22
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”

               Semnele saptamanii 1 Septembrie 2011

,,Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1Cor. 2,9). Aceasta este relatarea simpla si concisa a Sfintei Scripturi, mesajul care a strabatut secolele in totala diferenta cu argumentele ,,stiintifice” care descriau cu precizie ceea ce poate, si nu poate exista in univers. De la o vreme cu o regularitate impresionanta apar noi si noi argumente care dovedesc vechile argumente incorecte. Ultima descoperire astronomica este extrem de interesanta. Matthew Bailes de la Swinburne University of Technology din Melbourne, Australia, a comunicat descoperirea unei planete situate la 4.000 de ani lumina, undeva in centrul caii Lactee, o planeta relativ mica, putin mai mare decat Jupiter, dar de 20 de ori mai densa. Aceasta planeta este constituita din carbon cu o foarte mare densitate, adica este un imens diamant. Pornind de la acesta descoperire, descrierea Noului Pamant pe care o gasim in Apocalipsa este foarte realista. Privind la noroiul de pe pamant multi savanti refuzau sa accepte descrierea cetatii sfinte. <i m-a dus in Duhul, pe un munte mare si inalt. <i mi-a aratat cetatea sfanta, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, avand slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatra prea scumpa, ca o piatra de iaspis, stravezie ca cristalul. Era inconjurata cu un zid mare si inalt. Avea douasprezece porti… Zidul era zidit de iaspis, si cetatea era de aur curat, ca sticla curata. Temeliile zidului cetatii erau impodobite cu pietre scumpe de tot felul… Apocalipsa 21,10-19.  Asa cum spuneam, zi dupa zi, descoperire dupa descoperire, oamenii secolului 21 ajung la evidenta ca Biblia are dreptate si ca ceea ce este descris este realitate, o realitate pe care ei nu au inteles-o inca.

Siria. Arestari, torturari si ucideri. Amnesty International spune ca actele de tortura sunt raspandite in Siria si afirma ca cel putin 88 de persoane au murit in inchisorile siriene in ultimele cinci luni, relateaza BBC. Persoanele decedate, printre care 10 copii, au fost batute, arse, supuse socurilor electrice si altor abuzuri. A I crede ca toate persoanele care au murit fusesera arestate in cursul protestelor fata de regimul Assad. Acuzatiile, publicate intr-un raport, vin dupa ce guvernul sirian a negat informatiile legate de existenta a cel putin unei gropi comune, in Deraa. ,,Aceste decese in spatele gratiilor ajung la proportii masive si par sa fie o prelungire a brutalitatii pe care o vedem zilnic pe strazile din Siria”, a subliniat Neil Sammonds, cercetator american pentru Siria. El a spus ca detine numele a cel putin 3.000 de persoane aflate acum in detentie. ,,Sunt intre 12.000 si 15.000 de oameni in inchisori. <tim ca actele de tortura s-au inrautatit”, a subliniat el. Potrivit expertului, mare parte dintre abuzuri au fost comise langa Homs si Deraa, iar aceste acte au ajuns la un nivel nemaivazut din anii ’80 incoace. In Deraa au inceput protestele, in martie. Amnesty mai spune ca victimele erau de sex masculin si ca, in cel putin 52 de cazuri, exista dovezi de tortura.

Fortele siriene trag din nou in populatie. Manifestatiile antiguvernamentale au izbucnit din nou in Siria, dupa rugaciunea de Eid al-Fitr, sarbatoare ce marcheaza finalul Ramadanului, iar fortele siriene au intervenit ucigand cel putin sapte persoane. Mii de oameni au iesit pe strazi, inclusiv in suburbiile Damascului, cerand demisia presedintelui Bashar al-Assad. Activistii spun ca fortele siriene au deschis focul in mai multe zone, ucigand cel putin sapte persoane, mai ales in sud, langa Deraa. Televiziunea siriana l-a prezentat pe Assad la rugaciunile din Damasc si apoi servind cafea si prajituri cu credinciosii. Liniile de comunicatii sunt intrerupte in multe regiuni ale tarii, iar fortele de securitate au fost plasate in jurul moscheilor. Atentia se concentreaza si pe cimitire, pentru ca traditia este vizitarea mormintelor de Eid.

