15
Views

SEMNELE  SFÂRSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant.  Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

            ,,Când veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

 

Semnele saptamanii 8 Septembrie 2011

Descoperire stiintifica. In general omul modern este foarte mandru de descoperirile sale si adesea este mentionat faptul ca, pentru prima data a fost demonstrat, sintetizat in laborator, etc. Desigur atunci cand se demonstreaza ca ceea ce credeam ca este un lucru nou caracteristic zilelor noastre, care ne apartine, este de fapt existent de secole, se percepe un aer de dezamagire. Aceasta se poate aplica si descoperirii facuta de grupul de la Michael G De Groote Institute, din cadrul McMaster University in Canada. Sub conducerea lui Gerry Wright, un grup de cercetatori a studiat AND apartinand unor bacterii aflate în permafrost în Yukon Territories, din nordul Canadei. Permafrostul este stratul de sol care nu se dezgheața niciodata si unde forand adanc se poate gasi material care a fost pastrat vreme de multe secole in stare congelată asemenea congelatoarelor din laboratoarele stiintifice. Asadar acesti cercetatori au forat în stratul de gheața în care se afla material biologic depus cu siguranța de la vremea potopului si au descoperit ca bacteriile din acea vreme au gene care le faceau rezistente la antibiotice. Aceasta contrazice parerea oamenilor de stiinta care credeau ca aceasta rezistenta la antibiotice a aparut odata cu utilizarea in masa a antibioticelor. Aceasta descoperire dovedeste pe de o parte ca stiinta este de multe ori naiva si nu poate evalua la justa valoare descoperirile pe care le promoveaza si efectele lor, iar pe de alta parte ca planeta noastră este un ansamblu atat de perfect, cu o interdependenta de neimaginat si ca nici o minte educata nu poate accepta ca totul a aparut la intamplare din neant.

Libia, situatie confuza. De luni si luni in ciuda ajutorului masiv acordat de catre NATO rebelii libieni nu au reusit sa elimine rezistenta indirjita a trupelor loialiste lui Gadafi. In ultimile zile desi au incercuit localitatea Bani Walid,un bastion loyalist si au dat ultimatum ca locuitorii sa se predea, situatia este departe de a fi clara. Din grupul de sefi tribali care au venit la negocieri, o parte a plecat simtindu-se umiliti, cei care au ramas au fost primiti cu ostilitate la intoarcerea de la negocieri. Locuitorii nu ii recunosc ca purtatori de cuvint si nu au incredere in asigurarile primite de la rebeli.O alta problema o constitue rebelii ei insisi compusi de diferite triburi care nu se inteleg intre ele dar sunt impreuna minati de dorinta de a alunga pe Gadafi. Unii dintre ei sunt veniti din afara tarii gata sa lupte pentru o cauza pe care nu o cunosc prea bine.Pe de alta parte odata ce rebelii au cucerit cazarmile si depozitele de munitii, cantitati impresionante de armament au cazut in mainile locuitorilor, chiar si copiii au acum arme in Libia. Poate cel mai ingrijorator este profilul politic si scopurile rebelilor foarte nebuloase. Intr-o tara care nu mai are armata, politie sau administratie publica orice se poate intimpla. Multi dintre actualii lideri incepind cu actualul sef militar, Abdel Hakim Belhaj au un trecut nebulos. Belhaj a fost in trecut asociat cu un grup islamist extremist care a incercat o lovitura de stat in 1990. Cunoscut sub nemele de Abu Abdullah al-Sadiq,  el a fost comandantul organizatiei  Libyan Islamic Fighting Group. Aceasta organizatie a fost recunoscuta pentru stransele ei legaturi cu al Qaeda, Talibanul si grupuri de Jihad Islamic din Egipt. Indiferent de ceea ce cred si spera cei din afara, sau ceea ce promit rebelii, nimeni nu poate garanta care va fi viitorul Libiei, ce orientare politica va lua si cat de democratica va deveni.

