83
Views

INTERNET SPRE CER – Un serviciu crestin pentru Internet
Scurt istoric al lucrarii de Internet adventiste romanesti

 

Acest scurt istoric are rolul de a arata modul deosebit in care Dumnezeu lucreaza si astazi pentru dezvoltarea lucrarii Sale, intr-un domeniu relativ nou – cel al Internet-ului.

 

* * * * *

 

Pentru veacul comunicarii pe care il traim, Dumnezeu are mijloace potrivite pentru a duce solia Evangheliei in fiecare colt al planetei.

Acolo unde misionarii nu pot ajunge in persoana, Dumnezeu trimite mesajul Sau prin mijloacele moderne de comunicare: radio, TV sau Internet.

In Romania, folosirea Internet-ului a luat o amploare deosebita incepand cu anul 1995, desi in America Internet-ul incepuse dezvoltarea de masa inca din anii 1980.

Biserica Adventista din Romania nu a fost prezenta pe Internet pana la inceputul anului 1998. Inainte de acest an, totusi, existau membri care foloseau Internet-ul in mod individual, cel putin prin schimbul de mesaje e-mail.

In anul 1997 un grup de tineri adventisti (pastori si specialisti in informatica) au avut in plan pregatirea unui server de comunicatii adventiste. Desi au fost la un pas de realizarea acestui proiect, acesta a ramas nefinalizat din diferite motive.

In vara anului 1997, ideea crearii unor pagini de Internet cu specific religios a incoltit si in mintea unui tanar din Slobozia, in urma citirii unui articol foarte interesant pe aceasta tema, scris de Octavian Lupu, in „Curierul Adventist”. Viziunea de lucru a lui Octavian era ca in diferite locuri din tara sa existe initiative pentru dezvoltarea lucrarii de Internet adventiste romanesti. A urmat apoi invatarea limbajului HTML si pregatirea primelor pagini de web adventiste romanesti: cele ale Bisericii Adventiste din Slobozia, Ialomita.

Aceste pagini au fost gazduite pentru inceput pe server-ul Centrului de Informatii pentru Cetateni din Slobozia, incepand cu 1 Ianuarie 1998. Aceste pagini s-au aflat initial la adresa http://www.cicnet.ro/educatie/bis-adv, fiind mutate ulterior la http://www.intercer.net . Un ajutor deosebit pentru noi si o colaborare foarte frumoasa s-a inchegat inca de atunci, cu firma Data Systems SRL Slobozia ( http://www.dsn.ro ), firma ce asigura servicii de Internet. Dorim sa multumim sefului acestei firme, dl.Liviu Ilie, pentru ajutorul dat pana in prezent si pentru incurajarea permanenta a lucrarii noastre. Dansului ii datoram o buna parte din existenta si reusita site-ului nostru actual.

Inceputa initial ca un site al Bisericii din Slobozia, lucrarea de Internet a capatat o dezvoltare rapida si a avut nevoie de o organizare. Intampinand destule dificultati – lipsa echipamentului necesar (s-a pornit cu un computer 386, fara sa avem un modem decat mult mai tarziu, transferand paginile cu discheta…), prejudecatile din partea oamenilor (care nu intelegeau cum poate acest mijloc de comunicare sa fie integrat in activitatile Bisericii), lipsa suportului financiar si altele – activitatea de Internet a continuat cu ajutorul lui Dumnezeu. Este o lucrare pornita practic de la zero, dar pe care Dumnezeu a facut-o sa se dezvolte progresiv.

Este extraordinar sa depinzi doar de Dumnezeu in lucrarea Sa! Am avut si avem experiente deosebite, atunci cand resursele se apropie de sfarsit, dar Dumnezeu intervine, prin oamenii Sai, pentru a duce lucrarea mai departe. Orice obstacol poate fi depasit prin ajutorul Sau. Multumim tuturor celor ce au participat si participa cu resursele lor financiare la sustinerea lucrarii INTERCER.

