11
Views

6 noiembrie – Ziua Sola Scriptura  

Deşi prezentă în Conferinţa Moldova de 7 ani, lucrarea Sola Scriptura încă solicită loc de dezvoltare  printre concepţiile noastre…

Mai întâi trebuie să înţelegem că Sola Scriptura nu este doar a celor care sunt numiţi reponsabili, ci este a mea şi a ta, un instrument la îndemâna fiecăruia care doreşte să lucreze. Roadele sunt pe măsura implicării: Sola Scriptura va produce multă roadă, sau nu va produce nimic!

 Să înţelegem că  acele persoane care s-au înscris la studiul Bibliei reprezintă o „clasă de prieteni” care se pregătesc pentru botez într-un alt mod decât cel obişnuit. Dacă nu aveţi în comunitatea voastră o clasă de botez, gândiţi-vă să vă puneţi speranţele de creştere a Bisericii prin Sola Scriptura! Responsabilul local îi poate cunoaşte, îi poate avea scrişi într-un caiet special, se poate interesa de evoluţia lor şi se poate implica în diverse moduri.

 Să înţelegem că Sola Scriptura este un departament al Bisericii locale. Alături de Scoala de Sabat, de diaconie, de tineret, Sola Scriptura e prezentă în comunitatea locală ca un departament ce poate fi susţinut şi dezvoltat printr-un comitet special, adunat în jurul responsabilului ales.

 Să înţelegem că responsabilul Sola Scriptura, desemnat prin adunarea electivă, este un slujbaş al Bisericii alături de ceilalţi slujbaşi. Adunarea slujbaşilor care are loc periodic  la Conferinţă ar putea să includă şi pe aceşti slujbaşi foarte speciali care pot face o mare lucrare şi care au nevoie de instruire.

 Să înţelegem că un cursant înscris la Sola Scriptura este un prieten pe toată viaţa, care poate va intra în Biserică prin botez, sau poate va rămâne în locul unde era, dar cu altă lumină în suflet şi cu o altă înţelegere despre adevăr, sau altfel spus, cu o sămânţă care va încolţi la vremea potrivită. În scopul acesta, la terminarea celor 2 ani de studiu biblic, el trebuie să fie legat de un prieten din echipa Sola, sau din Biserică, să fie înscris în agenda telefonului cuiva, bineînţeles, în măsura în care şi el personal este deschis pentru relaţie şi în măsura în care pe parcursul celor 2 ani a dezvoltat o relaţie. 

Să înţelegem că în bugetul local al Bisericii, printre alte, multe direcţii, e necesar să existe un loc şi pentru Sola Scrptura. În fiecare an pentru cursurile Sola Scriptura se cheltuiesc sume importante. Cursurile se oferă gratuit dar ele nu se tipăresc gratuit; la acestea se adaugă şi cheltuielile curente legate de corespondenţă, care nu sunt deloc neglijabile.

 Campania de toamnă, de promovare Sola Scriptura a început! La 21 octombrie a avut loc la Bacău întâlnirea responsabililor Sola Scriptura pe judeţe. Urmează câte o întâlnire în fiecare judeţ cu pastorii şi cu responsabilii locali în vederea pregătirii atât a sabatului special Sola Scriptura, cât şi a campaniei noiembrie-ianuarie. La Vaslui deja a avut loc în ziua de 31 octombrie, iar la Botoşani în ziua de 1 noiembrie. Urmează aceeaşi acţiune şi în celelalte judeţe. De la această întâlnire judeţeană, fiecare pastor şi responsabil local va pleca în biserica lui pregătit spre a vorbi despre Sola Scriptura şi pentru a motiva şi mobiliza pe membri să ia şi să răspândească pliantele cu taloane de înscriere; aceasta cu scopul de a aduna cât mai multe înscrieri pentru ca data de 1 februarie să înceapă „programul de studiere a Bibliei” în cele mai bune condiţii. 

Tu ce faci?  Dacă încă n-ai găsit o altă activitate misionară în care să te implici, lasă-te încălzit de chemarea pe care ţi-o adresează Sola Scriptura! Mai întâi roagă-te şi apoi ia un pliant sau mai multe şi lasă-te condus de Duhul Sfânt ca să găseşti persoanele care te aşteaptă! Şi pe lângă pliante se pot face multe alte lucruri, depinde în ce loc te afli. Dacă poţi să oferi sprijin financiar pentru filiala Sola Scriptura din apropierea ta, nu ezita!  Dacă poţi doar să te rogi, roagă-te fierbinte, şi Dumnezeu va sprijini Sola Scriptura datorită rugăciunilor tale. Poţi să fii voluntar Sola Scriptura şi să te implici în diverse alte acţiuni. Dacă eşti interesat care sunt aceste acţiuni, ia legătura cu un responsabil Sola de la orice nivel (Uniune, Conferinţă, Judeţ, Biserica locală) şi întreabă ce nevoi sunt. 

Dumnezeu să binecuvânteze străduinţele fiecăruia dintre noi care va auzi această chemare, care va înţelege ce înseamnă Sola Scriptura, şi care se va implica în orice fel pentru ca Împărăţia lui Dumnezeu să se lărgească şi Domnul să vină cât mai curând! 

Benoni Catană – Responsabil Sola Scriptura în Conferinţa Moldova

6 noiembrie – ZIUA SOLA SCRIPTURA, de B.Catană

| Generale |
Despre autor
-