17
Views

Lectii invatate in cei 15 ani de activitate Intercer

Prezentare la biserica AZS Westminster, Burnaby, BC, Canada

Cu Lucian Mihailescu, Presedintele Intercer

Martie 09, 2013

Puteti viziona si citi mai jos prezentarea de 9 minute cu lectii din activitatea Intercer. Programul video are traducere in limba romana.

L.M. Sunt membru al bisericii de la balcon. Am observat ca unele persoane de aici (de jos), nu ne cunosc pe noi, cei de la balcon. As propune o intalnire intre cele parti! Cineva m-a intrebat de curand daca sunt membru aici si i-am spus ca „Da”, sunt membru din 2006.

Audienta – Amin.

Lucian Mihailescu, presedintele Intercer Romania & Canada

Lucian Mihailescu, presedintele Intercer Romania & Canada

0. Incepe de la zero, cu ajutorul lui Dumnezeu!

„Am inceput de la zero in 1997 ca primul website Adventist romanesc si continuam sa fim cel mai popular website Adventist romanesc, cu o medie de aprox. 60,000 vizitatori unici lunar.”

L.M. – Numele organizatiei noastre „Intercer” este o prescurtare de la „Internet spre Cer”. Cuvantul CER din limba romana se traduce cu „heaven” in limba engleza.

Avem un scurt video de 1 minut si apoi voi vorbi mai mult despre ceea ce am invatat in cei 15 ani de lucrare. George (de la pupitrul tehnic) ne va ajuta cu video-ul.

[Video clip-ul cu interviul Intercer ruleaza pentru 1 minut.]

L.M. – Cand am inceput in 1996, am gazduit prezentarea Net’96 cu Mark Finley in biserica mea locala din Slobozia, Romania. Probabil ca multi dintre dvs. isi amintesc de aceste prezentari prin satelit. La aceste intalniri am aflat despre website-ul „It is written”. Apoi, in 1997 am avut ocazia sa vizitez acel website pentru prima data, cand am avut internet la servici. In Romania internet-ul a ajuns ceva mai tarziu.

De asemenea, dupa aceste intalniri, sotia mea Rozalia, pe care nu o cunosteam atunci – a fost botezata in biserica ei locala din Lugoj, Romania.

Audienta – Amin.

L.M. – Pe atunci aveam un computer 386, unul din cele mai bune pentru acel timp. Am inceput cu acel computer si fara legatura la internet. M-am gandit ca Biserica Adventista din Romania trebuie sa aiba un website, pentru ca nu era nici unul la acel timp. Asa ca am inceput sa invat cum sa construiesc un website. Nu era ca astazi, cand poti sa „arunci” un website WordPress si sa ai website-ul gata imediat, ci trebuia sa lucrezi mai mult atunci.

Dupa cateva luni am inceput sa primim contacte Adventiste si ne-Adventiste si lucrarea a crescut. In 1999 am avut propriul server, cu ajutorul unor prieteni de la Chicago. L-am asezat in dormitorul meu si puteam auzi cum lucreaza mai tot timpul. Era un Pentium IV, cel mai bun procesor la acel moment.

Cand am venit in Canada in 2001 am adus server-ul cu mine aici si l-am tinut pentru un timp, pana a fost prea „batran” ca sa mai functioneze.

Acum as dori sa impartasesc cu dvs. ce am invatat in acesti 15 ani de lucrare. Privesc cum oamenii incep diferite proiecte. Multi incep, mai putini continua si si mai putini termina. Nu e usor sa faci ceva de genul acesta. Ca si „Chosen Vessels” („Vasele alese”, un grup muzical din Aldergrove) care au multi ani de lucrare, nu-i asa? Multe alte organizatii ale bisericii cresc pentru 20-25 de ani sau chiar 40 de ani, cum este „It is written” Canada.

Cand comunici cu multi oameni, pentru ca doresti sa transmiti mesajul lui Dumnezeu, o sa ti se intample (multe) lucruri bune, dar vei avea parte si de situatii dificile. Trebuie sa inveti din acestea si sa mergi inainte cu lucrarea ta.

1. Oamenii sunt interesati sa citeasca Biblia si sa afle mai multe despre Dumnezeu.

Primul lucru pe care l-am invatat este ca oamenii sunt interesati sa citeasca Biblia; omanenii sunt interesati sa afle mai mult despre Dumnezeu. Am raspuns la multe intrebari. De cand am inceput mai multe milioane de vizitatori au trecut prin website-ul nostru. Avem acum o medie de 60,000 de vizitatori unici pe luna.

