22
Views
„Urmeaza Biblia” este o initiativa a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea avand ca scop promovarea studierii Bibliei. Proiectul lansat in octombrie 2008, la Manila, Filipine si care se va incheia in iunie 2010, la Atlanta, Statele Unite, va face inconjorul lumii. Biblia, imbracata in piele, care cantareste aproape 9 kg, de marime considerabila, 45cm/ 40 cm, care are 1500 de pagini, va strabate mai mult de 1.000 de orase. Fiecare dintre cele 66 de carti ale Bibliei a fost tradusa intr-o alta limba, fiind astfel un simbol al universalitatii mesajului lui Dumnezeu. Epistola lui Pavel catre Filimon este scrisa in limba romana.
Luni, 26 ianuarie 2009, intre orele 9,30 – 13,00, la Biserica Adventista „Betania” din Timisoara, aceasta Biblie a fost expusa pentru credinciosii Bisericii Adventiste si pentru publicul timisorean. Alaturi de ea au putut fi vazute aproximativ 150 de exponate: Biblii de diferite marimi, traduceri si vechime, comentarii, Biblii in format electronic, Biblia scrisa de mana in limba romana etc.
Prezenta atat de larga a mass-mediei a dovedit interesul fata de acest eveniment, unic in Timisoara. „Urmeaza Biblia” fiind larg mediatizat in presa scrisa locala si nationala cat si in audiovizual.
Din partea Bisericii Adventiste au fost prezenti pastorii: Viorel Dima, director departament comunicatii, relatii publice si libertate religioasa la Uniunea Romana, care este si coordonatorul national al proiectului, Ionel Soponariu, Gabriel Dragos si Vasile Varcus de la Conferinta Banat si pastorii din Timis: Daniel Dumitriu, Erick Csergezan, Vasile Burleanu, Teofil Branzan, Marius Morar si Pavel Memete.
Evenimentul de la Timisoara s-a incheiat printr-un program de reconsacrare a tuturor celor prezenti, care si-au reafirmat dorinta de a aseza Biblia la loc de frunte in prioritatile personale si familiale.
Imagini de la aceasta actiune pot fi vazute pe: http://pavelmemete.blogspot.com
Site-urile unde s-au prezentat stiri privind actiune „Urmeaza Biblia
http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=17175 (o știre cu privire la proiect pe un site catolic)

Pavel Memete

„Urmeaza Biblia” la Timisoara

Despre autor
-