Foametea in Somalia. In ciuda eforturilor considerabile pe care comunitatea internationala le depune, foametea din Somalia face ravagii. Un recent raport al Centrului de Analiza pentru securitatea Alimentara al ONU exprima ingrijorarea fata  de extinderea zonei afectate la o noua regiune a sasea. Zeci de mii de persoane au murit deja si 750.000 sunt in pericol de a muri in viitorul apropiat.  Regiunile din sudul si centrul Somaliei  controlate de islamistii Sshebab, sunt foarte greu de atins datorita instabilitatii produse de razboiul civil. Pe de alta parte nu toate promisiunile de ajutor sunt onorate, pina acum  numai 59% din sumele promise au fost varsate. Locuitorii acestor regiuni au migrat adesea spre tarile vecine unde se regasesc ingramaditi in lagare de refugiati insalubre si supraaglomerate. Zilele trecute culmea ironiei un grup de refugiati a fost descoperit in Tripoli in plin razboi civil intr-un loc unde populatia africana este de regula identificata cu mercenarii luptand pentru Gadafi. Se pare ca organizatiile internationale au reusit sa-i identifice si salveze de la soarta cruda care este rezervata mercenarilor, executia sumara.

Calatorie spirituala. Cu totul intimplator am gasit un articol despre Pamay Bassey care se descrie ca fiind antreprenoare, calatoare, scriitoare, actrita si folozoafa. Inca de la inceput aceasta descriere suna suspicios daca esti atreprenor si ai o afacere nu mai ai timp de toate celelate. Era vorba despre cartea pe care ea a scris-o despre calatoria pe care a intreprins-o calatorind in jurul lumii timp de 52 de saptamani in 61 de locuri diferite participand la diverse servicii religioase. In prezentarea cartii ea enumera urmatoarele religii, judaica, catolica, islam, protestanta, scientologista, martorii lui Iehova, unitariana, quakers, mormona, adventista, baha, budista, hindu, metodista, wiccans, zoroastriana, mistica si menonita. Socata dupa moartea tatalui si a bunicii, ea a pornit in jurul lumii si a participat la servicii religioase in numeroase locuri la tot felul de religii si culte, fiind convinsa ca nu cauta o noua religie, sau credinta ci doar cautand sa-l gaseasca pe Dumnezeu in toate aceste locuri. Incercand sa celebreze memoria tatalui ei care s-a numit Nseabasi Bassey, Nseabasi insemnand “il caut pe Dumnezeu” ea a facut turul diverselor practici si traditii religioase sau mai putin religiaose. Intr-o maniera foarte filozofica aceasta tanara sofisticata si in acelasi timp dezorientata explica cum si-a linistit dorinta de a-l gasi pe Dumnezeu fara sa il gaseasca de fapt, fara sa capete o convingere sau o perceptie noua ci doar o comuniune cu necunoscuti care au ramas undeva in trecut. Va aduceti aminte cum devenim “prieteni” cu un necunoscut stand la coada, asteptand un avion care intrzie, sau randul la un doctor renumit care este totdeauna intarziat. La plecare ne uram de bine, ne bucuram ca am umplut timpul in mod placut si ramanem cu o amintire placuta, invatam o noua reteta culinara sau o adresa utila. Din nefericire cam aceasta este “experienta spiritual” pe care omul zilelor noastre o doreste, o emotie pasagera, o senzatie de satisfactie pasagera fara nici un angajament, sau obligatie. Isus a spus “ia-ti crucea si urmeazama” aceasta inseamna mult mai mult, inseamna traire zilnica, sacrificiu si consacrare, sentimente mult mai profunde decit o emotie pasagera

Turcia suspenda total cooperarea economica si militara cu Israelul. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat „suspendarea totala” a raporturilor militare si comerciale cu Israelul, care refuza sa prezinte scuze pentru uciderea a noua cetateni turci intr-un raid impotriva unui convoi cu ajutoare pentru populatia din Faşia Gaza. „Suspendam total legaturile comerciale, militare si cele din industria apararii”, a declarat Erdogan in fata jurnalistilor, citat de agentia de presa turca Anatolia.