Site-ul nostru s-a dezvoltat prin adaugarea unui bogat material biblic, centrat in jurul Biblei Cornilescu Online, aparuta in iunie 1998 (program realizat de Octavian Lupu, colaborator Intercer). Inca din martie 1998, site-ul nostru a prezentat si o versiune in limba engleza, aceasta ajutand la cunoasterea mai buna a prezentei adventiste romanesti si in mediile din strainatate. Asa se explica faptul ca paginile Bisericii din Slobozia au reprezentat Romania pe site-ul Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, inca din aprilie 1998.

In aceasta perioada de inceput a anului 1998 se cristalizeaza echipa „INTERCER”. Dupa Octavian Lupu, primul colaborator Intercer contactat prin Internet este fratele Petre Udrea (Ohio), care ne-a gasit dupa mai putin de o luna de la publicarea primlor pagini de web! La scurt timp am inceput sa colaboram cu fratii Mihai Ghiban (Brasov), Valentin Nadasan (Tg.Mures), Mike Stanescu (Atlanta) si Valeriu Burciu (Spokane). Echipa noastra este formata din membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din tara si strainatate, avand ca scop prezentarea valorilor spirituale ale Evangheliei prin intermediul Internet-ului, in special. (cititi in pagina DESPRE NOI pe larg despre scopul INTERCER).

Nevoia de organizare si lucrul in echipa au dus la formarea Asociatiei non-profit „Internet spre Cer”. Formalitatile de constituire au durat cateva luni bune. Multumim fr.Adrian Bocaneanu, presedintele Uniunii Romane la acel timp, pentru ajutorul dat in finalizarea actelor respective, precum si pentru suportul moral si colaborarea acordata pe parcurs. 

Activitatea Intercer se desfasoara in cea mai mare parte prin voluntariat si este sustinuta prin donatii de la persoane fizice sau institutii.

Un lucru care ne impresioneaza in continuare este frumoasa colaborare realizata pe Internet, cu membrii echipei noastre si cu alti voluntari, desi multi dintre noi nu ne-am cunoscut in realitate, ci doar prin intermediul acestei munci laolalta pe Internet. Ii multumim lui Dumnezeu pentru aceste posibilitati de comunicare.

Paginile dezvoltate de Intercer se adreseaza atat publicului larg (materiale de popularizare a invataturilor biblice), precum si membrilor Bisericii Adventiste. Pentru a mentine legatura cu vizitatorii site-ului nostru, inca din septembrie 1998 au fost initiate doua buletine informative pe e-mail, unul cu caracter general, biblic si celalalt adresat membrilor Bisericii. ( informatii la http://www.intercer.net/inscriere_buletine.php )

INTERCER sustine activitatea de comunicatii a Bisericii Adventiste prin stirile si materialele pe care le promoveaza, cat si prin paginile de Biserici, Conferinte, Institutii sau Publicatii pe care le-a creat si le gazduieste.

In anul 1998 si-au mai facut aparitia alte trei site-uri adventiste romanesti: cele ale Bisericii Adventiste Focsani (care contine si Biblia Online), cele ale Radio-ului Vocea Sperantei Brasov (realizata de Mihai Ghiban, colaborator Intercer), precum si cele ale Cabi-NET-ului dr.Valentin Nadasan, de la Tg.Mures (colaborator Intercer).

INTERCER a prezentat pe Internet, in limba romana, materialele de la seminariile biblice transmise prin satelit: NET’98, NET New York ’99, Fapte 2000, NET 2000 Chicago, NET 2000 Germania, NET 2000 Franta, precum si la Conferinta Generala de la Toronto 2000.

In aprilie 1999, Uniunea Romana a dezvoltat primele sale pagini de web, prin Florin Balint. Acestea au fost actualizate pana in vara anului 2000, iar in 2001 s-a lucrat la un nou site devenit activ in 2002 ( www.adventist.ro ) .

