40
Views

TINERE…spune Apostolul Pavel: “Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vecinica la care ai fost chemat, si pentru care ai facut aceea frumoasa marturisire inaintea multor marturi, si sa pazesti PORUNCA, fara prihana si fara vina pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos”.

Traim o perioada moderna cu prefaceri si schimbari profunde, iar pe firmamentul acestei civilizatii postmoderniste, flutura steagul nesigurantei si al raului implantat adanc, de veacuri, in fiinta umana. Parca totul este ca un lant de intamplari iesite din comun iar legile si standardele unei vieti curate in Isus, nu mai au farmecul si puterea de altadata. Isus, a ramas acelasi, dar, omul a distrus si modificat codurile de buna conduita in viata, politica, sociala, economica si de ce nu, chiar si ceea religioasa. Legea Divina, cu Decalogul ei de exprimare a caracterului Marelui Eu Sant, este pusa de omul modern in cumpana tolerantei si a libertatilor de tot felul cari, nu fac altceva dacat sa indeparteze fiinta umana, intr-un fel sau altul, de Creatorul Universului.

Toleranta juvenila din societatile asa zise moderne sau postmoderniste, jongleaza intre un sacru omenesc si luarea unei atitudini diabolice intre bine si rau. Raul este calificat ca bine al tuturor iar binele nu mai exista. De ce ? Nu mai avem nevoie de el, si atunci, adolescentul/a, isi aleg propriile lor cai de vietuire si contemplare in asta viata sociala. Iar, Biserica Adventa, tace si este neputincioasa la a raspunde précis si categoric, ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca tanarul/a din perioada adolescentei. Iar el si ea, ca fir verde de origina umana, gandeste, masoara si pune in balanta, alegera unei vieti pe placul si gustul lui/ei. Schimbarile de tot felul din frumoasa viata de tanar adolescent/a, incepand cu cele fizice ale cresterii spre maturitate, cele de natura mentala, culturala, scolastica, religioasa, etc., duc la schimbari de atitudini si marii confuzii ce se creeaza in viata lor. Daca, nu au un “mentor”, ce le poate sugera prin creionare, o schita de viata demna de luat in considerare de parinti, scoala, biserica sau societate, atunci, vlastarul verde de viata umana din el/ea, va fi chemat de lumea frivola si fara scrupule, din ziua de azi.
Iar, cizma mizeriei sociale in care traieste, va distruge viata lui/ei de vlaga si sucul verde al vietii lor nevinovate. Si atunci, consecintele vor fi dramatice, iar raspunderea acestora, vor cadea intr-o buna zi, pe capul parintilor, Bisericii Advente, Scolii sau altor forme de educare a tinerei generatii. Nu este de glumit, stimatati parinti, deoarece viata lor va fi ceruta din mana domniilor voastre. Nici tu Biserica Adventa nu scapi, deoarece ai primit un mandat précis si definitoriu, si Dumnezeu a spus acestei Biserici de tip Adventist : “Paste meluseii mei, paste oitele mele, paste oile mele”.

La probleme complexe, Biserica Adventa tace: “De ce oare?” De ce nu se creeaza pentru acest tineret advent din comunitatile noastre, un cadru de asezare meditativ cu implicatii in programele Bisericilor noastre. De ce nu toti tinerii care vor sa participe la programe de comunitate, nu au permisiunea pe diferite motive?

De ce nu sant inclusi adolescentii mai mult in viata de Biserica? Va veni o zi a socotelilor si Dumnezeu va cere din gura noastra, un raspuns, esti pregatit sa-l dai intr-o buna zi ? Tinere fii binecuvantat si asculta ce zice DUMNEZEU,……Amin !

Arch. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA. 02-27-2009

Cronica ideilor: Adolescentii si Biserica Adventa

Despre autor
-