16
Views

PANA LA 17 ANI, UNII TINERI AZS STAU IN BISERICA, DUPA 17 ANI PLEACA IN LUME – DE CE ?

Motto: – “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- Arh. Gheorghe Petrescu

Autori articol: Arh.Gheorghe si Stanuta Petrescu,CUA University,Washington,DC,USA

Un fenomen ciudat se intampla in Biserica Adventa Moderna, si anume, e prea mare cererea de evadare din Biserica AZS, a unor tineri ce s-au nascut in credinta AZS.  Au crescut la masuta de povesti si intamplari adevarate din cartea numita, “Biblia”, au cantat in corurile de copii, la diferite varste, altii au imbratisat un instrument, unii si-au scos in evidenta, talentul de mic poet sau prozator, in timp ce vocea unora mira pe toata lumea ca, ce talent are aceasta fata sau acest baiat? O sa devina o soprana sau un bun tenor in biserica noastra. Anii trec si copiii au pasit peste noapte la o rascruce de drum, ce seamana ca o balanta pentru tanarul/a adolescent/a. Ei, au trecut pragul unei noi si frumoase etape a vietii lor de tineri frumosi si inzestrati in adevaratul sens al cuvantului  in Biserica AZS, unde s-au nascut. Numai ca, o parte din ei, si procentajul este mare daca nu alarmant, ca, au lasat usa inimii lor deschisa influentelor lumii moderne de azi, cu jucariile ei electronice de tot felul, ca, parca nu-i mai recunosti azi. Si te intrebi tot azi,  cum a fost posibila schimbarea lor, asa dintr-odata, de la bine la rau.

1.Un pericol evident in acest fenomen este acest copil teribil al societatii noastre, televizorul, sau mai bine zis, folosirea lui gresita, cu intentie sau fara. Aici, in fata TV.,  tanarul/a descopera odata cu varsta si inaintarea in treptele gradate ale unui invatamant laborios si bine echipat cu dezvoltarea simtului individualitatii personale. Rolul mamei si al tatalui este preluat de aceasta scoala moderna ce invata pe tanara generatie sa aibe parerea lui/ei de copil sau tanar al unei epoci de implementare in mintea lui/ei, o singura tinta si anume, sa fie comandat de altcineva decat de el insusi. Si atunci, el/ea,  ca vlastari ai tineretii momentului, joaca pe doua fronturi: cu Isus si cu Satana. A deschide un canal de arta, stiinta, tehnica, sport, muzica clasica etc., e o alegere buna, educativa pentru viitor. Dar, a alege un canal porno, sau a viziona filme de groaza, sau imagini cu batai pana la desfrigurare a fetei si trupului, cu muzica de dans pe ritmuri de nebunie satanica, sau, a viziona la cluburile de noapte, programe dementiale de a satisface sufletul si trupul, pe altarul de jertfa pregatit in culori vii, de Satana si aliatii lui. Si atunci te miri de ce fata si baiatul meu, nu mai vor sa vina la Biserica? Pai, libertatea din copilarie pe care a avut-o, lasandu-l de capul lui/ei, nesupravegheat la timp si lasat in voia soartei lui, a fost prins/a, fiul/fiica ta, in colimatorul Sarpelui din Eden. Astfel incat nu mai are dragoste de adevarul Evangheliei.Trupul si mintea lui/ei este plina de imagini fara caracter, vulgar/a, cu un limbaj tipic generatiei lui/ei, ce nu are nimic in comun cu Spiritul lui Isus Hristos. Si vrei atunci ca baiatul si fata sa faca pasul venirii inapoi la Isus Este posibil, numai ca, Dumnezeu este acela ce va intoarce la El, vlastarele nevinovate de ieri, azi duse in lumea larga a desmatului si nesigurantei. Ce e de facut ?

2.Un alt pericol ce paste indepartarea tinerei generatii din Biserica AZS, este nepasarea celor din Biserica, incepand cu pastorul si terminand cu ultimul muritor din comitetul comunitatii. Aici trebuie lucrat caci comunitatile noastre, nu au membri care sa stie a se ocupa de soarta acestei generatii nascute in campul magnetic al electronicii de astazi. Si de aici decalajul in prezentarea unui material de la amvoanele noastre, cu ce vede fata sau baiatul, in fata marilor ecrane ale lumii moderne. Pastore, ce zici?

3. Nebagarea in seama a tuturor tinerilor, folosind metoda bisericutelor intr-o forma bizara si fara scrupule. Aud tineri care spun, “Nu m-a bagat nimeni in seama, in aceasta Biserica”? Si atunci, el/ea, pleaca si se duce la prietenii lui/ei, ce aduc jertfe pe alte altare straine. Acolo, au prieteni, ce le ofera posibilitatea de afirmare a unui talent, a unei voci ce vrea sa devina vedeta. Altul/a, are talent la dans, la proza, etc. intr-o lume fara scrupule si cu moravuri frivole. Si mai spui ca unde este fata sau baiatul meu?

4. Suportul parintilor pe toata aceasta durata, lasa de dorit, deoarece, mama si tata lucreaza, iar vlastarele lor cresc intr-un mediu fara supraveghere parinteasca si, de aici, marile tragedii ale noii generatii computerizate, in cadrul Bisericii AZS. Fuga din Biserica are conotatii adanci in mintea si inima tanarului acestea, iar pierderea credintei in frageda tinerete, lasa urme adanci in inima parintilor si copiilor lor si arunca in fata noastra, un semnal de alarma, care zice: “Plec si nu mai vin in Biserica Adventista”.

            5. Se fac diferentieri in alegerea tinerilor la programele muzicale. Unii au ceva talent, altii deloc in materie de muzica, proza, poezie, etc., iar instructorii prefera asa numita elita de talent a comunitatii, iar ceilalti, mai putin dotati, sant lasati de izbeliste. Oare asa a facut Isus? El, a iubit copiii, si i-a luat la sanul Sau. Nu a facut diferentieri. Dar azi in asa zisa Biserica AZS a lui Hristos, domneste mandria, ignoranta unuia fata de celalalt, iar tinerii nebagati in seama, pleaca si nu mai vin in Biserica AZS. Ce spui?

6. Si cand te gandesti ca erai copil la masuta cu nisip si ca un copil ce vroiai sa stii cat mai multe despre, Avraam, Isac, Iacov, Iosif, Moise, Iosua, Rut, Samson, David si alte personaje ale Vechiului Testament, te minunai de tot ce era frumos. Numai ca in paralel cu anii de bucurie in Biserica, in caminul tau cu basme si povesti, ai permis cu trecerea timpului vizita unui Diavol, numit Satan ce, ti-a alimentat mica ta cutie craniana cu tot felul de imagini ce nu corespund cu viata ta traita in anii copilariei si adolescentei din Biserica ta AZS. Ce sfat iti dau? Aduna-te de pe drumurile fara sens ale unei vieti trecatoare, si cheama odihna de ieri a adolescentei ce ai trait-o langa Isus, si vino inapoi la EL, Marele Eu Sant, si atunci vei aduce bucurie parintilor tai, Bisericii tale, si in final lui Isus care te iubeste si azi, ca atunci cand erai adolescent, in veci, Amin!

Cronica Ideilor: Pana la 17 ani…

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-