Pe 23 Decembrie 1999 a fost inaugurat oficial propriul server INTERCER, primit ca donatie cu ajutorul lui Gabriel Bardan si al prietenilor sai dedicati acestei lucrari.

In anii 1999 si 2001 au aparut mai multe site-uri adventiste romanesti, majoritatea fiind create si/sau gazduite de Intercer. Dintre acestea amintim: Bisericile Adventiste din Deva, Atlanta, Chicago, Simeria, SCOAR – Societatea Crestina a Oamenilor de Afaceri din Romania, SUP (Serviciul Umanitar pentru Penitenciare), Departamentul Comunicatii al Conferintei Muntenia, Conferinta Banat (site creat de Conf.Banat), Conf.Transilvania de Nord, Asoc.Familia Sperantei Timisoara, AMiCUS (Asociatia Studenteasca Adventista), Liceul Adventist din Craiova, Scoala “Mihai Ionescu”, Orfelinate, Radio ‘Vocea Sperantei’, revista “Viata+Sanatate”, SOS – Telefonul Sperantei, Gradinita Fundatiei Omega, Editura Prisma, Revista „Experiente pe calea ingusta” si altele.

Alte site-uri dezvoltate in aceasta perioada: site-ul de sanatate al lui dr.Gily Ionescu ( http://www.sanatate.org), site a carui copie de rezerva se afla si pe Intercer (in forma care exista la adresa sanatate.virtualave.net), site-ul Conferintei Banat si cel al AMiCUS, dezvoltate de Lorand Szekely, Timisoara (colaborator Intercer)

Incepand din vara anului 2000, Biserica Romana Adventista din Loma Linda transmite pe Internet serviciile divine inregistrate, ajungand ca din aprilie 2001, odata cu inaugurarea noului lacas de cult, transmisiile sa aiba loc in direct.

Spre sfarsitul anului 2000 apare site-ul Conferintei Moldova (www.mic.ro/sdamoldoconf ), dezvoltata de Nicu Alexandru. Tot in aceasta perioada apare site-ul Bisericii Adventiste Romane din Viena (http://gemeinde.sta.at/rumhawei), avand ca webmaster pe Sorin Kantor, alaturi de alti cativa colaboratori.

Lucrarea de Internet adventista romaneasca a cunoscut o amploare mai mare incepand cu anul 2001. Ne bucuram ca au inceput sa apara initiative in mai multe locuri din tara, mai multi tineri dornici sa lucreze pentru Dumnezeu si in aceasta ramura. Viziunea de lucru a lui Octavian Lupu se implineste pe zi ce trece.

O lista a site-urilor adventiste romanesti existente la ora actuala o gasiti la adresa http://www.intercer.net/site_directory.php?cmd=list .

INTERCER ajuta in mod activ la promovarea fiecarui site adventist romanesc nou aparut. Ne bucuram sa putem oferi un punct de sprijin pentru cei ce doresc sa lucreze in acest domeniu al lucrarii. Dorim ca in continuare sa oferim serviciile noastre pentru crearea / gazduirea de pagini de Biserici, Institutii sau Publicatii Adventiste.

Istoria continua si se scrie chiar sub ochii nostri.

 

* * * * *

 

Am amintit in acest articol doar cateva nume ale colaboratorilor nostri. Ei sunt intr-un numar mult mai mare. Multumim lui Dumnezeu si fiecarui colaborator in parte pentru contributia adusa la progresul lucrarii INTERCER. Dorim ca Dumnezeu sa rasplateasca efortul fiecaruia. Ne rugam pentru inaintarea lucrarii Sale pe tot pamantul – conform cu Matei 24:14 – pentru a ajunge cat mai curand ACASA! Amin.

Lucian Mihailescu, Presedinte „Internet spre Cer”, Romania

* * *

Mai jos redam pe scurt cateva repere in timp legate de lucrarea de Internet adventista din Romania.

