23
Views

Simbol al unei campanii internaţionale, o Biblie tradusă in 66 de limbi, cântărind aproape 9 kg şi având  un metru deschisă va poposi in 20 localităţi din România pentru 10 zile. Detalii zilnice pe www.Urmeaza-Biblia.ro  

In cadrul proiectului internaţional „Urmeaza Biblia”, între 22-31 ianuarie 2009, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România va organiza în 20 de localităţi din întreaga ţară un eveniment de promovare a citirii Bibliei printr-o campanie având ca simbol o Biblie multilingvă.

Această Biblie, ce va călători timp de doi ani de zile în jurul pământului, este un unicat având 1500 de pagini şi dimensiuni generoase (45 / 40 cm) fiecare din cele 66 de cărţi ce o formează fiind scrisă într-o alta limbă, printre care şi Limba Română (Epistola lui Pavel catre Filimon) simbolizand astfel universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru locuitorii acestei planete.

Deşi se adresează în principal Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, motivaţia acestei iniţiative este revitalizarea şi încurajarea creştinilor din orice confesiune religioasă de a studia Biblia în mod personal şi de a urma învăţăturile ei în vieţuirea zilnică. Biblia este sursa primară şi baza oricărei învăţături creştine dar şi un model demn de urmat în această perioadă unde cuvântul „stabilitate” este din ce în ce mai rar.

În fiecare localitate prin care va trece Biblia, în parteneriat cu Asociaţia „Conştiinţă şi Libertate” şi Societatea Biblică Interconfesională din România, se va organiza o Expoziţie în cadrul căreia vor fi prezentate câteva zeci de Biblii inedite din colecţii private, de la cele foarte vechi la cele digitale sau care încap pe un microfilm de câţiva centimetri. La aceste expoziţii, vizitatorii vor putea instala o Biblie pe telefonul mobil şi de asemenea vor primi un plan de citire al Bibliei într-un an de zile.

Pe lângă această expoziţie vor fi organizate simpozioane pe tema rolului Bibliei în viaţa individuală şi a societăţii.

„Simpozionul şi expoziţia vor urmări să conştientizeze participanţii că la baza crizei multiple de mari dimensiuni pe care o parcurge societatea stă criza morală şi că Biblia oferă o soluţie pentru această criză” a declarat Viorel Dima, coordonatorul proiectului în România. „În acest context”, a mai spus el, „mesajul cel mai important al manifestării va fi: citirea zilnică a Bibliei aduce însănătoşire morală şi oferă putere spirituală având un impact pozitiv asupra calităţii vieţii”.

 

România – Itinerar „Urmează Biblia”

22 – 31 Ianuarie 2009

 

 

 

Data

Oraş

1.      Joi, 22 ianuarie

Institutul Teologic Adventist Cernica

2.      Vineri, 23 ianuarie

Liceul „Ștefan Demetrescu” Bucureşti

3.      Vineri, 23 ianuarie

Buzău

4.      Sâmbătă, 24 ianuarie

Biserica Adventistă „Crinul” București 

5.      Sâmbătă, 24 ianuarie

Alexandria și Peretu

6.      Duminică, 25 ianuarie

Craiova

7.      Duminică, 25 ianuarie

Turnu Severin

8.      Luni, 26 ianuarie

Timișoara

9.      Luni, 26 ianuarie

Arad

10.  Marți, 27 ianuarie

Baia Mare

11.  Miercuri, 28 ianuarie

Bacău

12.  Miercuri, 28 ianuarie

Piatra Neamț

13.  Joi, 29 ianuarie

Iași

14.  Joi, 29 ianuarie

Brăila

15.  Vineri, 30 ianuarie

Sf. Gheorghe

16.  Vineri, 30 ianuarie

Brașov

17.  Sâmbătă, 31 ianuarie

Tg. Mureș

18.  Sâmbătă, 31 ianuarie

Cluj

19.  Duminică,  1 februarie

Ruse – Predare către Bulgaria

 

„Urmează Biblia” indiferent de confesiunea creştină din care faci parte

| Generale |
Despre autor
-