41
Views

Urmariti grafic pe pagina principala Intercer situatia curenta a bugetului si a sumelor adunate.

Intercer 2010

Dragi prieteni,

Dupa cum stiti din mesajele noastre anterioare in vara acestui an Intercer a trecut printr-un impas legat de continuarea activitatii, impas datorat unor probleme de sanatate, precum si financiare. Din august 2009 de cand am facut acel apel Intercer a pornit pe un nou drum in care activitatea voluntara este impletita cu activitati platite, care sa faca posibila continuarea acestui proiect.

Dorim sa continuam in acelasi fel in 2010 si mai departe. Incercam sa construim la Intercer un sistem care sa se autosustina. Aceasta ne va da mai multa stabilitate si eficienta in ceea ce facem.

Cu siguranta, este nevoie in continuare de fiecare dintre dvs. – persoane fizice sau organizatii. De aceea, va invitam sa participati si sa raspundeti activ la programele si serviciile legate de Intercer, facand din colaborarea noastra un mijloc reciproc de a promova activitatile desfasurate.

Ne bazam pe ajutorul lui Dumnezeu si al dvs. Intercer va va oferi aceleasi servicii cu care v-a obisnuit in ultimii 12 ani, servicii bazate pe seriozitate, consecventa si profesionalism.

Intercer va ofera in continuare un site bogat in resurse biblice, stiri si programe audio-video. Intercer este cel mai popular website adventist romanesc si unul dintre cele mai vizitate site-uri crestine din Romania.

Va multumim pentru sustinerea dvs. pentru activitatile Intercer!

Echipa Intercer

Link-uri legate de acest subiect:

* Intercer merge mai departe! (apelul initial Intercer si noutati in perioada August – Decembrie 2009)

* Intrebari si raspunsuri despre activitatea Intercer

* Doneaza aici!

Noutati 1 Decembrie 2009

– Intercer pregateste o noua versiune pentru Intercer Tv. In curand vom da posibilitatea editorilor de la diferite surse/biserici sa inceapa testarea, urmand ca in lunile urmatoare sa dam acces si publicului

– Intercer a lansat o campanie de spoturi TV, urmand ca altele sa fie lansate in continuare. Scopul acestora este de a populariza bogatia de resurse biblice gratuite, precum si potentialului de reclama pe care il are Intercer. Spoturile TV pot fi urmarite aici.

– Rozalia reincepe de maine serviciul, cu un program de lucru redus; revenirea la normal a gleznei va continua in urmatoarele luni.

– Am publicat astazi bugetul Intercer necesar pentru 2010. Suma necesara lunar este de aproximativ $3100 USD. Bugetul detaliat se gaseste aici. Incepem din nou o campania de strangere de fonduri, pornind astazi de la zero bugetul pe 2010. Puteti trimite donatiile dvs. folosind pagina de donatii. Va multumim pentru continua dvs. sustinere fara de care nu putem continua aceasta activitate.

trafic.ro_statistici_siteuri_adventiste_Dec-1-2009Intercer este cel mai vizitat website adventist romanesc, cu o medie lunara de circa 35,000 de vizitatori unici. In luna Noiembrie Intercer a avut 33,489 vizitatori unici. Dati click pe imaginea alaturata pentru a vedea un grafic al celor mai vizitate site-uri adventiste romanesti, conform cu statisticile de la Trafic.ro.

Urmatorul site dupa Intercer este Speranta Tv, care are mai putin de jumatate din numarul de vizitatori, in comparatie cu Intercer. In plus, circa 3100 dintre acesti vizitatori de la Speranta Tv au fost trimisi de catre Intercer. (conform statisticilor trafic.ro)

Site-ul Uniunii Romane si cel de tineret (tin.ro) nu sunt inscrise in Trafic.ro, avand probabil un trafic mai mic decat Speranta Tv.

Intercer este locul potrivit pentru a te face cunoscut sau a face cunoscuta organizatia/compania ta in comunitatea Adventista romaneasca. Citeste detalii despre reclama la Intercer aici.

– Atragem atentia celor care folosesc materiale de pe website-ul Intercer pe alte pagini web sau in diferite alte proiecte sa mentioneze sursa acestora. Folositi mentiunile specificate in paginile site-ului Intercer (atunci cand se specifica) sau scrieti „Sursa: Intercer, cu link catre http://www.intercer.net ”  Este un semn de respect pentru munca noastra si a colaboratorilor nostri care va pun la dispozitie in mod gratuit aceste materiale. La randul nostru mentionam sursa materialelor folosite oridecateori este cazul.