1997

Iulie 1997
– inceperea crearii paginilor Web pentru Biserica AZS din Slobozia

Noiembrie 1997
– punerea paginilor Bisericii din Slobozia pe server-ul Cicnet, al Consiliului local Slobozia (prezentare a Bisericii, doctrina, farmacie biblica, adrese)

1998

Ianuarie 1998
– deschiderea oficiala a server-ului Cicnet

Martie 1998
– crearea versiunii in limba engleza a paginilor web (Intercer)
– inceperea formarii echipei „Intercer”

Aprilie 1998
– Intercer reprezinta Uniune Romana pe site-ul Conf.Generala (nu exista inca un website al Uniunii Romane)
– materiale de sanatate (V.Nadasan), http://www.intercer.net/newstart
– „Experiente pe calea ingusta”, http://www.intercer.net/experiente
– stirile traduse de la Conf.Generala saptamanal (Mariana Petre)
– apare site-ul RVS Brasov (Mihai Ghiban)
– site Biserica Adventista Focsani (Teodor Ovidiu Gabriel) www.advent.ro

Iunie 1998
– Biblia Cornilescu Online (program de Octavian Lupu) http://www.intercer.net/biblia

Iulie 1998
– pagini pentru tineret (George Cristea) si copii (Alina Mihailescu)

August 1998
– pagina cu adrese de Biserici (Intercer)

Septembrie 1998
– pagina de rugaciune, buletine biblice si informative pe e-mail (Intercer) http://www.intercer.net/ruga

Octombrie -Noiembrie 1998
– reprezentare pe Internet a Romaniei la pagina oficiala Net’98 din Statele Unite (Intercer)
– chestionarele seminariilor actualizate zilnic
– pozitia 14 in Romanian Top100 alaturi de pagina Net’98 Tg.Mures, locul 15, timp de 3 saptamani
– 3000 de intrari pe pagini intr-o luna de zile

Noviembrie – Decembrie 1998
– materiale saptamanale, dupa Net’98 (V.Burciu)
– site SUP (Intercer) http://www.intercer.net/sup (devenit ulterior http://www.asup.ro)
– alte materiale biblice

1999

Ianuarie 1999
– site SCOAR (Intercer) http://www.intercer.net/scoar (devenit ulterior http://www.ASIRomania.ro)
– site Romanian Adventist Webring (site-uri adventiste impreuna)

Februarie 1999
– site cu scrierile E.G.White online (program de Octavian Lupu, Intercer) http://www.intercer.net/egw
– site Telefonul Sperantei SOS (Intercer) http://www.intercer.net/sos
– resurse e-mail online (Intercer)
– mirror site pe server-ul Tagnet.org ( www.intercer.org )

Mai 1999
– site Biserica Adventista Atlanta (Intercer), devenit ulterior http://www.sdaro.org
– site Conferinta Transilvania de Nord (Intercer) http://ctn.codec.ro

Septembrie 1999
– site seminar FAPTE 2000, cu Mark Finley http://www.intercer.net/fapte2000

Noiembrie.1999
– site seminar NET New York ’99, cu Doug Batchelor http://www.intercer.net/netny99

Decembrie 1999
– inaugurarea server-ului INTERCER www.intercer.ro

2000

Martie 2000
– site Biserica Adventista Deva (Eugen Mihai) http://www.intercer.net/deva
– site Liceul Adventist Craiova (Untesu Eduard; site reactualizat in feb.2001) http://www.intercer.net/lta

Mai 2000
– site alegeri Uniunea Romana

Iunie 2000
– site stiri Conferinta Generala AZS, Toronto http://www.intercer.net/gc2000

Sept.2000
– site seminar Net 2000 Chicago, cu Kenneth Cox http://www.intercer.net/net2000
– site Biserica Adventista Chicago (Intercer) http://www.intercer.net/chicago (devenit ulterior http://www.chicagoadventist.org)