UE impune embargo Siriei. Uniunea Europeana va interzice importurile de petrol din Siria din cauza regimului opresiv de la Damasc. ,,Exista un consens politic cu privire la un embargo european al importurilor de produse petroliere siriene”, a declarat un diplomat, sub protectia anonimatului. Decizia Bruxelles-ului urmeaza a fi comunicata oficial la sfarsitul acestei saptamani. Siria va fi puternic afectata de embargoul impus de catre Uniunea Europeana, principalul sau partener comercial. Potrivit diplomatilor, UE cumpara peste 90% din exporturile de petrol din Siria, cota ce reprezinta intre un sfert si o treime din incasarile guvernului de la Damasc.

Algeria si-a inchis o parte a granitei cu Libia. Algeria – unde luni s-ar fi refugiat o parte din familia lui Muammar Gaddafi – si-a inchis granita cu Libia pe un segment de 1.000 de km si a amplasat trupe si politisti in stare de alerta maxima, scrie un ziar algerian independent. Cotidianul Al-Watan afirma ca soldatii, politistii si oficialii vamali au primit ordinele luni seara. Ministerul algerian de Externe confirmase anterior ca sotia si trei dintre copiii liderului libian Muammar Gaddafi au ajuns in Algeria. Potrivit rebelilor libieni, membri clanului Gaddafi ar putea fi doar in tranzit in Algeria, cautand sa se refugieze ,,intr-o tara est-europeana”. Cat despre colonelul Gaddafi, aflat la putere in Libia de 42 de ani, nimeni nu stie unde este, dupa ce rebelii au intrat in Tripoli in urma cu o saptamana si au preluat controlul asupra palatului prezidential. Algeria nu a recunoscut inca organismul de conducere al rebelilor, Consiliul National de Tranzitie, ca putere legitima in Libia, desi CNT a fost recunoscut de peste 30 de tari, intre care SUA. Algerul se teme ca instabilitatea din Libia ar putea fi folosita de al Qaida pentru a-si consolida pozitiile in tarile vecine. Presa alegeriana a relatat de mai multe ori ca printre rebelii libieni sunt multi criminali si membri ai grupurilor islamiste radicale. Rebelii controleaza acum 95% din teritoriul bogat in petrol al tarii.

Uraganul Irene. Consecintele uraganului Irene continua sa se faca simtite in America, unde 40 de oameni au murit pana acum, iar autoritatile avertizeaza ca inundatiile ar putea continua timp de trei zile in unele state nordice. Peste cinci milioane de oameni raman fara curent electric, in timp ce statul Vermont se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimele decenii. Uraganul a provocat pagube de peste 10 miliarde de dolari pe coasta de est a Statelor Unite. In total, peste 40 de milioane de persoane au fost afectate. Potrivit estimarilor Federatiei Consumatorilor din America, companiile de asigurari spun ca au de platit peste 7 miliarde de dolari. Cele mai recente estimari vorbesc de 40 de victime in 11 state americane. Cei mai multi oameni au murit din cauza copacilor doborati, a valurilor, a cablurilor electrice rupte si a inundatiilor. Irene, ajuns din uragan furtuna tropicala, a trecut in Canada, dar cele mai mari stricaciuni le-a provocat pe coasta estica a SUA. Ploile torentiale si inundatiile provocate de crestrerea nivelului apelor au avariat case si au fost la originea penelor de curent.

Nigeria. Inundatii. Cel putin 102 persoane si-au pierdut viata in sud-vestul Nigeriei, unde un baraj a cedat in apropiere de orasul Idaban, au anuntat oficiali locali. Ploile abundente ce au durat de vineri seara pana sambata dimineata au dus la revarsarea raului Odo Ona si la ruperea barajului Eleyele, a declarat un oficial si Agentia nationala de administrare a situatiilor de urgenta, Yushau Shuaib. Mai multe case au fost luate de ape, iar autoritatile au instalat tabere temporare pentru sinistrati. Guvernul da ajutoare persoanelor afectate de inundatii din Ibadan si din jur. Mii de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele, iar 1.500 dintre ele au fost cazate in centre administrate de guvern si de Crucea Rosie. Acestora li se ofera alimente, saltele si paturi.

Mexic. Atac sangeros la un cazinou. Cel putin 53 de oameni au fost ucisi si cateva zeci au fost raniti in atacul asupra cazinoului din orasul Monterrey, situat in nordul Mexicului, informeaza BBC. Un grup de indivizi inarmati a patruns in cladire, au stropit cu benzina si i-au dat foc, dupa ce initial au vrut sa comita un jaf. CNN spune ca, de fapt, masacrul a fost comis printr-un atac cu grenade. Potrivit unor informatii, iesirile de urgenta au fost blocate in prealabil. Pompierii au evacuat zeci de oameni ramasi blocati in cladire printre flacari si fum. Procurorul general al statului spune ca un cartel al drogurilor ar fi responsabl pentru atac. Locuitorii din Monterrey sunt socati de ororile razboiului traficantilor, cu atat mai mult cu cat orasul lor – al treilea ca marime din tara – se bucura in urma cu cativa ani de reputatia unuia dintre cele mai sigure locuri din America Latina.

