40
Views

Revista Re:spiro în colaborare cu Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a lansat un program de consiliere pe internet destinat în mod special tinerilor.

Având ca motto nu te lupta singur, lasă-ne să te ajutăm, programul cuprinde pentru moment șase domenii de activitate, începând de la spiritualitate, relaţii, vicii, probleme practice de viaţă, etc rolul acestui proiect fiind acela de a ajuta tinerii să depăşească problemele şi situaţiile dificile cu care se confruntă apelând la specialişti profesionişti în domeniu.

Această metodă oarecum inedită de consiliere a fost aleasă și prin prisma faptului că, de cele mai multe ori, cei afectați de anumite probleme nu au dispoziția necesară pentru a împărtăşi problemele lor cu familia, biserica sau alte persoane specializate. Astfel, datorită avantajului oferit de posibilitatea păstrarii anonimatului şi a modului foarte simplu în care este creat sistemul, este mult mai probabil ca aceștia să se deschidă şi să ceară ajutor.

Oricine doreşte să beneficieze de acest servicii, poate intra pe site-ul Consiliere. Doar cu un nume de utilizator şi o parolă (adresa de email fiind opţională), cei interesați își pot crea un cont având astfel o pagină personală la care are acces doar persoana căreia îi aparține contul. Acolo poate adresa întrebări, poate consulta materiale şi răspunde la diferite chestionare.

Tinerii sunt încurajați să apeleze la acest program cu toată deschiderea inițiatorii promițând că vor face tot ceea ce pot pentru a-i ajuta pe cei care apelează.

Iată și o precizare a inițiatorilor: ”Este bine ca orice problemă să fie discutată și rezolvată înainte ca aceasta să se adâncească.  Cei care nu au curajul sau posibilitatea să se deschidă în mod personal faţă de o persoană care ar putea să îi ajute sau nu ştiu cui să se adreseze pentru problemele lor, acest proiect îi poate ajuta cu siguranță”.

Program de consiliere gratuită pentru tineri

Despre autor
-