Oct.2000
– site seminar Net 2000 Germania (Intercer) http://www.intercer.net/net2000de
– site Dep.Comunicatii, Conf.Muntenia (Intercer, Roland Paraschiv) http://www.intercer.net/comunicatii, devenit ulterior http://www.adventistmuntenia.ro

Nov. 2000
– site seminar NET 2000 Franta, REGARDS 2000 http://www.intercer.net/regards2000

Dec. 2000
– site Conferinta Moldova (Nicu Alexandru, Stefan Ropotica) http://www.mic.ro/moldoconf/
– site Biserica Adventista Sarmasu, Mures (Intercer)

2001

Ian.2001
– site Conferinta Banat (Lorand Szekely) http://www.intercer.net/conbanat
– site Asociatia Familia Sperantei, Timisoara (Florin Borsa) http://www.intercer.net/fsr
– site Biserica Adventista Romana din Viena (Sorin Kantor) http://gemeinden.sta.at/rumhawei (acum poate fi accesat la http://viena.intercer.org )

Feb.2001
– Intercer reprezinta Romania la intalnirea internationala a webmasterilor adventisti, Darmstadt, Germania (www.intercer.org/darmstadt )
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Toronto Canada – gazduit si de Intercer; aparut la Intercer- Februarie 2001, iar la Azsromania.org in Martie 2002
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Ploiesti – Prahova – gazduit si de Intercer; aparut la Intercer- Februarie 2001, iar la
www.azsromania.org in Martie 2002

Aprilie-Mai 2001
– site-uri cu continut muzical :
-corul Akord http://www.intercer.net/akord
-corul Flori si Stele http://www.intercer.net/florisistele
-materiale muzicale de Cezar Geanta http://www.intercer.net/muzica/geanta
-materiale muzicale de Benone Catana http://www.intercer.net/bcatana

Iunie 2001
– site Biserica Adventista Simeria (Ovidiu Iacob) http://www.intercer.net/simeria
– site Biserica Adventista Lipoveni, Rep.Moldova (Intercer)
– site „Pietre de Hotar TV”, Portland (Dragos Ciobanu) ,
www.romaniansda.com

Iulie 2001
– site grupa companioni IDEM, Craiova (Gabriel Butnaru) – www.intercer.net/idem
– site Biserica Adventista Timisoara 1 (Sabina Cotuna) – http://www.intercer.net/timisoara1
– CD-uri si DVD-uri audio-video –
www.intercer.net/gaius/

Octombrie 2001
– site grupa companioni DELTA, Bacau (Edvin Sova) http://www.intercer.net/delta
– site Fundatia „Alinare”, Bucuresti (Daniel Crangasu/Intercer) http://www.intercer.net/alinare

Noiembrie 2001
– Mp3-uri ale grupului muzical „Enthousiasmos” (Intercer) http://www.intercer.net/enthousiasmos

Decembrie 2001
– site TinSerV (Tineri in Serviciul Voluntar), (Intercer)
– site RVS Timisoara, (Intercer) http://www.rvstm.ro (inceput initial ca un subsite la Intercer)
– site CRESTIN.ORG, (Cosmin Stanciu) http://www.crestin.org

2002

Ianuarie 2002
– site Comentarii biblice la studiile Scolii de Sabat, (Ovidiu Morosan, Intercer) http://www.intercer.net/gobible
– site Pagina exploratori Conferinta Moldova, (Razvan Radu-Rusu) http://www.exploratori.ro
– site Biserica Adventista Romana din New York, (pastor Petre Danci) http://www.azsny.org
– site Biserica Adventista Labirint Bucuresti, (Preoteasa Adrian) Aprilie 2002
– site Biserica Adventista nr.9 „Sion”, Chisinau, (Intercer) http://www.intercer.net/sion

Aprilie 2002
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Rm. Valcea spatiu rezervat in Aprilie 2002 – Inca nepublicat
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea – Labirint -Bucuresti aparut in Aprilie 2002
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din -Arad – rezervat spatiu -Aprilie 2002 – inca npublicat

