30
Views

Iubiţi fraţi,

 

Prin Harul Domnului în cinci penitenciare din Moldova am reusit instalarea echipamentelor de receptie satelit pentru Speranţa Tv cu ajutorul cărora multe persoane private de libertate au început să trăiască altfel…. Săptămâna viitoare finalizăm şi în celelalte trei.  Emisiunile reprezintă o alternativă extraordinara la programul zilnic al persoanelor private de libertate. Sunt camere unde de dimineaţă  până seara televizorul rămâne conectat pe Speranţa Tv. Reacţiile din partea persoanelor private dar şi din partea cadrelor este deosebită pentru că emisiunile sunt  axate pe latura educativă şi prevenţie. În majoritatea camerelor se asculta doar manele toată ziua, acum priorităţile s-au schimbat.

Avem însă şi penitenciare unde, în special în camerele de carantină nu există televizoare. Acestea sunt în proporţie de 90% proprietate particulară nu a penitenciarelor şi pentru că pe carantină se stă o perioadă nu prea mare, dar este obligatorie, nimeni nu işi duce, sau cine duce îşi ia cu el apoi televizorul. Din discuţiile cu cadrele de conducere ale penitenciarelor a rezultat acest apel către toţi cei ce puteţi întinde o mână de ajutor. Avem nevoie de exemplu, cel mai urgent pentru un penitenciar din sudul Moldovei de 5 televizoare color. Însă nu este singurul cu această nevoie.  Nu trebuie să fie noi ci second hand, dar funcţionale.

Odată cu instalarea echipamentelor de recepţie satelit, în acste  penitenciare s-a demarat punerea pe picioare a unor mini studiouri de televiziune unde atât voluntarii SUP cât şi cadrele penitenciarelor să poată realiza programe şi emisiuni care, fie sunt transmise în direct ( la programele SUP participă de regulă maxim 25 participanţi conform legislaţiei), fie sunt înregistrate şi retransmise în toate camerele, beneficiari fiind toate persoanele private de libertate.

Pentru acest proiect avem nevoie de camere video şi plăci de captură video ce se montează în computere, mixere audio, microfoane, etc.

Dacă aveţi cumva televizoare şi cele menţionate mai sus ce vă prisosesc, ce nu le mai folosiţi ( au apărut camere video digitale, cele cu casetă nu se mai folosesc…) sau dacă doriţi să oferiţi o mână de ajutor în acest proiect vă stăm la dispoziţie şi cu alte detalii la telefon 0742 200350 sau mail yo8cyn@yahoo.com.

Cu speranţa că vestea bună va fi dusă către cei de după gratii cu o mai mare eficienţă şi prin contribuţia dumneavoastră, în numele persoanelor private de libertate ce vor beneficia de sprijin vă mulţumeşte  şi vă stă la dispoziţie Mihai Enea, Director SUP Moldova.

Apel pentru lucrarea in penitenciare

| Generale |
Despre autor
-