În ciuda speculatiilor, Gaddafi nu a parasit Libia. Un purtator de cuvant al liderului libian alungat de la putere, Moammar el Gaddafi, a infirmat zvonurile privind o posibila fuga din tara a sefului sau. Aceeasi sursa a adaugat aă Gaddafi, in varsta de 69 de ani, se afla in continuare in tara sa, este sanatos si organizeaza rezistenta impotriva rebelilor. Speculatiile privind fuga lui Gaddafi din Libia au aparut dupa ce un convoi alcatuit din mai bine de 200 de autovehicole  ale armatei libiene au traversat ieri seara frontiera cu statul Niger. Convoiul, însotit de armata din Niger, a traversat orasul din desert Agadez, aflandu-se in drum spre invecinata Burkina Faso, informeaza agentiile de presa.

Gaddafi un beduin de lux. Odata cu avansarea rebelilor si ocuparea de catre ei a punctelor cheie pentru dinastia lui Gaddafi, ies la iveala noi fapte socante. Oriunde se deplasa in toate capitalele lumii Gadhafi insista ca este un simplu beduin si ca nu poate sa-si primeasca vizitatorii, presedinti, primi ministrii si regi decit in “umilul “ sau cort alaturi de camile si oi. Sigur ca cortul nu era chiar umil dar era un cort iar camilele si oile behaiau si miroseau. Pe masura ce sunt cucerite bastioanele regimului expun opiniei publice uimite o alta fata a beduinului de lux. A fost intai unul din avioanele sale un Airbus A340 enorm parcat pe aeroportul din Tripoli. In salonul imens intre canapelele de piele un ecran TV gigantic, cu DVD si cea mai sofisticata aparatura electronica, in sertare pulsate tacamurile de argint masiv incrustate cu initialele familiei, si serviciul de cafea asortat. In dormitorul elegant un pat de 2 persoane cu cerceafuri de matase fina impecabile, alaturi un dus elegant in care sapunul de lux este inca intact. Acesta este tabloul pe care reporterii televiziunilor internationale il transmit si retransmit plini de stupefactie. O alta echipa filmeaza de zor in fosta vila a unuia din fii sai Saadi, situata pe malul marii. Geamuri, blindate, plaja privata, cea mai frumoasa din tot Tripoli, aer conditionat pina si in custile cainilor, leilor si a altor animale salbatice. Vila somptuoasa numai marmura si sculpturi monumentale, tapiterii de lux, piscina acoperita, Sali de gimnastica si masaj, dulapuri pline cu haine de lux, un huzur pe care nimeni nu si-l putea imagina atat de delirant. Odata cucerita Bab al-Azizia vila fortificata in care traia Gaddafi el insusi, o fortareata inconjurata de 3 ziduri de aparare, dotata ca toate celelate cu o retea de subterane, cu instalatii complete de apa, aer conditionat, bucatarii, saloane si dormitoare cu usi blindate totul la 15 metri sub pamant. Si mai surprinzator spitalele unde Gaddafi si familia sa erau singurii pacienti. Iarasi la capatul unor subterane intortiocheate prin care Gaddafi circula carturi de golf spitale dotate cu tot comfortul, Sali de operatie ultramoderne, aparate de radiologie ultima editie, laboratoare si tot ce este nevoie ca sa se practice operatii și îngrijirile medicale cele mai complexe. Dupa ce am vazut imaginile acestor reportaje ma gandeam ca in comparatie cu Gaddafi, Ceausescu si alti tirani erau simpli cersetori

Un martor îl disculpă pe Hosni Mubarak. În procesul intentat fostului presedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, pentru coruptie si complicitate la uciderea unor demonstranti, declaratia unui martor a produs stupoare. Un general de politie, martor numit de Parchet, a declarat ca politia nu a primit ordin sa traga asupra demonstrantilor adunati la inceputul anului in Piata Tahrir din Cairo pentru a protesta impotriva regimului Mubarak. Astfel, martorul a infirmat acuzatiile procurorilor, potrivit carora Mubarak ar fi ordonat deschiderea focului impotriva demonstrantilor. În cursul revoltei care a durat 18 zile, si care s-a incheiat prin alungarea de la putere a lui Mubarak, au fost ucise cel putin 850 de persoane. Procurorii s-au declarat stupefiati de afirmatiile generalului de politie Hussein Mussa, si l-au acuzat ca si-a schimbat marturia initiala semnata în fata lor.