CARTI VALOROASE de Ellen G.White (aparute la azsromania.org)
– Ellen G. White – Tragedia Veacurilor, aparut aprilie 2002
– Ellen G White – Comentarii la cartea profetica a lui Daniel – Profeti si Profetii aparut in aprilie 2002
– Ellen G. White – Istoria Mantuirii Aparut in august 2002

Mai 2002
– site ADRA ROMANIA, (Intercer), www.intercer.org/adra; domeniu www.adra.ro (mai 2003)
– site Biserica Adventista Bellu, Bucuresti, (Intercer/Marius Necula)
– site Biserica Adventista din Ploiesti
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Montreal – Canada, gazduit de azsromania.org

Iunie 2002
– site de muzica crestina, www.armonic.ro, Craiova, (Iusty Fudulu, Gabriel Butnaru)
– site-ul misionar al familiei Malinas, (Intercer)
– site Devotionale Explo, (Beniamin Stan, Intercer)
– site Rromii-Gabori Adventisti de Ziua a Saptea (Intercer)
– site Grupul coral „PRO MUSICA”, (Anca Baciu /Lucian Mihailescu)

Iulie 2002
– site-ul lui Emanuel Untesu, (Eduard Emanuel Untesu)
– site-ul de Teme medicale, gazduit de azsromania.org.
– site Biserica Adventista din Reghin
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Reghin, spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)
– TIN Press Ziar din Sighisoara, gazduit de azsromania.org
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Roman, spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)
– site grup muzical Chromatic, Bucuresti, http://www.geocities.com/chromaticbucuresti

Septembrie 2002
– site-ul grupei de companioni Logos, Madrid, (Intercer)
– site Biserica Adventista din Magureni

Octombrie 2002
– site interactiv al Departamentului Comunicatii al Conferintei Muntenia, (AARC Muntenia), (Roland Paraschiv, Lucian Mihailescu, Lorand Szekely)
– site-ul AZSchannels, un site al canalelor de chat #intercer, #compa si #explo – site „Pagina de dialog a tinerilor”, (Intercer)
– site Stomatologie preventiva – dr.Loredana Dumitrascu, (Intercer)
– site Televiziune Romana Adventista pe Internet, (Valerian Buducea)
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Matca, spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea – Crinul – Bucuresti
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Brasov – Maranata – spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)

Noiembrie 2002
– site Raul Web, Castellon, Spania, (Intercer)
– site grupul muzical Trio Celest, (Intercer)

Decembrie 2002
– site „Lupta lui Iacov”, (Simac Viorel)
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din – Iasi – spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)

2003

Ianuarie 2003
– AMiCUS Mures, Ian 2003, www.intercer.net/amicusmures
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Craiova – spatiu rezervat la azsromania.org (inca nepublicat)

Martie 2003
– Sola Scriptura, Institutul de studii biblice prin corespondenta, www.solascriptura.ro

Aprilie 2003
– Sa invatam php&MySQL impreuna, curs gratuit organizat de Intercer, 20 aprilie – 1 iunie 2003,
http://php.intercer.net
– Trivia biblica, Intercer, www.intercer.net/trivia

Mai 2003
– Conferinta Oltenia a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Craiova,
www.azsconfolt.ro
– Litteramus.org, Lorin Ciprian Jalba, site gazduit de Intercer, www.litteramus.org

Iunie 2003
– RADIO INTERCER: www.intercer.net/radio

Iulie 2003
– Pagina de tineret a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea –
www.tin.ro
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea Atlanta North, GA, USA – www.intercer.net/ngadventist/

August 2003
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea Romana din Toronto, Canada-
www.torontoadventist.net

Septembrie 2003
– Biserica Adventista Romana Hollywood, FL, USA –
www.intercer.net/hollywood/

