10
Views

Din nou comunitatea Filadelfia a fost casa bucuriei pentru cei peste 350 de participanti la serviciul divin special pentru botez. Deși în comunitatea noastră botezul este un eveniment relativ des întâlnit, fiecare ocazie de felul acesta este așteptată cu nerăbdare și bucurie și aduce un val de prospețime. De asemenea, fiecare botez are unicitatea lui, cel puțin prin faptul că de fiecare dată sunt alți oameni care se botează, cu alte experiențe de viață unice.

Amintim că acesta este ultimul eveniment din perioada 2007-2010 când comunitatea a fost păstorită cu succes remarcabil de fr. Pastor Danubian Modoran.

Reamintim ca totul a început în Sabatul din 24 noiembrie 2007 cu ocazia programului intitulat „Vino acasă, Tatăl tău te cheamă!”, când o parte din cei prezenţi au fost invitaţi să participe la o serie de studii biblice, în urma cărora s-au botezat 24 de persoane.

Lucrarea a continuat, iar la botezul naţional din 13 iunie 2009 s-au botezat 26 de persoane. Activităţile în cadrul bisericii au continuat sub îndrumarea tânărului şi energicului pastor Danubian Modoran şi din nou se întrevedea o recoltă bogată pentru secerişul din iunie 2010. Dar o parte din candidaţi nu au mai avut răbdare şi astfel, pe 21 decembrie 2009 au intrat în apa botezului încă 7 persoane.  Sabatul trecut, 10 iulie 2010, a fost din nou sărbătoare în cadrul comunităţii Filadelfia Buzău, numărul membrilor acestei comunităţi crescând cu încă 8 persoane.

Cele 8 suflete (6 surori și 2 frați) care au încheiat legământul cu Dumnezeu au împodobit atmosfera povestindu-și experiența convertirii și motivând decizia pe care au luat-o. „Dacă Isus m-a iubit atât de mult încât a murit pentru mine, atunci eu nu pot face altfel decât să îmi predau viața Lui pentru totdeauna!” a fost declarația celei mai tinere candidate la botez (18 ani).

Florile, cântările, cărțile dăruite, zâmbetele și blitzurile aparatelor de fotografiat au contribuit la aspectul de sărbătoare al evenimentului.

Mesajul predicii, inspirat din textul din Luca 7:29, a chemat ascultătorii la a da dreptate lui Dumnezeu, la fel cum au făcut și ascultătorii lui Isus. Conform textului, modul în care se dă dreptate lui Dumnezeu este prin primirea botezului. Astfel, se declară public adeziunea omului față de Dumnezeu și se declară în mod deschis război Diavolului.

La apelul adresat din bazinul de botez, au ieșit în față, afirmând intenția de a primi botezul prin scufundare, un număr de 40 de suflete, care au fost invitate ca chiar de doua zi, să înceapă o serie de studii biblice, la fel cum, de altfel, au făcut și cei care s-au botezat în Sabatul din 10 iulie 2010.

Nu este primul, și, credem cu tărie, nici ultimul botez de la Filadelfia. Mulţumim lui Dumnezeu pentru lucrarea desfăşurată la Filadelfia, dar şi tuturor celor care au lucrat şi s-au rugat pentru aceste suflete. Nu în ultimul rând, dorim să îi mulţumim fr. Pastor Danubian Modoran, care a fost prezent pentru ultima dată în mijlocul membrilor,  în calitate de pastor al comunităţii noastre. Domnul să îl binecuvinteze împreună cu toată familia şi să-i dea succes în activitatea dumnealui, cel puţin ca cel pe care l-a avut la Buzău.

Ne rugăm Domnului să ne dea putere și înțelepciune pentru a conduce cât mai multe suflete la Hristos spre slava Sa și a Împărăției Sale care va veni în curând!

AMIN!

Turturica Ionel, Buzau

Sarbatoarea continua in comunitatea Filadelfia Buzau

Despre autor
-