30
Views

Exista persoane in jurul nostru pe langa care trecem si care nu au pe nimeni! Exista persoane care striga in sufletul lor dupa ajutor: Cine este aproapele meu?

Ieri, am fost contactati de Primaria sectorului 2 pentru a ne implica in rezolvarea unei situatii: Elena – mama vaduva de noua ani cu 6 copii dintre care 3 minori, nu are locuinta. A fost inselata de o persoana, care i-a promis o locuinta la curte in schimbul apartamentului de la bloc, iar cand a vrut sa se mute, a descoperit ca locuinta de la curte era ocupata de o alta persoana, inselata in acelasi fel. Orice efort de a rezolva situatia a fost in zadar. Nu avea bani pentru un avocat ca sa isi faca dreptate.

Anul trecut si-a pierdut  mama (care era un sprijin pentru ea), si fratele (pe care l-a ingropat singura, ajutata de Primarie), astfel ca astazi locuieste intr-o camera dintr-un bloc dezafectat, pentru care are termen de sedere pana in martie.

Nu poate beneficia de alocatie inca pentru ca cei 3 copii erau trecuti pe numele mamei ei (care avea locuinta si care a sprijinit-o pe doamna Elena in timpul tratatmentului chimioterapeutic dupa ce a  fost diagnosticata cu leucemie). Luna aceasta asteapta ordinul judecatoresc de mutare pe numele ei, pentru a putea lua alocatia copiilor. Se lupta zilnic pentru a le da hrana.

Are pentru copilul de 9 ani o singura camasa si un pantalon, pe care le spala o data la doua zile si le usuca pe un resou, pentru ca sa poata merge curat imbracat la scoala! De multe ori doamna invatatoare l-a ajutat, deoarece cunostea situatia familiei. In ciuda greutatilor, copilul invata foarte bine!

Desi locuieste in conditii grele, familia isi pastreaza camera curata si ingrijita.

Cu o zi inainte de a veni la Fundatie, mama a strigat la Dumnezeu ca sa ii hraneasca familia!

Si El a auzit strigatul acestei mame! A fost sprijinita cu alimente, produse de igiena persoanala, imbracaminte pentru copii si detergenti. De asemeni s-a sprijinit cu plata pentru efectuarea pozelor si taxelor cec aferente pentru eliberarea unei carti de identitate provizorii, atat pentru mama cat si pentru fiul de 17 ani.

Are nevoie in continuare de sprijin pentru gasirea unei locuinte, are nevoie de o butelie pentru a putea folosi aragaz si un frigider!

Exista o sansa pentru ca acesti oameni sa poata vedea viata cu alti ochi!

Si tu esti aproapele lor! Fii Alinare pentru aproapele tau!

Contact – Director Valerica Mirzac – 0721188198

Cine este aproapele meu?

| Generale |
Despre autor
-