17
Views

Se spune că omul se poate acomoda destul de uşor în diverse situaţii.  Poate că ai avut şi experienţe în acest sens. Situaţii când, poate hrana a fost insuficientă, când haina a trebuit să o cârpeşti, când a  trebuit să dormi pe un… pumn de paie etc. Dar, când iarna vine şi tu nu vei avea unde dormi… nu îţi oferă un sentiment tocmai plăcut.

Am cunoscut familia Ciobanu la ea acasă. În satul Moreni, comuna Berzumţi din judeţul Bacău. Băiatul lor a trecut pe după gratii pentru o perioadă participând activ la programele SUP-ului.  Ziua liberării a fost una plină de semnificaţii şi fericire pentru el. Până a ajuns acasă. Mai bine zis, în locul unde era casa părintească. Părinţii i-au ieşit în întâmpinare cu braţele deschise dar… cu ochii plini de lacrimi. Casa… nu mai era. Şi pentru a nu-i face inima şi mai plină de nefericire, cât a stat după gratii părinţii nu i-au spus. Casa lor arsese din temelii cu gard cu tot. Părinţii, împreună cu fetiţa lor de 14-15 ani acum la ora asta dorm sub un acoperiş din câteva scânduri cu folie de polietilenă peste ele. Şi… nu mai sunt căldurile toride din vară. Noaptea este destul de frig. Fraţii din Oneşti şi împrejurimi, voluntarii SUP-lui au făcut tot ce au putut. Au pus mână de la mână şi au oferit balastrul, cimentul, bolţarii necesari pentru construirea altei căsuţe. Nea Ciobanu, cu mânuţele lui, ajutat din când în când de câte un vecin mai inimos a turnat fundaţia, a zidit şi turnat centura. S-a  intervenit la Primărie dar… nu s-au ales decât cu ceva lemn recuperat de la un acoperiş vechi, plin de cuie care practic nu se prea poate folosi. A primit ţiglă pentru acoperiş. Am dori să ajutăm acestă familie să aibă unde dormi cât mai repede. E nevoie de 2 geamuri de 1m/1 m, 2 uşi, material pentru acoperiş, tavan, pardoseală, tencuit, o sobă şi…2 paturi pentru a amenaja o cameră în care să poată locui la iarnă.

Dacă poţi sau ştii pe cineva care ar putea să ne ajute în această nevoie, contactează-ne la Conferinţa Moldova sau la telefon 0742 200350 sau mail: yo8cyn@yahoo.com.

Cu mulţumiri din partea acestei familii, Mihai Enea, SUP Moldova

Tu ai unde dormi la iarna?

| Generale |
Despre autor
-