187
Views

Dupa ce pe 13 Iunie 2010, Universitatea Loma Linda a conferit in premiera unui pastor roman, Romulus Chelbeghean, titlul de Ph.D in Consiliere de Familie, data de 1 August 2010 a marcat decernarea primului titlu de Doctor in Filosofie (Ph.D.) unui adventist roman in cadrul Universitatii Andrews, in Statele Unite ale Americii.

Dupa ce a petrecut un numar de ani in pastoratie si a predat la Institutul Teologic Adventist, Cristian Dumitrescu si-a inceput studiile de doctorat la Universitatea Andrews in 1999. Fara sustinere financiara, cu bani doar din vanzarea masinii, dar cu confirmarea chemarii, a pasit prin credinta intr-o noua experienta cu Dumnezeu.

La inceput a lucrat in trei sau patru locuri pentru a supravietui impreuna cu familia, apoi in biblioteca universitatii, pentru ca ulterior sa devina redactor asociat al Revistei Adventiste de Misiune. De aproape 10 ani preda in cadrul Universitatii Andrews. „Nu a fost deloc usor sa ma impart intre lucru, studiu, si familie cu care de cele mai multe ori ma vedeam doar dimineata inainte de a pleca la activitatile zilei. Dar Dumnezeu a fost bun si impreuna cu familia privim in urma cu nostalgie la anii pe care i-am petrecut aici, si la experientele extraordinare cu El”, spune Cristian. De fapt, caracterul lui Dumnezeu si-a pus amprenta si asupra disertatiei sale care analizeaza premisele teologiei misiunii in crestinism si propune reevaluarea acestora pe baza caracterului misionar al lui Dumnezeu, un Dumnezeu atat bun cat si drept a carui misiune este restaurarea chipului divin in om si eliminarea pacatului din Univers.

Lucrarea sa a primit aprecieri din partea comisiei de examinare si a altor personalitati din domeniul misiunii, fiind solicitata pentru publicare. Familia Dumitrescu s-a imbogatit nu doar prin experienta lui Cristian ci si a Alinei, sotia lui care a reusit in acesti ani sa parcurga indelungatul proces educational care se incheie cu un doctorat in educatie, si a fetei lor, Ingrid, care este in ultimul an de liceu. Toti trei privesc cu incredere catre noua provocare pe care Dumnezeu o are pregatita pentru ei, si inainte de sfarsitul acestui an, catre binecuvantarea unei familii largite.

Primul PhD Oferit de Universitatea Andrews Unui Român

Despre autor
-