Noutati 8 Noiembrie 2009

Intercer merge mai departe! Cu ajutorul Domnului si al dvs. s-a reusit strangerea bugetului minim pentru Intercer Romania si Canada pe 2009 ($18,700 USD). Donatiile primite pana la sfarsitul anului 2009 vor fi folosite pentru alte proiecte la care renuntasem. Dupa incheierea anului vom publica situatia financiara pe 2009 si bugetul pe 2010. Ajutorul dvs. permanent ne permite sa mergem mai departe. Va multumim!

Bugetul actual Intercer Romania+Canada: $19,200 USD (la 8 Noiembrie 2009)

– La inceputul lunii Noiembrie Intercer a relansat paginile cu cartile audio E.G.White (http://intercer.net/blogs/egwhiteaudio); astfel, in perioada Septembrie – Noiembrie 2009 au fost relansate patru proiecte biblice (Biblia, Calea catre Hristos, Studii biblice si Cartile audio E.G.White)

– Statistici descarcare arhive pentru Biblia audio mp3 la 8 Noiembrie 2009:

Biblia audio .mp3 – [GENEZA – 2CRONICI] » 651.1 MiB – 2,008 descărcări

Biblia audio .mp3 – [EZRA – MALEAHI] » 575.0 MiB – 1,002 descărcări

Biblia audio .mp3 – [MATEI – APOCALIPSA] » 436.0 MiB – 1,510 descărcări

Fisierele individuale mp3 au fost descarcate de circa 350 ori fiecare.

– Site-ul Intercer este recunoscut pentru posibilitatea de a face cunoscute diferite proiecte si website-uri, datorita afluentei de vizitatori. Paginile de intrare cele mai vizitate de la Intercer sunt pagina principala (40% din vizite) si Intercer Tv (25% din vizite);  Printre paginile cele mai vizitate se afla Biblia, pagina de muzica, paginile de resurse biblice si paginile de tineret. Cititi despre posibilitatea de a va face reclama la Intercer la adresa: http://intercer.net/reclame

Noutati 29 Octombrie 2009

– incepem testarea sistemului de donatii prin SMS pentru Romania, informatiile necesare sunt aici: http://intercer.net/sms

– site-ul PowerPoints.in pentru adaugarea de fisiere Power Point, si-a modificat adresa in http://powerpoints.intercer.net, adresele existente fiind redirectate catre adresa cea noua.

– Rozalia a inceput de saptamana trecuta un program special de 5 saptamani de exercitii de recuperare, cate 4 ore pe zi. Dupa acest program se preconizeaza ca va putea sa se intoarca la lucru. Dupa ultimul control medical totul este ok. Durerile si sensibilitatea la glezna pot sa dureze cam un an de zile. E posibil ca dupa un an sa fie nevoie sa i se scoata suruburile puse la operatie.

– mai sunt de strans mai putin de $1000 pentru a acoperi bugetul minim la Intercer pe acest an.

– website-ul Intercer se apropie de cifra de 10 milioane de vizite incepand de la 1 Ian. 1998 ( 9,468,000)

– pagina Intercer de la Facebook se apropie de 1000 de prieteni;

– De ce folosim Facebook si Twitter? Aceste retele sociale foarte vizitate ne dau ocazia sa prezentam materialele noastre celor interesati si sa pastram legatura cu acestia, pe langa celelalte metode oferite prin website-ul nostru intercer.net . Comunicarea si promovarea materialelor se face intr-un mod rapid si direct, un mesaj cu noutati postat fiind afisat pe pagina fiecarui prieten. De asemenea, cand cineva cauta anumiti termeni in motoarele de cautare, link-urile noastre de la Facebook sau Twitter apar „mai sus” pe paginile de rezultate, deoarece aceste site-uri sunt bine cotate de Google, Yahoo, Bing etc. Trebuie sa-i gasim pe oameni acolo unde sunt ei. (Ioan 17:15)

Noutati 16 Octombrie 2009

– lucram in continuare la pregatirea unor noi materiale si facilitati pentru vizitatorii site-ului Intercer.

– site-ul IntercerTube.com si-a modificat adresa in http://tube.intercer.net, adresele existente fiind redirectate catre adresa cea noua.

– recuperarea merge bine pentru Rozalia: participa inca la fizio-terapie si a inceput sa mearga fara carje pe distante mici.

– mai sunt de strans aprox. $1330 pentru a acoperi bugetul minim la Intercer pe acest an.

– website-ul Intercer se apropie de cifra de 10 milioane de vizite incepand de la 1 Ian. 1998

– pagina Intercer de la Facebook are astazi 929 prieteni

Noutati 28 Septembrie 2009

– dupa controlul medical am aflat ca operatia sotiei este in regula si ca vindecarea continua cu bine; trebuie sa mearga mai departe cu exercitiile de fizio-terapie pentru inca 4-5 saptamani.