Noiembrie 2003
– Mesagerii Sperantei, Piatra Neamt, „Slujind oamenilor, aducand speranta!” –
www.mesageriisperantei.org
– Hope Messengers International, Atlanta, „Serving people, bringing hope!” –
www.hopemessengers.org
– Scrierile E.G.White online – www.adventist.ro/egw

Decembrie 2003
– Enthousiasmos Ministries International –
www.enthousiasmos.org

2004

Ianuarie 2004
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea „Betania”, Timisoara – www.intercer.net/betania
– Studiile Scolii de Sabat online – initial la adventist.ro, apoi la Editura Viata si Sanatate (din 2007)
– Cercetati Scripturile, un site cu materiale si concursuri biblice, Pop Sorin Ciprian – www.cercetatiscripturile.org

Februarie 2004
– Grupa Adventista Romana, Montreal, Canada –
www.intercer.net/montreal

Februarie 2004
– TV Intercer – predici, seminarii biblice, evenimente etc. In curand 24 x 7! –
www.intercer.tv

Martie 2004
– Biserica Romana Adventista din Israel –
www.shalomsda.org

Aprilie 2004
– Biserica Romana Adventista Atlanta, GA, USA, un nou site, acum si cu fisiere audio-video –
www.sdaro.org
– Alina si Raul, Spania – www.intercer.net/alinasiraul
– Apocalipsa.ro, profetie biblica, Silviu Stefureac – www.apocalipsa.ro
– Biserica Adventista Tg.Mures C – www.azsmures.ro

Mai 2004
– Biserica Adventista Milisauti, Centru, Suceava –
www.intercer.net/milisauti
– Promotia 2003 de la Teologie pastorala, ITA Cernica – www.intercer.net/tp2003

Iunie 2004
– Asociatia HandHope, Peretu –
www.intercer.net/handhope
– Biserica Adventista Covasant, Arad – www.azsromania.org/covasant/
– Devotionale si cugetari, Sola Scriptura – www.devotional.ro

Iulie 2004
– Biserica Adventista Aiud –
www.aiudazs.as.ro

Septembrie 2004
– Biserica Adventista Romana din Viena, un nou site dinamic – http://viena.intercer.net

– Anca & Shayne Vincent – www.intercer.net/ancashayne

Noiembrie 2004
– Marius Bratu –
http://www.intercer.net/mariusbratu

2005

Ianuarie 2005
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea Viseu, Maramures – www.intercer.net/viseu

Martie 2005
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea Lupeni, Hunedoara –
www.intercer.net/lupeni

Aprilie 2005
– Advent Forrás – un site biblic in limba maghiara (Ervin Farkas) –
http://www.adventforras.com

Iulie 2005
– WebRo – Servicii Web de calitate – www.webro.us

August 2005
– Biserica Adventista de Ziua a Saptea Timisoara3 – www.adventisttm.org

Septembrie 2005
– SanatatePlus.net – Resurse pentru un plus de sanatate (dr.Valentin Nadasan, Ed.Prisma) –
http://www.sanatateplus.net

Octombrie 2005
– Televiziunea „Ultima generatie”, proiect initiat de David Gates –
www.rugtv.org
– Site dedicat vizitei lui David Gates in Romania – www.webro.us/davidgates
Noiembrie 2005
– Biserica Romana „Maranatha”, Miami, Florida – site nou –
http://www.miamirosda.org
– Asociatia „Majesty Missions” – http://www.majestymissions.ro

…… istoria continua !……. 

##date##

Vizitati Site Directory pentru adresele curente de website-uri din baza noastra de date. Unele website-uri din cele afisate mai sus sunt inactive acum, nemaiifind actualizate timp de mai bine de un an sau mai mult. Am pastrat la Intercer doar website-urile active si ii incurajam pe webmasteri sa actualizeze site-urile lor in mod regulat.

Vizitati blogul LuMih.ro pentru alte articole despre lucrarea de la Intercer si despre Evanghelia pe internet in general.

INTERNET SPRE CER – Un serviciu crestin pentru Internet

| Despre noi |
Despre autor
-