Tel Aviv. Un palestinian a ranit opt persoane. Cel putin opt persoane, majoritatea politisti, au fost ranite in atacuri comise de un tanar palestinian la Tel Aviv luni dimineata, au anuntat autoritatile israeliene. Palestinianul de 19 ani din Cisiordania, aflat la volanul unui taxi furat, a intrat intr-un vehicul al politiei, dupa ce a lovit doi pietoni, potrivit RIA Novosti. ,,Militarii au sosit la fata locului, crezand ca a fost un simplu accident, dar palestinianul i-a atacat cu un cutit” a spus un purtator de cuvant. Unul dintre raniti este in stare critica, alti trei in stare grava. Palestinianul a fost arestat cand incerca sa intre intr-un club din centrul orasului. Tensiunile israeliano-palestiniene s-au intensificat de la jumatatea lui august, dupa un atac al palestinienilor asupra unui autobuz israelian, soldat cu moartea a opt israelieni.

Zeci de morti la Bagdad. In urma unui atentat-sinucigas la o moschee din capitala irakiana, cel putin 28 de persoane au fost ucise. Alte 40 de persoane au fost ranite. Explozia s-a produs in timpul unei rugaciuni, in mijlocul multimii de credinciosi, veniti la moschee la orele serii. Printre victime se numara si un membru al parlamentului irakian. Atentatul a avut loc in vestul Bagdadului, intr-una dintre cele mai importante moschei sunite din Capitala irakiana.

Nigeria. Explozie la sediul ONU. Mai multe persoane au fost ucise, in urma unei explozii a carei tinta a fost biroul Natiunilor Unite din capitala Nigeriei Abuja.

Grecia. Incendii. Pompierii greci se lupta de trei zile cu un incendiu de vegetatie in nord-estul tarii, incendiu care a dus la evacuarea mai multor localitati si distrugerea a zeci de mii de hectare de padure. Patru avioane cu apa din Franta si Spania urmeaza sa ajunga la fata locului, dupa ce guvernul a decretat stare de urgenta, cerand ajutorul UE, potrivit dpa. Rafalele puternice de vant alimenteaza focul, care a scapat de sub control langa Lefkimi. Incendiul a izbucnit miercuri si s-a extins rapid in Melia si Kila, unde localnicii au fost evacuati. Sute de studenti straini dintr-o tabara au fost de asemenea evacuati. Zeci de incendii de vegetatie au izbucnit in ultimele 24 de ore in Grecia, inclusiv in centru si pe insula Zakynthos.

Un simplu fapt divers? O tanara de 21 de ani studenta in contabilitate a comis in orasul francez Montpellier, un accident de circulatie grav. Beata fiind, ea a circulat cu viteza excesiva si a lovit patru pietoni. Unul dintre ei a murit pe loc, altul e in stare deosebit de grava, ceilalti cu multiple fracturi. In cursul primei infatisari, pasagerii din masina au declarat ca au implorat-o sa incetineasca dar ea radea si a accelerat pana cand a produs acidentul. Avocatul tinerei a spus ca ea avea probleme, si ca in ziua respectiva nu si-a luat medicamentele, bine stiind ca avea de gand sa se imbete si nu voia sa aiba reactii negative de la medicatie. Am gasit socant faptul ca in timpul conversatiei cu judecatorul, lucida, tanara a declarat ca este constienta de gravitatea faptelor, dar nu are rost sa se scuze deoarece aceasta nu rezolva nimic.