– ne bucuram pentru stabilirea unor colaborari pe termen lung si de participarea mai multor biserici, organizatii, firme sau persoane particulare pentru sustinerea constanta a activitatii Intercer; Intercer este recunoscut si folosit de tot mai multi ca un centru de mare vizibilitate pe internet.

– mai sunt de strans aprox. $3700 pentru a acoperi bugetul minim la Intercer pe acest an.

Noutati 23 Septembrie 2009

– sotia mea este inca in perioada de recuperare, face fizio-terapie pentru glezna stanga. Au aparut ceva complicatii dupa ce a inceput sa puna piciorul in pamant, asteptam sa mergem la medicul specialist zilele urmatoare pentru o verificare. Multumim celor care se roaga pentru Rozy, pentru familia noastra si pentru Intercer.

– cu ajutorul dvs. ne apropiem de acoperirea bugetului necesar pe 2009; la data curenta mai sunt necesari circa $4300 USD pana la sfarsitul anului.

– am scris un articol cu noutati si perspective asupra activitatii Intercer, il puteti citi aici.

– de circa doua luni am lansat o campanie de popularizare pentru Intercer pe Facebook si Twitter. La Facebook grupul Intercer are astazi 746 de abonati.

Noutati 6 Septembrie 2009:

– multumim tuturor celor care au trimis donatii, este incurajator sa vedem ca se doreste continuarea acestei activitati; ar mai fi de strans circa $8000 USD pentru a acoperi bugetul minim pe acest an;

– Rozalia se simte mai bine cu glezna, va incepe zilele urmatoare exercitiile de mers la fizio-terapie. Am scris un articol despre perioada aceasta dificila si am postat cateva fotografii aici.

Noutati 25 August 2009:

– am refacut bugetul Intercer pentru 2009 ca sa contina doar minimul necesar. Puteti vedea aceste date pe pagina de intrebari si raspunsuri.

– multumim celor care au trimis donatii dupa postarea apelului nostru, cat si celor care ne-au scris sa ne incurajeze; lucram in continuare la pregatirea unui plan de lucru concret care sa aduca un suport constant acestei activitati, prin participarea bisericilor si a vizitatorilor website-urilor noastre

– am adaugat posibilitatea efectuarii de donatii online recurente (lunare/anuale), detaliile le gasiti aici.

APELUL INITIAL (17 August 2009)

Stimati prieteni,

Va trimitem mai jos un mesaj cu detalii despre activitatea Intercer si despre modul cum puteti ajuta ca aceasta sa continue.

Pentru mai multe detalii am pregatit o pagina cu Intrebari si Raspunsuri despre activitatea Intercer.

Optiuni pentru continuarea activitatii Intercer

Datorita problemelor de sanatate si a situatiei financiare a principalilor sustinatori ai lucrarii Intercer (familia Mihailescu, Lucian si Rozalia), Intercer se afla intr-o situatie delicata privind continuarea activitatii. Avem cateva posibilitati:

  1. Inchiderea website-ului Intercer si a celorlalte website-uri aferente.
  2. Restrangerea activitatii: transferarea catre o alta organizatie sau renuntarea la activitatile care consuma cel mai mult timp si resurse – stirile Intercer, Intercer Tv si IntercerTube. Intercer ar ramane doar cu partea de Biblie, studii biblice si alte articole. Daca organizatia dvs. este interesata de aceasta varianta, trimiteti o oferta serioasa la info@intercer.net .
  3. Daca gasim suport financiar am putea continua activitatile existente si am putea extinde activitatea Intercer pentru a duce Evanghelia la cat mai multi oameni si pentru a consolida activitatea bisericii.

Situatia pe scurt

Cu totii voluntariem intr-un fel sau altul pentru activitatile bisericii sau pentru cei de langa noi. Pentru mine (in special) si pentru sotia mea voluntariatul a devenit un mod de a fi. In anii trecuti am exagerat in privinta activitatii voluntare, fapt care m-a adus la situatia curenta cu probleme de sanatate fizica, psihica si probleme financiare.

In momentul de fata suntem pusi ca familie in fata unei alegeri: aceea de a continua aceasta lucrare, sau de a gasi un servici care sa ne asigure minimul lunar necesar existentei. Deocamdata din business-ul propriu si serviciul sotiei putem castiga doar 40-50% din necesarul lunar. Ideal ar fi sa putem sustine restul din aceasta lucrare, insa nu stim daca aceasta va fi posibil, pentru ca deocamdata nu se acopera cheltuielile necesare pentru Intercer, daramite sa mai putem aloca bani pentru salarii.

