43
Views

…Dacă această afirmaţie nu ar  fi fost inspirată de Dumnezeu, dacă nu ar fi fost scrisă în Cuvântul Lui şi mai ales nu ar fi fost exeprimentată de către voluntarii SUP-ului cu siguranţă că nu am mai fi pus-o în aplicare şi anul acesta. Aşa se face că, am demarat cu ajutorul sponsorilor noştri a doua ediţie a proiectului special „Copilul meu, nu te-am uitat”  pentru cei 280 de copii ai mamelor închise în penitencairele Bacău si Galaţi.

 Astfel, fiecare mamă a putut să facă cu mâinile ei acolo, în clubul penitencarului, câte un pachet pentru fiecare copil, pachet ce a conţinut în special dulciuri, dar nu numai şi în mod special o Biblie ilustrată pentru copii. Apoi, pe felicitarea primită a scris gânduri de bine,  urări de sănătate şi fericire, apoi toate pachetele au fost sigilate, ambalate, cu adresele scrise pe ele, transportate la Poşta pentru a ajunge în timp util la copiii lor. O parte din pachete au fost duse de voluntari direct la adresele copiilor.

Apoi, programul festiv de sfârşit de an a oferit o nouă ocazie de bucurie pentru toate femeile închise, ocazie cu care au primit câte un pachet cu articole de igienă personală specific lor dar şi o masă de părtăşie care ne-a făcut să ne simţim aproape unii de alţii.

Si pentru că „ este mai ferice să dai decât să primeşti”  un grup de 16 femei închise la PNT Bacău,  care au avut bucuria formării unui cor, au decis să ofere şi ele la rândul lor  altor copii ceva. Astfel, pe 27 Decembrie, corul femeilor a susţinut un… program de colinde şi versuri specific sărbătorilor de iarnă la una din casele de copii din Bacău. Au participat aproximativ 100 de copii la program. Bucuria a fost mare şi pentru copiii din acest centru dar şi pentru coriste. Fiecare a putut oferi mai multe pachete la copiii prezenţi şi, de dorul copiilor lor, îi luau în braţe pe aceştia, îi sărutau iar copii, de dorul mamelor lor… plângeau de bucurie.

În acelaşi timp au fot duse pachetele copiilor direct la casele lor, acolo unde am avut voluntari disponibili. Nu a fost uşor datorită iernii, zăpezii ( de câteva ori am rămas blocaţi sau suspendaţi în zăpadă ore în şir), dar s-a meritat.17

Da! Când vezi bucurie pe chipurile acestor femei şi copii, ajungi să înţelegi că „este mai ferice să dai” pentru că are grijă Cineva să primeşti şi tu. Iar ceea ce vei primi, aici şi     acum dar mai ales „atunci şi acolo – sus” , va intrece orice imaginaţie a noatră. Daca nu ai gustat încă din această bucurie, te aşteptăm alături de noi. Te asigur că este molipsitoare.

 

 

Mihai Enea

Director SUP Molodva

yo8cyn@yahoo.com

0742 200350

„ Este mai ferice să dai decât să primeşti!”

| Generale |
Despre autor
-