26
Views

Dragă biserică din diaspora ,

Pe suportul bisericii Noul Grant din Bucureşti şi sub aripa ADRA România s-a început un proiect care are în atenţie persoanele cu dizabilităţi locomotorii din Bucureşti.

Biserica a închiriat un spaţiu în care ne întâlnim cu aceste persoane sensibile şi dornice de socializare la interval de două săptămâni. În faţa lor nevoile noastre sunt umilite, iar bucuria pe care ei o simt când suntem împreună ne dă sens vieţii noastre , prin împlinirea nevoilor lor.

Avem întâlniri la două săptămâni sub un program variat, de devoţional, poezie, cântec, istorii ale vieţii lor, comunicare şi o masă de părtăşie la final pe care doamna Uba o oferă  de fiecare dată. Ieşim în parc şi ,în plan de viitor ,la pădure şi concerte de muzică simfonicăm iar când va fi posibil le vom oferi şi o mică tabără. Clubul a adunat peste 50 de persoane cu dizabilităţi care s-au perindat  la acest proiect şi avem mereu persoane noi.

Proiectul este unic întrucât urmăreşte socializare de tip familie, cu un ritm frecvent de întâlnire, pe suport spiritual.  Spaţiul închiriat nu mai este suficient în unele situaţii, iar în perspectivă când numărul va creşte, ceea ce se întâmplă de la întâlnire la întâlnire va fi necesar închirierea şi a spaţiului alăturat. O nevoie care se cere rezolvată este realizarea unor întâlniri în acelaşi loc, dar în zile diferite pentru persoanele nevăzătoare care solicită expres să aibă clubul lor special. Acesta va fi un proiect care sperăm să înceapă în toamna aceasta.

Nevoile lor sunt multe, deşi aceste persoane , în discreţia lor nu le solicită în mod expres. Din vizitele şi anchetele sociale pe care le-am făcut au reieşit o sumă de urgenţe faţă de care nu putem sta indiferenţi. Deşi nu am promis nimic sigur în acest sens , mă adresez acelor inimi sensibile şi receptive la suferinţa acestor oameni minunaţi. Fiecare dintre ei au istorii cutremurătoare pe care le vom expune la timpul potrivit. Echipa care îi asistă este formată din asistenţi sociali, psihologi, doctor  şi asistent kinetoterapeut, avocaţi creştini şi pastor. Entuziasmul nostru creşte la fiecare întâlnire. Clubul persoanelor cu dizabilități locomotorii se numeşte : „Ridică-te şi umblă” , denumire care ni se adresează şi nouă. Ceea ce ar fi necesar în linii mari sunt următoarele:

–          Carucioare electrice  în special, dar şi mecanice

–          medicamente

–          Alimente

–          Pamperşi

–          Sprijin  personalizat pentru unele cazuri de spitalizare

–          Rampa pentru microbuz

–          Un microbuz de persoane  adaptat sau il vom adapta- din posibila donatie de la asociatiile pentru cei cu dizabilităţi (eventual facem o solicitare in numele ADRA Romania) – dorinta lor e sa iasa cat mai des in natura si in alte localitati si sa-i aducem la club( avem un microbuz de marfă donat de biserica AZS Paris care ne ajută foarte mult, dar cu care nu putem transporta persoane)

–          Proteze de picior

–          Ochelari

–          Investigatii medicale

–          Insalatie apa in casa – Vasile Ionită(el isi intretine familia care este bolnava desi e in carucior)

–          Proteză picior Cristian Suceava si ochelari (e un baiat de mare valoare intelectual cu doar 300 lei pe luna)

–          laptopuri la mana a doua(tinerii care isi iau laptopuri noi si le abandoneaza pe cele vechi) – va fi un site al lor si pentru comunicare intre ei- cat si pentru cei care i-am organizat (secretar, responsabil cu drepturi juridice etc.)

–          Masa lunară pentru intalnirile cu pers. cu dizabilitati si cu insotitorii lor

–          Achiziţie a unui spatiu suplimentar cu chirie

–          Chiria spatiului( în fiecare lună plătim puţin peste 400 E)

–          Combustibil pentru deplasarea celor 7 – 8 masini care ii aduc si ii duc inapoi la întâlnirile la două săptămâni

–          Iesiri 2-3 zile la o pensiune ( o data sau de doua ori pe an)

–          Înfiinţare societate pentru persoanele cu dizabilităţi şi site

–          Continuarea edităriii revistei Împreună

Cei care pot înlesni sau  procura din lista de mai sus acele repere sau pot sprijini financiar  persoanele din proiectul amintit, pot semnala acest ajutor la ADRA Romania sau coordonatorului de proiect George Uba cu adresa de mail georgeuba@gmail.com , iar conturile special deschise pentru acest proiect  sunt:

RO40 RNCB 0074 0292 1540 0013 pentru Lei

RO13 RNCB 0074 0292 1540 0014 pentru Euro

RO83 RNCB 0074 0292 1540 0015 pentru USD

RO56 RNCB 0074 0292 1540 0016 pentru GBP

ADRA ROMÂNIA   Banca: BCR Sector 3   Bucuresti

În speranţa că vom dezvolta acest proiect pentru  persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi a proiectului pentru nevăzători , care va începe în acest an, spre slava Celui care ne poartă de grijă , vă mulţumim că veţi fi parte în acest proiect pentru lărgirea Împărăţiei Lui.

Cu preţuire,

George Uba

Am atasat cateva fotografii mai jos. Dati click pe imagini pentru a le mari.

Proiect pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii din Bucuresti

Despre autor
-