2. Suntem o lucrare globala pentru Adventistii Romani si nu numai

Suntem bucurosi sa fim o lucrare globala pentru Adventisti Romani. De asemenea, daca vizitati en.intercer.net veti vedea ca avem si o lucrare in limba engleza. Puteti sa va abonati gratuit la newsletter-ul nostru zilnic, care cuprinde stiri Adventiste din circa 100 de surse. Veti primi aceste stiri pe email. Cand va inscrieti veti primi si un frumos document cu subiectul „Ce spune Biblia despre lucrarea pe Internet” si ce sa faci daca vrei sa te implici intr-o astfel de lucrare.

3. Trebuie sa fii perseverent si sa lucrezi cu tarie

Un alt lucru pe care l-am invatat este ca trebuie sa fii perserverent si sa lucrezi mult, cu tarie. Aceasta nu este un servici de 1-2 zile pe saptamana, ci este permanent (24/7). Sunt evenimente pe care trebuie sa le transmiti, campanii ale bisericii pe care vrei sa le promovezi si asa mai departe.

4. Voluntariaza, dar nu exagera!

Daca vrei sa faci o lucrare pentru Dumnezeu, trebuie sa fii dispus sa faci si voluntariat. Una dintre greselile pe care le-am facut in lucrare este ca am voluntariat prea mult si mi s-au „ars sigurantele”… Asa ca a trebuit sa-mi schimb strategia de lucru. Aceasta din cauza ca am voluntariat 12 ani fara salariu. Nu faceti aceasta! Nu lasati alte persoane sa exploateze bunavointa dvs. de a voluntaria. Acesta este un lucru bun de amintit.

5. Nu te lasa coplesit de criticism!

Care credeti ca a fost cea mai mare incercare pentru noi in cei 15 ani de activitate? Credeti ca a fost din exterior sau din interiorul bisericii?

Audienta: Din interior!

L.M. Asa este, ati ghicit. Nu lasati criticismul altor membri din biserica sa va afecteze! Pentru ca membrii care nu fac nimic in biserica au mereu cate ceva de spus, ceva de acuzat etc. Dar tu ai misiunea ta si trebuie sa mergi inainte!

6. Nu renunta! Dumnezeu intotdeauna gaseste o cale!

Ultimul lucru pe care vreau sa-l amintesc acum este sa nu renuntati! Aproape intotdeauna cand eram gata sa renuntam – pentru ca au fost multe momente de acestea – cineva ne-a trimis un mesaj de incurajare sau un verset biblic, care ne-au ajutat sa mergem mai departe.

Ca sa inchei prezentarea mea, vreau sa mentionez ca am lucrat aici in biserica noastra cu Darryl Mann si am realizat impreuna cateva proiecte frumoase, cum ar fi directorul Adventist pentru Google Plus. Vreau sa fac mai multe pentru persoane ca Darryl si ca multi altii care sunt implicati in voluntariat.

Stiti ca se organizeaza anual aceste conventii ale bisericii, cum ar fi intalnirea GAiN (Global Adventist internet Network). Anul trecut GAiN a avut loc in Hong Kong. Credeti ca am fost acolo? Nu, nu am avut „timp” (a se citi „bani” si arata simbolul pentru bani).

Audienta rade. – Amin.

L.M. Dar stiti ceva? Directorul de Comunicatii de la Uniunea Canadiana mi-a scris un email si mi-a zis: „Stii ca Intercer a fost prezent aici?”. „Cum?”, am intrebat. „O doamna din Mexic si-a facut prezentarea folosind paginile Intercer de la Pinterest (o noua retea sociala media)!” Asa ca am fost prezenti acolo, desi doar in mod virtual si nu a trebuit sa cheltuiesc nici un ban pentru calatorie!

Va incurajez tineri si mai putin tineri, daca doriti sa realizati ceva, nu dati inapoi, urmariti scopurile lucrarii voastre personale sau ale organizatiei voastre. Amin.

Audienta – Amin.

In aceasta saptamana incercam sa depasim (din nou) punctul 6, cu ajutorul lui Dumnezeu si al suporterilor Intercer, prin apelul „O saptamana fara Intercer”. Vezi cum poti ajuta si tu!

intercer-fara-02_630x130

 

Lectii invatate in cei 15 ani de activitate Intercer

| Noutati website |
Despre autor
-