34
Views

   Mişcarea “BODY GOSPEL” 

   Cum era de aşteptat, ideologia păgână MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS, odată acceptată de creştinătate, a devenit parte principală a TEOLOGIEI în ritmul ultimelor zile de împliniri profetice grăbite. Adică, dacă TRUPUL produce MINTEA, de ce nu şi pasul următor MINTEA produce SPIRITUL. Care spirit, rămâne de văzut. 

   Îmi dau seama că v-am cam plictisit cu acest subiect dar sunt forţat de împrejurări să îl reiau. Pe ecranul ultimelor fenomene babilonic încurcate care cuprind lumea, a apărut oficial, cu identitate şi cu mare răspândire media, un termen nou nouţ de o atracţie incredibilă şi care se numeşte “BODY GOSPEL”. La o sumă relativ rezonabilă se poate face rost şi de un Gospel Training Card. Cum să-l românizăm mai corect? Deocamdată să-i zicem Trup Evanghelic sau poate Evanghelia Trupului? Observaţi că din Gospel Training Card, lipseşte Trupul, dar se subînţelege, pentru că despre el este vorba. Altfel s-ar confunda cu un card de instruire în Evanghelie. 

   Învăţătura e simplă. Ea vine de la atletismul olimpic grec. Nu încerca să antrenezi Spiritul, nici măcar Mintea, pentru că acest lucru vine automat în urma antrenării Trupului. Fenomenul public BODY GOSPEL promovează această învăţătură pentru că Trupul este mult mai la îndemână decât Mintea, cât despre Spirit nici nu mai vorbim. Concret, care este programul propus de BODY GOSPEL? 

   Sub denumirea GOSPEL, pentru a nu fi nici o reţinere că nu ar fi o problemă creştină, se propune antrenarea trupului ca program în proprietăţile de închinare şi adiacente, manifestarea energiei obţinute în trup, să se facă apoi de-alungul serviciilor divine prin mişcări ritmate şi neritmate în timpul afectat închinării, “muzică” asociată cu dansul sau explozii de bucurie ca descătuşare a acumulărilor de perfomanţe trupeşti, de-alungul propovăduirilor. Am asistat, – nu participat – la programe “Rejuvenating your Body – Straightening the Mind – Stepping in the Spirit”, în care laolaltă se face yoga, coregrafie, muzică, dans, toate GOSPEL, adică evanghelice, în aceeaşi bătătură. Se porneşte de la o mişcare programată a trupului la una nu doar neprogramată, dar necontrolată, haotică. Adică de la fizic dă în metafizic. Şi trupul o fi, n-o fi înviorat în urma exerciţiilor premergătoare, dar Spiritul se dovedeşte a fi exagerat de înviorat până a nu mai putea fi controlat nici de Trup şi nici de Minte. Şi aşa, Spiritul nu doar că dă în spirite, dar este şi stăpânit de ele. Fotografia este cea a unui TRUP atletic în care sălăşluieşte o Minte beteagă şi se manifestă un Spirit al dezordinei. În Trup, toţi muşchii sunt bine dezvoltaţi, organele vitale de prevestirea unei existenţe metusalemice. Mintea cam pierdută, iar Spiritul pierdut de tot. Tot acest tărăboi “evanghelic” este cumva “paşnic” pentru că altfel ar alerta pe oamenii de ordine, ramura legislativă şi executivă a juridicului. Adică, n-are libertate omul să se “bucure”? 

   “… fiii veacului acestuia, faţă de semenii lor sunt mai înţelepţi decât fiii luminii”, înţelegând această înţelepciune ca strategie luciferică. Foarte simplu. BODY GOSPEL, în care “GOSPEL” face acoperirea dând falsului înfăţişarea de autentic, iar BODY, Trupul, e mult mai la îndemână a lucra cu el decât Mintea sau Spiritul. Copiii vor să-şi crească Trupul, tinerii vor să şi-l clădească bine de tot, iar bătrânii fac tot ce pot să şi-l mai ţină pe picioare. Sunt cuprinse în acest program toate vârstele. Strategia este bine întocmită. Rezultatele… nu mai e neovie a fi amintite. Cine e sceptic n-are decât să urmărească media internaţională în această privinţă spre a se convinge. 

   Şi aşa am spus câte ceva. Dacă sloganul – căci principiu nu e – MINTE SĂNĂTOASĂ în CORP SĂNĂTOS aparţine lumii seculare în care falsul e la el acasă, BODY GOSPEL e un fals în lumea religioasă creştină, lucru mult mai grav, dar ce putem face, decât să ne mai jeluim şi noi când apăsarea este prea mare. Închipuiţi-vă pe cineva privindu-se în oglindă şi zicând “am un trup evanghelic” sau “iată evanghelia trupului”. 

   Zice Biblia: “Doamne… şi pune în mine un duh nou”. Dacă ne-am ruga ca Duhul Sfânt să înnoiască duhul nostru, şi sub această influenţă mintea noastră sănătoasă să ne înveţe ce să facem pentru a avea şi un Trup sănătos, zic eu , am fi pe calea cea bună. Nu e frumos să zicem “trup evanghelic” şi nici “evanghelia trupului”. 

   Benone Burtescu (dburtescu@aol.com

CÂTE CEVA – Benone Burtescu

| Generale |
Despre autor
-