28
Views

Carcinomul de prostata – chimioterapia da aceleasi rezultate ca si interventia chirurgicala radicala

Diagnosticul cancer de prostata nu mai inseamna astazi automat operatie.

In multe cazuri pacientii pot fi vindecati prin tratament cu chimioterapie, alternativa facuta posibila de progresul realizat in utimii 15 ani in domeniul terapiei cu radiatii.

Cancerul de prostata este cel mai des intalnit tip de cancer la barbatii din tarile industrializate. Se estimeaza astazi ca fiecare al 5-lea barbat se imbolnaveste in cursul vietii sale de cancer la prostata.

Vestea buna este ca rata mortalitatii in cazul acestui tip de cancer este relativ mica mai ales datorita progresului realizat in domeniu prin activitatea sustinuta de cercetare a terapeutilor, fizicienilor, informaticienilor si a industriei medicale.

O alternativa promitatoare

Datorita progreselor enorme realizate in ultima decada se poate spune ca terapia cu radiatii da astazi aceleasi rezultate ca si o interventie chirurgicala radicala si poate fi suportata usor de catre pacient… Pentru pacientii mai in varsta aceasta alternativa este cu siguranta mai recomandabila, insa ea presupune o planificare interdisciplinara detaliata.

Solutii…

Pentru o localizare exacta a tumoarei specialistii aplica tratamentul cu radiatii imagistic (Image Guided Radiotherapy, IGRT) care presupune un control zilnic al pozitiei suprafetei radiate cu ajutorul imaginilor actualizate vis-a-vis de planul initial al terapiei.

O alta procedura de o inalta precizie este terapia cu radiatii cu modulatii de intensitate (IMRT) care permite o dozare mai exacta decat in cazul metodelor obisnuite. Acest concept tehnic imparte suprafata radiata in mai multe segmente care sunt bombardate cu radiatii de intensitate diferita. In acest fel este posibila radierea in dozaj mare a tumorilor si salvarea tesutului sanatos invecinat.

Ambele variante de tratament sunt inca la inceput si la aceasta ora sunt putine clinicile care le ofera pacientilor ca alternativa terapeutica. Specialistii insa se asteapta ca aceasta situatie sa se schimbe rapid.

Acest articol vă este oferit de firma Origami.cc, firmă specializată în intermedieri medicale în Austria.

Pentru informaţii suplimentare, accesaţi www.origami.cc

Origami.cc: Cancerul de prostata – vindecare prin chimioterapie

About The Author
-