cunoscut-o in Biserica din Falticeni, locul meu de origine. Este un copil a carui viata s-a schimbat odata cu descoperirea lui Dumnezeu. Provine dintr-o familie destul de numeroasa, avand cinci frati. De mica s-a bucurat doar de sustinerea mamei, tatal fiind alcoolic, lucru care l-a facut sa nu-l intereseze prea mult de familie si necesitatile ei. A trecut prin clipe grele, clipe de teama, ramanandu-i in minte scene violente cand tatal venea acasa beat si la orice ora tarzie provoca scandal trezind toata familia, iar mama fiind batuta de cele mai multe ori. Datorita mamei nu s-a ajuns la dezbinarea familiei, care a luptat foarte mult pentru copii si a indurat orice. Un alt lucru care a marcat-o profund este moartea sorei ei care din cauza unui vaccin a fost infectata cu virusul hiv, decedand dupa o suferinta de 14 ani.

Pentru ca locuiesc la tara, iar locurile de munca sunt practic nule in acea zona, banii au fost o problema majora tot timpul. Cu un sot iresponsabil, care munceste ocazional fara carte de munca, iar mama fiind casnica, copii cu greu au putut urma o scoala. A terminat Liceul Sportiv din Suceava cu ajutorul celor doi frati ai ei mai mari.  Acum cand l-a descoperit pe Dumnezeu, doreste sa urmeze Facultatea de Pedagogie de la Cernica, institutie, care dupa spusele ei este de cel mai inalt nivel. Doreste ca sa se formeze profesional dar si spiritual intr-un mediu frumos, cu oameni cate-l cauta si-l lauda pe Dumnezeu. Este demn de remarcat faptul ca in familia ei, este singura prezenta adventista. A avut piedici si amenintari din partea celorlalti membri ai familiei, de la frati pana la parinti, ortodocsi convinsi, sa renunte la principiile adventiste, dar a ramas ferma si ascultatoare doar de Dumnezeu. Asadar, nu se bucura de sprijinul familiei care nu simtatizeaza deloc Biserica Adventista.

S-a inscris la Facultatea de Pedagogie Cernica dorind sa urmeze cursurile cu frecventa redusa, ca sa poata lucra intre timp pentru intretinere si plata studiilor. Dar comisia Institutului i-a comunicat ca acest lucru nu este posibil decat pentru cei care lucreaza deja in domeniul pedagogic si se vor accepta si aici un numar restrans de cereri (acreditarea facultatii este doar pentru cursurile de zi). I s-a sugerat cautarea unui sponsor si a fost indrumata sa inceapa cursurile la zi punandu-si increderea in Dumnezeu, lucru pe care il face si pentru care se roaga fierbinte. Taxa lunara ajunge, in lunile pline, de aprox 180 euro – 756 lei, la care se adauga taxa de studii – 500 euro pe an – 2100 lei.

Acest vis frumos al ei s-ar implini prin gasirea unor sponsori care sa o ajute. Iar EU si TU putem deveni canale prin care Dumnezeu poate implini acest vis frumos.

Cuvantul criza il auzim la fiecare pas. A invadat existenta noastra efemera. Ar putea fi un motiv intemeiat pentru care sa nu fim sensibilizati sa oferim din putinul nostru. Dar am increderea ca Dumnezeu va sensibiliza pe acei oameni de bine care doresc sa contribuie la implinirea unui vis. ..Si de ce nu, poate Raluca, prin domeniul de pregatire ales, sa devina aducatorul copiilor nostri.
2 Corinteni 9,7 – „Fiecare sa dea cat a hotarat in inima lui; nu cu parere de rau sau de sila, caci pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu”.

Cine ar dori s-o ajute pe Raluca o poate face luand legatura cu:
pastorul Adrian Andrei –
Tel: 0740830646 sau 0767361220
sau scriind pe adresa pastoradryan@yahoo.com .
SAU direct la Cernica in contul Institutului pentru Raluca Pricop.
Tel Institut Cernica- 0213695350 sau 0744685123.
Adresa Institut . – Sos Decebal, nr. 11-13, Com Cernica, 077035, Ilfov, Romania.
secretariat@institutadeventist.ro

Sponsorizare pentru Raluca Pricop – ITA Cernica, Pedagogie

Despre autor
-