8
Views

1.ADRA termina casele pentru sinistratii din Moldova

În urma inundatiilor de anul trecut , mai multe familii de romani din zona Moldova au rămas fara adapost. Conform misiunii sale, ADRA a intervenit si prin colaborare cu autoritatile locale a putut reda speranta unui nou inceput mai multor familii afectate.

Prin proiectul O casă pentru un camin,la Baranca şi Radauti-Prut în judetul Botosani ,miercuri 22 iulie ultimele 5 familii incluse in acest proiect au avut bucuria de a intra in casa noua,case construite prin colaborarea ADRA cu primariile locale si participarea directa a    proprietarilor.

O casa pentru un camin, a debutat in iulie 2008 prin furnizarea de fonduri pentru reconditionare la nouasprezece familii si fonduri pentru reconstructie la alte sase familii.

2.Tineri scotieni in vacantă, lucreaza la ADRA ca voluntari

În perioada de vacanta un grup de tineri scotieni sub conducerea pastorului Marcel Ghioalda ,au hotarat sa-si petreacă vacanta de vara venind in sprijinul celor mai putin favorizati decat ei .Astfel in cadrul proiectului Un altfel de nou inceput, initiat de ADRA, tinerii voluntari au optat pentru ridicarea de locuinte noi, destinate unei familii cu patru copiii si unei batrane abandonate de propria familie.

Sensibilizat de nenumăratele cazuri din Romania, de batrani abandonati si de copii care traiesc fara a beneficia de minimul necesar unei copilarii decente, pastorul Marcel Ghioalda a lansat provocarea pentru tinerii din districtul sau ,de a petrece o vacanta altfel. Ca raspuns, tinerii din Scotia au decis sa iasa din sfera lor de confort,  alaturandu-se  tinerilor din Romania si din diaspora  aducand astfel o raza de lumina pe fetele brazdate de viata ale celor ajutati de ei. Pentru ca daruirea sa fie completa ei si-au asigurat cheltuielile de intretinere in timp ce biserica din Scotia i-a sustinut cu cheltuielile pentru materialele de constructie.

Nota: Primele patru poze sunt de la prima activitate, celelalte patru poze de la a doua activitate.

Activitati ADRA, Iulie 2009

About The Author
-