Paris sarbatoare. Paris, capitala Frantei, orasul lumina este deseori teatrul unor sarbatori fastuoase.  Nu stiu cat de fastuoase au fost cele despre care am sa va vorbesc, dar controversate au fost. Primarul orasului, Bertrand Delanoe, a vrut sa arate cat este de deschis la minte, si a organizat in localurile primariei un concert intitulat ,,Soiree du Ramadan” (seara de Ramadan) dedicat sarbatoririi incheerii Ramadanului musulman. Primarul este socialist, deci apartine unui partid care se opune cu indaratnicie oricaror favoruri facute religiilor care potrivit constitutiei franceze nu trebuie sa se amestece cu politica oficiala. Pe deasupra, primarul este si un homosexual declarat, deci poate a vrut sa demonstreze ca nu discrimineaza pe nimeni, dimpotriva. Diverse personalitati politice si-au exprimat in mod public dezacordul si au inaintat plangeri la ministerul de interne considerand aceasta un atac la caracterul laic argumentand ca pana acum nu a fost organizata in localurile primariei nici o festivitate religioasa crestina, evreiasca sau de alt fel. Ca raspuns la critici, primarul Bertrand Delanoe, a argumentat ca incepand din anul 2001 primaria a organizat asemenea sarbatori, cum ar fi Hanouka, sarbatoare traditionala evreiasca, Vesak sarbatoare budista, Sfantul  Maroun, pentru crestinii maroniti, Noul An Chinezesc, cel Berbere, sau bradul  de Craciun; este drept nu totdeauna in localurile primariei, cateodata in stadioane, sau teatre, dar ei au platit, deci de ce nu in localul primariei. De fapt primarul Parisului este un campion al acestei atitudini ,,ecumenice” el subventioneaza deopotriva cresa evreiasca Loubavitch, si constructia viitoarei moschee La Goutte d’Or.  In septembrie anul trecut el s-a intrecut pe sine insusi participand in aceeasi seara la anul nou evreiesc si la sarbatoarea ramadanului. Politicienii vad in aceste gesturi actiuni care au in vedere Campania electorala, dar poate este mai mult, nu numai politica, dar si o atitudine de compromis, de relaxare a normelor stabilite.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Cartofii, inamicul public numarul unu? Pentru a-ti pastra silueta, este mai important ce mananci decat cat mananci, este concluzia unui nou studiu publicat recent in revista New England Journal of Medicine. Mai multi specialisti in dieta sunt de parere ca nu este atat de important ce mananci, atat timp cat o faci in moderatie. Cercetatorii de la Harvard Medical School, sunt insa de o opinie total opusa: Ce mananci este mai important decat cat mananci daca vrei sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea. <i se crede ca cel mai mare inamic al unei greutati normale este cartoful, chiar in cantitati mici, sau cel putin asta este opinia cercetatorilor de la Harvard Medical School. Chips de cartofi (potato chips), urmati de cartofii prajiti, piure, si chiar copti, au tendinta sa ingrase mai mult ca alte alimente. Bauturile acidulate, carnea rosie si mezelurile s-au situat si ele in fruntea listei. De ce sunt cartofii asa de periculosi pentru talia noastra? Cercetatorii nu sunt siguri, dar speculeaza ca probabil din cauza faptului ca odata consumati, ridica brusc nivelul de glucoza si insulina din sange, lucru care contribuie la un apetit si mai mare la masa urmatoare. In plus, cartofii din bucataria americana, sunt de obicei preparati cu multe grasimi, unt si cascaval, precum si alte ingrediente care adauga la numarul mare de calorii. Alte alimente, cum ar fi painea alba si orezul alb, unele cereale de breakfast, dulciurile si deserturile, au si ele efecte similare. In general, toate alimentele care sunt extra rafinate si indulcite au darul sa adauge kg la greutatea noastra. Studiul a folosit recordurile medicale colectate pe o perioada de 20 de ani de la peste 250.000 de barbati si femei care au participat la alte trei studii stiintifice paralele. Cercetatorii au observat schimbarile in dieta, greutate si stilul de viata a acestor voluntari la fiecare patru ani. In medie, participantii s-au ingrasat aproximativ 1.5 kg la fiecare patru ani si dupa 20 de ani un total de 15kg. Participantii care au consumat cele mai multe fructe, vegetale, nuci si grane au avut greutatea cea mai stabila. In mod surprinzator, consumul de iaurt a fost asociat cu o scadere in greutate. In afara de alimentatie, exercitiul fizic si odihna a avut si ele un rol important in mentinerea unei greutati normale. Persoanele care au exersat cel mai putin si cei care au dormit mai putin de sase ore sau mai mult de opt ore pe noapte, s-au ingrasat cel mai mult. Marion Nestle, profesor de nutritie la New York University, se indoieste ca greutatea elevata poate fi asociata cu consumul de cartofi, ci mai curand ca persoanele care mananca mai multe preparate din cartofi au predispozitia sa manance mai multe grasimi, si prin asta sa consume mai multe calorii care contribuie la obezitate.

Textul saptamanii. ,,Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos”. Filipeni 3,20

 Petre si Paul Gheorghe

 

Ora Profetica 35/2011

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-