9
Views

HURICANUL  SANDY  A  FACUT  RAVAGII  IN  SUA

 

Motto: “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur.”  Arh. Gheorghe  Petrescu

Autori: arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

“Superstorm  Sundy”, cum spunem noi Americanii, a facut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite. Huricanul a intrat in interiorul coastei de est a SUA, aproape 1000 de mile, devastand tot ce a intalnit in cale. S-a ajuns la vanturi puternice, cu ploi reci, ce au afectat aproape 6 state. New York-ul, a fost prins de vant, apa, frig si o neputinta umana, ce a demonstrat inca odata ca, omul este marunt la marile fenomene ale naturii, unde Dumnezeu ingaduie sa aibe loc asemenea lucruri, pentru a fi mai aproape de El. Metroul din New-York, a fost inundat de ape, ce au ajuns pana la suprafata solului, paralizand practic circulatia a milioane de oameni. Lumina electrica a fost afectata pe perioade lungi, iar revenirea la normal, va dura, multa vreme. Peste trei milioane de oameni nu au avut lumina electica necesara pentru iluminat si incalzit, iar conditiile vitrege ale climei, au adus cu sine, o degringolada fara precedent. Cozi interminabile la statiile de benzina, alimente, apa de baut, si multe altele. Oare de ce aceste lucruri?

Barbati si femei ce, au muncit o viata intreaga pentru o casa, se vad nevoiti sa doarma pe o saltea de commando, avand ceva hrana rece data ca, ajutor, si o sticla din plastic cu apa. O familie in varsta, a ramas traumatizata cand a vazut cum casa lor este la pamant, iar sperantele pentru o noua realizare, pare un vis indepartat caci, nu mai sant tineri, acum sant in varsta, iar costurile unei noi case, trec peste puterile lor. Si cu toate acestea, si-au luat inima in dinti si au muscat din ea cu putere, zicand amandoi : “Nu avem de ce sa renuntam, vom merge mai departe si o luam de la capat ca acum 40 de ani in urma. Nu e simplu, cand nu mai ai nimic si stai la mana altuia, este greu de tot. O alta familie, sot si sotie, de 42 de ani casatoriti, au construit in decursul anilor un cuib frumos de casa, cu de toate. Casa devenise peste noapte, Dumnezeul lor.

Traiau, ca intr-un mic paradis pamantesc, numai ca intr-o seara pe nepusa masa a venit “Huricanul Sandy”, si pe cand apele cresteau, echipajul de salvare a strigat la ei sa sara in apa ca sa poata sa-i salveze, dar, el nu a vrut. Femeia a inceput sa planga, strigand cu disperare, hai sa sarim amandoi in apa, si sa ne salvam viata? El, barbatul, nu a vrut. A ramas cu bratele stranse de stalpul casei zicand: “ Prefer sa mor in casa mea, care am muncit o viata intraga cu tine, adio scumpa mea sotie”. Ea, s-a aruncat in apele involburate si pescuita de echipajele speciale, si-a scapat viata. El, ca si femeia lui Lot de pe vremuri, nu a putut sa suporte despartirea fata de munca lui de o viata intreaga si dupa numai 10 minute, un val puternic de apa, l-a luat cu stalp cu tot si la invaluit in mister si moarte. Ea, cu lacrimi in ochi, a fost preluata de alte persoane, ce i-au dat primul ajutor, si fiind l-a adapost, nu a putut sa-si inchipuie de ce sotul ei a parasit-o pe ea, in asemenea conditii. Dar, mangaiata de unii, sustinuta de altii, si-a revenit in fire, dar greu de tot, caci alaturi de sotul ei a avut o viata frumoasa, care s-a naruit ca o “citadela sfaramata”, punandu-si urmatoarea intrebare: De ce oare asa…?

Traim vremuri profetice, si pe acest pamant se intampla atatea nenorociri, la care bine ar fi sa luam aminte si sa reflectam mai mult la situatia noastra spirituala si mai putin la casa noastra, gospodaria noastra, business-ul nostru, scoala noastra, facultatea la care studiem, indeletnicirile noatre de zi cu zi, puse fie in slujba, fie a lui Satan, fie in slujba Dumnezeului Celui Prea Inalt. Poate, aceste intamplari pline de suferinte, ne vor indrepta pasii catre cele ceresti, si atunci, vom cauta mai mult pe Dumnezeul Noastru, catre troneaza in Marea Sa Imparatie din Ceruri. Eu vin curand. Vino Doamne Isuse, caci a Ta este: “Slava, Cinstea si Nemurirea, in vecii vecilor Amin!”

Cronica Ideilor: Eu Sunt Carmaciul Vietii Tale, Zice Isus

About The Author
-