26
Views

Extragerea endoscopica a nodulilor nu aduce doar avantaje cosmetice

Austria – In fiecare an la peste 10 000 de oameni se descopera noduli ai glandei tiroide de diferite marimi. Pentru a putea afirma daca este vorba de un nodul malign sau benign, de cele mai multe ori este nevoie de o inteventie chirurgicala.

La spitalul Schwarzbach din Salzburg se efectueaza de peste zece ani o intervetie endoscopica prin intermediul careia se evita cicatricea clasica de la nivelul gatului.

„De obicei interventiile chirurgicale ale glandei tiroide se realizeaza printr-o incizie orizontala in partea anterioara a gatului” afirma Franz  Messenbäck, seful sectiei de chirurgie la spitalul Schwarzbach.Chiar si in cazul in care rana se vindeca fara probleme, ramane o cicatrice intr-o zona vizibila a gatului. In cazul nodulilor mai mici, pana la trei centimetri, putem efectua extragerea acestora printr-o inteventie endoscopica.

Incepand cu martie 2001 in spitalul Schwarzbach se aplica aceasta metoda pentru indepartarea nodulilor tiroidieni mai mici.

Messenbäck: ” Operam cu ajutorul unei camere video endoscopice prin incizii de numai trei milimetri; lobul tiroidian extirpat este extrs printr-o mica incizie efectuata in partea laterala a gatului exact

intr-o linie a tegumentului care dupa vindecare nu mai este vizibila.”

200 interventii cu succes

Promisiunea unei vindecari fara cicatrice ii influenteaza pe pacienti in decizia de a face o o astfel de operatie astfel putand fi depistate cat mai devreme eventuale carcinomuri. Un alt avantaj vis a vis de variantele conventionale este acela al unei intensitati mult mai reduse a durerilor postoperatorii.

In Schwarzach aceasta metoda s-a efectuat pana in prezent de peste 200 de ori extirpandu-se cu succes noduli tiroidieni de pana la trei centimetri.

In spatiul european exista putini chirurgi care sa foloseasca si sa perfecteze metode operative cosmetice in chirurgia glandei tiroide.

Articolul de mai sus va este oferit de firma ORIGAMI.CC e.U., firma specializata in intermedieri medicale in Austria.

Pentru informatii suplimentare accesati www.origami.cc

Origami.cc: Extirparea endoscopica a nodulilor din glanda tiroida nu lasa cicatrice

| Sanatate |
About The Author
-