Un lucru este clar: nu mai putem continua cum am facut in ultimii 12 ani, lucrand fara salariu pentru aceasta activitate de la Intercer. Am nevoie sa asigur o stabilitate financiara pentru familia mea.

Pe langa situatia dificila in care ne aflam, sotia mea si-a fracturat glezna si a trebuit sa fie operata la piciorul stang. Are gips si va sta cu el sase saptamani. (au trecut doua saptamani de la operatie si pana acum este bine). Ma ocup indeaproape de tot ce are nevoie. Pentru ca accidentul s-a intamplat la lucru, cheltuielile ei medicale sunt acoperite de catre serviciul ei.

Cum functioneaza Intercer?

Echipa de baza are grija de functionarea, organizarea si actualizarea website-ului, raspunde la mesajele viziatatorilor, adauga stiri, trimite newslettere, administreaza activitatea de la Intercer Tv, IntercerTube etc. Aceasta a implicat in ultimii ani circa 30-40 ore pe saptamana pentru Lucian Mihailescu, 15-20 ore pe saptamana pentru Rozalia Mihailescu (editor stiri & web, secretariat), 2-3 ore pe saptamana pentru Adina Paltineanu (editor stiri). Mama mea (Maria Mihailescu), se ocupa in mod voluntar de contabilitatea si corespondenta Intercer Romania (circa 10 ore pe luna)

Pentru a evita cheltuieli suplimentare, am lucrat voluntar pentru cea mai mare parte a programarii si realizarii de website-uri la Intercer.

Avem alti colaboratori si prieteni care ne ajuta fie cu sfaturi, fie cu rugaciune, fie cu resurse financiare sau logistice.

Colaboram pe baza de proiect cu Dan Radacina (programator, colaboreaza din Mai 2008), Raducu Popa (web designer, colaboreaza din Sept.2006), Vladut Sucitu (editor/designer WordPress, colaboreaza din Iulie 2009). Activitatea acestor tineri este platita, uneori acestia efectuand si servicii voluntare. In perioada 2003-2004 am colaborat cu Lorand Szekely care a fost sponsorizat de firma Lucian Web Service si prin contributia unor prieteni pentru a desfasura activitati pentru Intercer.

Octavian Lupu pune zeci de ore lunar pentru dezvoltarea website-ului biblephone.net . La fel, Octavian face aceasta activitate in mod voluntar de cativa ani incoace. Intercer asigura partea tehnica, hostingul si marketingul pentru biblephone.net .

Ne-am dori sa putem oferi cel putin ocazional cate un bonus acestor colaboratori apropiati care contribuie atat de mult din timpul si resursele lor pentru aceasta activitate. (Octavian, Adina, Maria)

Avem diversi colaboratori care trimit stiri, materiale audio-video, articole etc., fiecare aducand in acest fel aportul sau voluntar pentru sistemul de resurse de la Intercer. Am incercat in ultimii ani sa construim un sistem dinamic care sa permita acestora sa isi adauge singuri materialele, facand activitatea mult mai eficienta in acest fel.

Biblia spune ca “Vrednic este lucratorul de plata sa” (Matei 10:10; Luca 10:7; 1 Timotei 5:18). Nu am aplicat inca acest principiu in cei doisprezece ani de functionare. Toate fondurile trimise pentru Intercer au fost folosite exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor Intercer. Aceste cheltuieli includ cheltuieli cu echipamentele, hosting, birotica, donatii pentru cazuri sociale si de sanatate, cotizatii catre alte organizatii din care facem parte, precum si servicii prestate de altii. Am putut implica mai multi tineri in aceasta lucrare si i-am rasplatit financiar pentru efortul lor in programare, web design sau editare. Atunci cand nu au fost fonduri suficiente, plata acestora s-a facut din resurse proprii.

Volum de lucru

Nu am primit salariu din fondurile de la Intercer, nici eu, nici sotia mea, in toti acesti doisprezece ani. Ocazional am primit donatii pentru familia noastra de la prieteni ai acestei lucrari, ajutor care ne-a fost atat de necesar. Singura perioada in care am fost sponsorizat pentru a desfasura doar activitati pentru Intercer a fost intre Aprilie – August 2001, prin Lorin Negosanu, fiind in acea perioada in Romania, chiar inainte de plecarea in Canada.

