33
Views

Cunosc eu pe aproapele meu ? Unde este?

Nigeria privită din exterior este o ţară ca şi oricare alta din Vestul Africii, o ţară  totuşi deosebită chiar dacă predomină religia musulmana și sărăcia … Totusi, ca şi creştin în Nordul-Nigeriei ai ocazia de a trăi momente atât de frumoase, momente care în acelaşi timp devin  deosebite. încât sigur te vor însoţi în mare parte în restul vieţii tale.
Ca turist vei privi Nigeria cu alţi ochi, dar ca şi evanghelist sigur vei avea momente care iţi vor marca lucrarea. Legătura cu oamenii de aici este o realitate dură a vieţii de zi cu zi, iar ca şi credincios te vei lovi de lucruri noi. Lucrarea din Nordul-Nigeriei sigur este şi devine de neuitat tocmai pentru că aici vei intîlni lucruri pe care nu poţi întîlni în altă parte, şi vei fi pus în situaţii aparte. Nordul-Nigeriei nu este nici mijlocul, nici sudul Nigeriei – care sint locuri minunate. Aici însă începe deşertul. Nu este Sahara, dar 6 luni ploua, 6 luni nu plouă deloc (iarna).

Surpriza este că aceşti oameni sunt atît de sensibili, considerând sărăcia lor. Dacă priveşti superficial, cum poate ai făcut în trecut, realitatea de aici îţi va arata aproape imediat, din reacţia lor, că eşti într-o direcţie falsă. Nordul-Nigeriei nu este privită ca o parte ospitalieră a țării. Iar tu, ca şi lucrător al DOMNULUI trebuie să pleci de acasă „pregatit în Domnul”.

Aici nu vei întîlni”buşmani”, ci vei întilni o societate în formare, dura şi frumoasă, care sigur nu te va aştepta cu flori. Relaţia ta zilnică permanentă cu fiecare suflet în parte va depinde în totalitate de tine daca ai sosit în „Via Domnului” ca şi rob, slujitor sau ca „domnişor al lumii contemporane”.

Dificultătile au și partea lor frumoasă. Depinde de tine ce fel de gînduri frumoase, pline de iubire, transmiti oamenilor, printr-un mesaj care va putea să umple inimile şi viaţa lor în viitor. Tot timpul să te gîndeşti cum ai primi tu dacă ai sta în faţă să asculţi. Prin sărăcia lor oamenii devin minunaţi şi aşteaptă tot timpul de la ”robul lui Dumnezeu” ceva personal pentru fiecare dintre ei. Faptul că te afli în mijlocul lor nu este doar o excursie fantastică pe un teren nou, ceva care să ai de povestit acasă, ci este ceva care să rămînă cu ei, marcaţi de mesajul Domnului ISUS pentru sufletele lor.

Aceşti oameni trebuie să simtă că şi ei sînt IUBIŢI că şi ei au o şansă pentru Veşnicia pe care pînă atunci nu au cunoscut-o.  Oamenii aşteaptă de la tine Cuvinte cu Adevărat Duhovniceşti, care să le marcheze  tot restul vieţii lor, nu doar ceva trecător, ca de la un turist care vine şi se duce. Tineretul este foarte perceptibil la mesaje, dar mulţi sunt analfabeţi şi tocmai aceasta îi face pregatiţi să aştepte ceva. Iar acel ceva trebuie să fie deosebit, căci nu poate fi transmis decît prin Cuvîntul Domnului ISUS. Ceva ce sigur nu-i aparţine vorbitorului şi vine din Inima nevazută a Dumnezeului Dragostei. Aceasta dragoste poate să-i cuprindă şi pe ei, și să le ofere o lume nouă, un Univers al Dragostei, pe care nu-l trăiseră pînă atunci. Tinerii sunt minunați prin simţul lor sensibil şi curat, chiar dacă noi cei din europa de multe ori îi judecam greşit. Nu de puţine ori o să te găseşti în situaţii în care o să pleci capul, vazând că ei prin, „necunoştinţa” lor fac lucruri minunate care la noi creştinii sînt pe cale de dispariţie, sau la care am devenit insensibili.

Dintr-o evanghelizare s-a concretizat prin Voia Domnului Isus un proiect şcolar pentru circa 500 de elevi. Proiectul este preconizat să crească în viitor la 1000 de elevi, cu dormitoare bucatarie şi clase de şcoală. Orice început este un început. Paralel un grup de fraţi au început construcția unei şcoali de meserii pentru fete şi băieţi. Domnul ISUS lucreaza! Dacă privim la posibilitățile omenești putem crede uneori că aceste proiecte sunt de nerealizat sau prea îndrăzneţe. Însă, aşa cum la început suntem surprinşi de ceea ce am găsit, aşa vom fi surprinşi de sfârşitul acestora.

Tot timpul asteptăm ca Domnul să lucreze, vecinul meu, prietenul meu… Dar eu ? Unde mă aflu eu? Cunosc eu pe aproapele meu cu adevarat? Dacă nu-l gasesc îl mai caut ? De multe ori cautam ceva ce nu gasim, dar întrebarea este: am căutat noi bine, prin credinţă, am căutat  suficient sau suntem obosiţi de calea lungă ?!

Am găsit acolo oameni pe care nu-i cunoşteam, oameni pe care doar Domnul îi cunoaşte, oameni care care sunt înscrişi în Cartea Vieţii, oameni care aşteptau. Lasă-te folosit de Domnul! El are nu numai Casă ci şi curte, iar grădinile Sale sunt minunate. Al Domnului Isus este tot pământul. Să nu uităm că suntem trecători şi nimic nu ne aparţine. Mulţi oameni au pustiu sau deşert în inimile lor şi aşteaptă… Şi Africa aparţine Donmului ISUS!

Mulţumesc Domnului ISUS şi fam.Mariana şi Akin Obisanya pentru ajutorul nepreţuit de mare. Zilele au rămas puţine, dar lucrul este mult. Domnul ISUS este pe drum. Ce mă fac ? A mai ramas ceva şi pentru mine de făcut?

Walerian Wahl, rob în ISUS Cristos
Linz, Austria
WWahl@gmx.at

Puteti vedea mai jos fotografii din aceasta misiune. Dati click pe imagini pentru a le mari.

Cuvantul si numai Cuvantul – Walerian Wahl, misiune in Jengre, Nigeria

| Generale, Misiune, Social |
About The Author
-