Greve în Spania si Italia. Zeci de mii de italieni participa la o greva in reactie la planificatele masuri de austeritate ale guvernului menite sa reduca imensul deficit bugetar. Greva generala de opt ore paralizeaza viata publica. Transportul in comun, feroviar si aerian este in parte suspendat. Scolile sunt inchise, iar in spitale sunt tratate doar urgentele. Multe institutii culturale si situri cum ar fi Coloseumul si Forul Roman din Roma raman inchise. Sindicatele italiene sunt cu precadere nemultumite de planificata relaxare a protectiei de care se bucură angajatii si de renuntarea la un impozit pentru cei cu venituri mari. Senatul din Roma dezbate astazi planurile de austeritate ale guvernului Berlusconi, menite sa faca economii in valoare de 45, 5 miliarde de euro. Si in Spania sindicatele au chemat la proteste impotriva politicii de austeritate a guvenului. Manifestatia centrală se va desfasura la Madrid.

Cel putin noua persoane au fost ucise si 45 ranite in atentatul din New Delhi. Cel putin noua persoane au fost ucise si 45 ranite in atentatul comis miercuri in fata tribunalului din New Delhi, au anuntat oficiali. Noua dintre raniti sunt in stare grava, deci bilantul deceselor ar putea creste. Atentatul a fost revendicat, de o grupare militanta. Explozia s-a produs in fata portilor principale. Explozibilii se aflau intr-o servieta, asezata lânga porti. Este al doilea atac ce vizeaza tribunalul in ultimele patru luni.

Japonia. Taifun. Cel puţin 50 de persoane au murit in urma trecerii taifunului Talas prin Japonia, taifun ce a provocat inundatii si alunecari de teren. 54 de persoane sunt date disparute dupa cea mai puternica furtuna vazuta de aceasta tara in ultimii sapte ani. Japonia oricum incerca sa isi revina dupa tsunami din martie. Elicopterele furnizeaza alimente si apa in zonele inaccesibile deocamdata.

Poliţia germană a arestat doi prezumtivi teroristi. Politia din Berlin a arestat doi prezumtivi teroristi. Un cetatean german in varsta de 24 de ani, de origine libaneza, este acuzat ca punea la cale impreuna cu un complice din Fasia Gaza, in varsta de 28 de ani, un atentat cu bomba, comandand in acest scop substante chimice. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca arestatii au fost supravegheati de mai multa vreme de ofiteri si procurori. Nu este inca limpede daca planificatul atentat avea vre-o legatura cu apropiata vizita a Papei Benedict al XVI-lea la Berlin, sau cu implinirea a 10 ani de la atacurile de la 11 septembrie.

