44
Views

IUBIRE DESARTA
Motto:”Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur” – Arh. Gheorghe Petrescu
Autori: arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.
Sponsor: Adrian Dobrovolschi.
Solomon, marele intelept al Orientului Antic, a lasat pentru noi pilde si invataturi de mare prêt, in decursul veacurilor, dar mai ales pentru aceste timpuri ce parca vin din alta lume, lumea banului, desfraului, distrugerii legii morale, renuntarea la tot ce este sfant si drept, pentru un pumn de dolari. Traim acele vremuri ale potopului, ale Sodomei si Gomorei, ale pleiadei de evenimente in timpul secolelor, avand in mijlocul lor, Golgota cu marea sa jertfa.
Solomon, a practicat nebunia si desfraul, a gustat mierea buzelor femeilor straine, a testat cerul gurii lor, fiind mai lunecos decat untdelemul, dar, spune tot el ca, la urma este amara gura lor ca pelinul si ascutita ca o sabie cu doua taisuri. Tarat si el in mreaja dasfraului din cauza femeilor straine, a fost de multe ori sclavul lor asemeni unui bou ce este condus spre macelarie, sau ca pasarea ce este prinsa in latul vanatorului, fara sa stie ca o va costa viata.
Solomon, ne invata pe noi cei din secolul electronicii, ce sa facem, cum sa ne ferim de femeia perfida si plina de pacate, iar sfaturile lui din Pildele sale stau si azi ca marturii si exemple ce, nu trebuiesc urmate de nimeni pe acest pamant obosit si stricat ca moralitate. Pastrarea corpului si a sufletului de pacat si moarte, ne duce spre cai vecinice, dar cine se complace in sfera pornografiei moderne, a programelor de TV ce scot pe banda, programe dementiale ale unei vieti scaldate in mocirla pacatului si a mortii, nu au nici o sansa la, mantuire.
Solomon, atrage atentia tinerei generatii de ieri si de azi ca, trebuie sa se pastreze cu sfintenie, invataturile parintilor lor, caci acestea sant ca un fagur de miere pentru trup si suflet. Ele, spune Solomon, te vor feri de femeia stricata si de limba ademenitoare a celei straine. Azi dezmatul si gandirea individuala, ating culmi alarmante, iar statisticele spun ca in Biserica Adventa, nu mai poti face selectie intre curat si necurat, intre moda de azi si stilul de viata advent de ieri. Mocirla in care se balaceste tanara generatie, devine tot mai elocventa, iar stoparea ei pare o actiune imposibila de atacat. Obraznicia tineretului, sufoca.
Solomon, a murit, dar pildele lui au ramas modele, standarde, legi si directive spre o viata morala, iar pazirea poruncilor lui Dumnezeu sant si astazi, stindarde ale balantei intre, pamant si cer. Tinere, sa nu ai, o iubire desarta.

Iubire Desarta

| Generale |
Despre autor
-