17
Views

Oamenii vorbeau cu interes despre ultimele evenimente din fabrică. Cei mai mulţi erau uimiţi și nu ştiau ce să creadă. Chiar si patronul a fost luat prin surprindere. Marinela, o femeie tânără, stătea în fața lui cerând să-i aprobe demisia. Să renunţi la muncă după zece ani petrecuţi acolo și într-un timp de mare criză financiară, nu e uşor. Motivul era însa și mai uimitor.“Eu îl iubesc pe Dumnezeu si vreau să îl urmez cu adevărat.  M-am hotărât să mă botez. Sâmbăta este ziua sfântă. Dacă nu puteţi să-mi daţi liber, vă rog să-mi semnaţi demisia. “

În acea zi și-a pierdut locul de muncă dar a câştigat pace pentru suflet și bucuria de a fi un urmaş al lui Hristos.

–          Marinela: “Când am plecat din secţie eram plină de fericire. Știam că nu va fi uşor. Soţul meu Emanuel nu lucra. Băiatul nostru Răzvan este în clasa a doua și sunt multe nevoi. Aveam și diferite datorii la trei bănci. Credeam însă că Dumnezeu nu ne va lăsa. Il iubesc pe El și nu puteam să mai calc Sabatul sfant. Mă simțeam îngrozitor cand mergeam Sambăta la lucru. Acum vreau să mă pregătesc pentru a încheia legămantul botezului. “

Dragostea față de Mantuitorul nu a fost însă mereu în această familie. Ani de zile au trăit străini de harul divin.

–          Emanuel: “ Cand privesc în urmă, mă gandesc că trăiam în zadar. Viața însemna alcool, tutun, petreceri și certuri urate.

–          Marinela: “ De fapt noi nu căutam nimic în viață. Trăiam fără nici un sens, ca mulți alții. Nu îl cunoșteam pe Dumnezeu. Nu mergeam la nici o biserică. Eram străini de tot ce înseamnă credința. Într-o zi ne-a vizitat Bogdan și a început să ne vorbească din Biblie. Deși se frământa să ne explice, noi eram foarte nepăsători. Atunci  a spus ceva care m-a șocat: “Dumnezeu ne iubește atât de mult. Noi cum răspundem iubirii Lui?… “ În acel timp fumam. Am luat pachetul de țigări și l-am aruncat imediat. Am hotărat să mă schimb.

–          Emanuel: “Eram supărat pe Dumnezeu din pricina multor probleme financiare. Mă rugam ca El să vină pentru a mă distruge și pe mine  dar și pe cei bogați și egoiști. Studiind din scriptură, am înțeles că fiecare își are drumul lui în viață. Am fost cucerit apoi de iubirea lui Isus și m-am hotărat sa-L urmez. Am “pierdut“ multe: dureri, alcool, tutun, sărăcie și scandaluri… Sunt un păcătos iar prietenii îmi spuneau că nu mai pot fi iertat. La Dumnezeu am gasit însă salvare. Astazi traiesc o viață nouă alături de El. Familia are acum pace și bucurie. Mai sunt provocări dar trecem împreună peste orice. Sunt recunoscător că Dumnezeu ne-a ales. Nu noi L-am ales pe El. De curând m-am botezat și am primit mantuirea Sa.  El s-a îngrijit  să pot  găsi un loc de muncă cu Sabatul liber. Noi nu meritam atâta har din partea Lui!

Savu Isvoraș – Măcin 2011, savuisvoras@yahoo.com

 

Experiențe din misiune: Salvați prin Harul divin

About The Author
-