28
Views

 

„ Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi” Eclesiastul 11.1

 

Cred că acest text exprimă cel mai bine bucuria slujirii. Ştim ce simbolizează  apele şi  pâinea. Iar slujirea voluntarilor SUP  este reflectată tocmai prin această acţiune. Zi de zi, săptămână de săptămână  „ aruncăm ” „Pâinea vieţii ” celor ce flămânzesc după ea. Nu de puţine ori abia după mult timp vedem şi rezultatele. Aşa s-a întâmplat şi cu Gheorghiţă. L-am cunoscut cu multi ani în urmă în Penitenciarul Botoşani. La început era recalcitrant, rău chiar, mereu comenta şi viaţa lui de detenţie nu de puţine ori era presărată cu acte de nesăbuinţă. A înghiţit linguri, furculiţe şi alte obiecte metalice sperând că va scăpa de executarea pedepsei sau va obţine ceva avantaje. Apoi, Cuvântul lui Dumnezeu a început să îi sature foamea şi să lucreze în viaţa lui, devenind de multe ori un apărător înfocat al linştii şi ordinii la programele noastre atunci când cineva încerca să… deturneze discuţia de la subiect ( uitând parcă că el tocmai asta făcea la început).  Împreună cu alţi participanţi la programele SUP iau in serios pregatirea lor pentru o viaţă nouă. I-am vizitat de câteva ori familia, o mamă bolnavă, un tată care… suferea alături de el şi nu îi venea să creadă că băiatul lui este într-un proces de transformare în bine… Acasă, tatăl său mi-a arătat teancuri de scrisori misionare scrise părinţilor şi Biblia trimisă de după gratii cu rugămintea de a fi citită.  După liberare, caută un loc de muncă. Lucrează în mai multe locuri, se căsătoreşte, au un copil dar… nu au un loc al lor unde să locuiască. Acum locuiesc temporar lângă Vatra Dornei. Într-o seară primesc un telefon de la soţia pastorului care mă întreabă dacă numele de Gheorghiţă îmi mai spune ceva. Sigur că, nu poţi uita pe cei cu care ani de zile te întâlneşti studiind Scriptura. Aşa aflu că, a doua zi Gheorghiţă, după ani de… căutări s-a decis să pecetluiască decizia lui faţă de Mântuitorul lui prin botez. Bucuria noastră a fost mare şi pentru că, nu doar Gheorghiţă a făcut acest pas ci şi soţia lui. Ce frumos este să arunci pâinea pe ape şi după multă vreme să vezi că ea… se înmulţeşte. Lucrezi cu un om iar el devine canal prin care cerul revarsă binecuvântări şi altora. Nu puţine au fost experientele noastre de genul acesta, când băieţii plecau acasă la finalul executării pedepsei şi când ne întâlneam la botez, nu erau singuri ci cu soţiile, copii sau părinţii lor. Bucuria lui Gheorghiţă a fost şi mai mare prin participarea părinţilor lui la botez. Aceştia au fost aduşi cu maşina de un alt fost deţinut, Vasile iar la auzul veştii, şi Ionuţ, fost coleg cu cei doi a venit la această ocazie de bucurie însoţit de vecini şi colegi de muncă.

          

  Dragi prieteni, rugaţi-vă pentru oamenii aceştia. Dumnezeu i-a scos din ghearele vrăjmaşului iar acesta nu se va da bătut cu una cu două. Au nevoie de susţinerea noastră.

          Vă rog, aruncaţi pâinea pe ape, acum cât se mai poate. Încă mai sunt suflete înfometate şi însetate. Dumnezeu are nevoie şi de voi. Alăturaţi-vă celor ce fac această lucrare. E atât de frumos să ştii că ceea ce faci va dăinui pentru veşnicie. Nu vrei să guşti şi tu din această bucurie? Te aşteptăm!

Mihai Enea, Director SUP Moldova

0742 200350, yo8cyn@yahoo.com

Bucuria slujirii

| Generale |
Despre autor
-