Pe langa activitatea voluntara pentru Intercer de circa 30-40 de ore pe saptamana, am lucrat in paralel alte doua servicii: unul care ne aducea salariul, si unul prin care construiam business-ul propriu (firma de web hosting/web design). Am gresit exagerand cu lucrul voluntar si aceasta mi-a adus probleme de sanatate, financiare etc. (mai multe detalii pe blogul personal LuMih.ro)

Dupa problemele de sanatate am renuntat la serviciul de baza si am ramas cu clientii de la business-ul nostru (Lucian Web Service). Acestia, impreuna cu serviciul part-time al sotiei, acopera doar 40-50% din necesarul familiei noastre. (locuim in Canada)

Pentru a supravietui, am de ales intre a cauta un alt servici si a renunta la Intercer, sau a lucra pentru Intercer (part-time), de data aceasta primind un salariu pentru aceasta munca. In prezent aloc 25-30 de ore saptamanal pentru Intercer, iar sotia mea 10-15 ore saptamanal.

Suma estimativa pentru salarii part-time ar fi de $24,000 CAD / an ( $12,000 CAD pana la sfarsitul anului 2009). Cititi aici mai multe detalii despre bugetul alocat pe 2009 pentru Intercer Canada si suma stransa pana acum.

Asadar, ne confruntam acum atat cu nevoia de a acoperi cheltuielile lunare aferente Intercer, cat si cu nevoia de a avea un salariu.

Cu experienta acumulata in toti acesti ani dorinta mea este sa continui activitatea de la Intercer. Totul depinde de modul in care vizitatorii si suporterii site-ului Intercer vor participa mai departe.

Cum puteti ajuta Intercer?

Multumim in primul rand tuturor celor care au facut posibil ca aceasta lucrare sa ajunga de la zero pana la ceea ce este astazi.

Gandeste-te daca Intercer ti-a fost sau iti este de folos. Gandeste-te atat la cat te ajuta pe tine materialele gratuite oferite la Intercer, cat si la impactul acestora asupra a zeci de mii de oameni care viziteaza lunar website-ul Intercer.

Desi Intercer se adreseaza oricarei persoane, indiferent de religie sau denominatiune, o buna parte din timpul si eforturile Intercer se concentreaza spre nevoile membrilor bisericii Adventiste. Daca esti un membru al bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, gandeste-te cum ar fi spatiul virtual adventist romanesc fara prezenta Intercer. Gandeste-te la modul in care Intercer umple acest vid de informatii si materiale spirituale, predici, stiri etc. Gandeste-te ca aceste resurse primite “de-a gata”, saptamana de saptamana, de doisprezece ani de zile incoace, au nevoie de sustinere.

Daca reprezinti o biserica sau organizatie care transmite programe prin Intercer Tv contacteaza-ne la info@intercer.net pentru detalii.

Daca esti in straintate si ti-a fost dor de casa sau de biserica din Romania, iar Intercer ti-a umplut acest gol, gandeste-te daca poti face ceva pentru ca aceasta lucrarea sa continue!

Daca Intercer te-a ajutat sa devii cunoscut pe Internet prin popularitatea sa – fie prin stirile Intercer, prin buletinele informative, prin Intercer Tv sau Intercer Tube – gandeste-te cum ai putea rasplati macar partial aceasta.

Poti ajuta incepand cu 1 RON, 1 Euro sau 1 dolar pe luna. Orice suma este binevenita. Aceste sume mici vor avea putere doar impreuna, daca cei mai multi dintre vizitatorii si beneficiarii acestui website vor dori sa participe.

Daca locuiesti in Romania, poti ajuta anual prin redirectarea a 2% din impozitul pe profit catre Intercer.

Poti ajuta cumparand reclama de la Intercer pentru activitati personale sau ale unei organizatii sau business.

Poti sa-ti faci un abonament cu care sa sustii IntercerTube.com (Intercer Tube are circa 1100 de membri, pana acum doar doua persoane s-au inscris sa sustina acest website…)

Cheltuielile cele mai multe sunt platite in Canada, de aceea am aprecia mult daca ati putea trimite donatiile dvs. online sau prin transfer bancar catre Intercer Canada. Pentru persoanele din Romania, puteti folosi contul Intercer din Romania.

Vizitati pagina de donatii pentru detalii.

http://www.intercer.net/donatii

Pentru sugestii si alte lamuriri ne puteti scrie la info@intercer.net

In speranta ca aceasta activitate va putea continua, va multumim si va dorim binecuvantarea Domnului!

Echipa Intercer

P.S. Pentru mai multe detalii am pregatit o pagina cu Intrebari si Raspunsuri despre activitatea Intercer.

Apel pentru continuarea activitatii Intercer – August 2009

| Generale, Misiune, Non-profit, Rapoarte, Social |
About The Author
-