Rugăminte ascultata. Culley Larson este un baiat inteligent si simpatic, un baiat integrat in societatea secolului 21. Așa ca atunci cand i s-a furat bicicleta a facut ceea ce orice baiat din secolul 21 face, a pus pe YouTube un video in care si-a exprimat rugamintea de a gasi bicicleta. El declara plin de emotie ,,il iubesc pe Dumnezeu, imi iubesc familia dar tin foarte mult si la bicicleta mea”. Ceea ce putea sa ramana doar o rugaminte in van, a capatat o dimensiune neasteptata atunci cand bine cunoscutul miliardar Donald Trump a vazut acest mesaj. Impresionat de rugamintea baiatului, Donald Trump s-a oferit sa ii cumpere o bicicleta. Mai mult chiar mesajul lui a miscat si alti binevoitori care si-au manifestat dorinta de a-l ajuta. Profitand de acest succes baiatul ajutat de familie a initiat o asociatie caritativa care va ajuta pe copiii carora li s-au furat bicicletele. In cursul emisiunii de Tv unde baiatul a avut ocazia sa se intalneasca cu miliardarul, acesta l-a sfatuit sa profite de ocazie si sa-si cumpere o bicicleta de buna calitate. Un baiat trist ca a ramas fara bicicleta, o rugaminte lansata in spatiul virtual, si in pofida asteptarilor un raspuns favorabil.Ar trebui sa ne aducem aminte ca avem un tata care ne asculta totdeauna rugaciunile, care este gata sa raspunda, depinde de ce cerem.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Cinci nutrienti care ne lipsesc din alimentatie. Cu toate ca in tarile dezvoltate alimentatia nu este o problema, chiar din potriva, obezitatea este o problema, specialistii in dieta sunt de parere ca nutrienti importanti lipsesc din dieta multor persoane. Revista Men’s Health a publicat recent o lista cu cele mai importante substante care lipsesc din alimentatia moderna.

1. Vitamina D contribuie la intarirea scheletului si reduce inflamatia din arterele sanguine. Un studiu recent publicat in revista Circulation, arata ca persoanele cu o deficienta de Vit D, au cu 80% mai multe sanse de atacuri cardiace sau stroke. De asemenea, cercetatorii de la University of Minnesota, au decoperit ca incidentele de obezitate in randul persoanelor cu un nivel normal de Vit D sunt rare. Acest lucru este atribuit faptului ca Vit D stimuleaza secretia hormonului Leptin care controleaza senzatia de foame. Vit D este produsa in organism prin expunerea la soare, mai exact la razele ultraviolete B (UVB). Problema este insa ca in multe parti ale globului intre lunile noiembrie si februarie, UVB sunt mai putin intense. Un studiu efectuat la Boston University arata ca 36% din adulti la sfarsitul iernii au o deficienta de Vit D.

2 Magnesium este un mineral extrem de important, care participa la peste 300 de procese din organismul uman. Un articol publicat in Journal of the American College of Nutrition arata ca un nivel scazut de magnesium afecteaza negativ sanatatea inimi. Cercetatorii au descoperit ca majoritatea barbatilor consuma numai 80% doza zilnica de 400 mg necesara. Majoritatea produselor din magazine sunt fortificate atat cu Vit D cat si magnesium.

3. Vitamina B12 este foarte importanta pentru materia cenusie. Cercetatorii britanici au descoperit probleme avansate de pierdere a memoriei si de gandire la persoanele cu un nivel de B12 scazut. O problema in absortia de Vit B12 este interactia cu medicamente, mai ales medicamentele asa numite acid-blocking, folosite impotriva refluxului de acid gastric. Cerealele de breakfast de obicei contin B12 din abundenta.

4. Potassium este un mineral esential pentru organism. Fara potassium inima nu poate sa bata, muschii nu se pot contracta si creierul nu poate functiona. Potassium indeplineste importanta functie de a facilita organismul sa foloseasca glucoza pentru energie. Majoritatea fructelor si a vegetalelor contin potassium din abundenta. Avocado, bananele, rosiile si cartofii sunt numai cateva exemple.

5. Iodine este esentiala pentru buna functionare a glandei tiroide care produce hormonii T3 si T4. Acesti hormoni controleaza consumul de calorii din organism. Deficienta de iodine duce la obezitate si la o senzatie generala de oboseala. Sarea de bucatarie este fortificata cu iodine precum si laptele si iaurtul.

 Textul saptamanii. ,,Sa te asculte Domnul in ziua necazului, sa te ocroteasca Numele Dumnezeului lui Iacov, sa-ti trimita ajutor din locasul Sau cel Sfant, si sa te sprijineasca din Sion”. Psalmul 20,1-2

Petre si Paul Gheorghe

 

 

 

Ora Profetica 36/2011

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-