48
Views

SA  NU  IEI  IN  DESERT  NUMELE  DOMNULUI, DUMNEZEULUI  TAU

Motto: ”Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu – CUA University, Washington, DC, USA.

Sponsor: Adrian Dobrovolschi

Dati click pe imagine pentru a o mari.

Dati click pe imagine pentru a o mari.

“Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.”

            Aceasta porunca din Decalog, este aproape neobservata de lumea religioasa moderna din zilele noastre. Insa, ea are implicatii tonale in viata religioasa de zi cu zi si, scoate in evidenta acele consecinte grave pentru faptura umana care, tradeaza si calca, respectul fata de Cel din Ceruri. De multe ori, inconstienti, alteori constienti, clacam in dreptul acestei porunci ce reflecta, “Iubirea fata de Creatorul Universului.”

Prin zvonuri neadevarate, tu crestin Adventist de ziua a saptea, uneltesti cu cel rau, asupra aproapelui tau. Spui vorbe rele la adresa semenului tau, si mai presus de toate, aceste vorbe letale, aduc mahnire si suferinta in sufletul celui de langa tine, adica cel ce se cheama, aproapele tau. De multe ori marturisesti stramb impotriva lui, si nici nu-ti pasa ca el sufera din cauza ta, aducand prin aceasta, dezonoarea Creatorului.

De multe ori, juram stramb pe numele lui Isus, aducand necinstea si blasfemia la adresa Marelui Eu Sant. Ne facem prin aceste acte constiente sau inconstiente, calcatori de porunca Divina, cu pedepse din partea Creatorului, chiar aici pe pamant. Ba mai mult, Dumnezeu nu va lasa nepedepsit pe cel ce i-a in desert, Numele Sau. De multe ori, ne jucam cu Dumnezeirea si, printr-un comportament lingvistic de joasa clasa religioasa, ne imbatam cu rautate si dusmanie prin luare in desert a, numelui Sau.

Multi dintre noi avem, o “cumpana nedreapta” si “greutati strambe”, in sacul vietii noastre spirituale. Cu aceste piese de masurat, judecam noi pe aproapele nostru si in final, aducem dezonoare si desertaciune, Celui care ne-a creat, si pe el si pe noi.

“Sa nu partinesti pe sarac la judecata, si sa nu te iei dupa multime ca sa faci rau; si la judecata sa nu marturisesti trecand de partea celor multi, ca sa abati dreptatea.”In aceste timpuri profetice, “omul”, creatura a Celui Prea Inalt, a decazut in asa hal ca, vrea sa schimbe tot ce nu mai corespunde ideilor din timpurile noastre.  Puterea de intelegere a marilor adevaruri ale Evangheliei, a devenit de neluat in seama de omul noii societati technocratice si superelectronizate, intr-un context de renuntare a “Decalogului.” Nu cumva santem si noi, crestinii de azi, pe aceste metereze ale desfraului total? Nu cumva , in asta viata plina de necazuri, trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeul nostru? Isus zice: “Sa nu iei in desert Numele Domnului!” Amin !

        

Cronica Ideilor: Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau

Despre autor
-