34
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

                  

                   Semnele saptamanii 13 August 2009

In cine sa mai ai incredere? Ultimele saptamani au fost foarte zbuciumate pentru politicienii si opinia publica din statul american New Jersey. Pana si agentii FBI sunt surprinsi de amploarea scandalului care implica oameni politici, cum ar fi primari, deputati, membri ai cabinetului guvernatorului si rabini.

Este vorba de o organizatie de tip mafiot, care era implicata in comertul clandestin cu marochinerie de lux falsa, rinichi pentru transplant, frauda bancara, etc. Autoritatile care ancheteaza, au declarat ca aceasta situatie ,,distruge valorile morale ale statului”, de fapt cred ca aceasta situatie arata doar cat de distruse sunt aceste valori.

Au fost efectuate 44 de arestari. Printre cei care sunt in spatele gratiilor se numara primarii oraselor Hoboken, Ridgefield, Secaurus, Jersey City, si 5 rabini din New York si New Jersey. Unul dintre acuzati, rabinul Levy Izhak Rosenbaum, din Brooklyn, a fost prins atunci cand negocia sa vanda un rinichi pentru transplant, unui informator FBI, pentru suma de 160.000 de dolari. El a declarat ca se ocupa cu acest ,,comert” de peste 10 ani.

Sudan. Legea islamica aplicata la litera. Loubna Ahmed al-Hussein,  este o ziarista sudaneza la ziarul Al-Sahafa, si lucreaza in acelasi timp pentru ONU, deci are imunitate diplomatica. Pe 3 iulie, ea dejuna intr-un restaurant din Kartum, impreuna cu alte 12 femei. Un mic detaliu le-a adus in conflict cu legislatia islamica a tarii… purtau pantaloni. De aceea politia a intervenit, si cateva zile mai tarziu 10 dintre ele au fost convocate la politie unde au fost biciuite, 10 lovituri fiecare. Doamna Hussein a primit si ea convocare, si i s-au promis 40 de lovituri de bici.

Problema este mai complicata deoarece ea are imunitate diplomatica, la care este dispusa sa renunte deoarece ea vrea sa fie judecata si sa faca din aceasta situatie curenta in Sudan, un caz cu rezonante internationale. Aceasta s-a si intamplat, deoarece secretarul general al ONU a protestat, iar la data cand trebuia sa inceapa procesul, cateva sute de femei infuriate manifestau in fata tribunalului.

In fata acestei reactii neasteptate si extrem de violente pentru o tara cu regim totalitar cum este Sudanul, procesul a fost amanat pentru septembrie.

Kabul. Atac. Cel putin cinci politisti afgani au fost ucisi intr-un atac al talibanilor asupra unor cladiri guvernamentale din sudul Afganistanului. Potrivit martorilor oculari, citati de agentia Reuters, la atac au luat parte si atentatori sinucigasi. Incidentul a avut loc in provincia Logar, aproape de capitala Kabul. La locul atacului au sosit ulterior elicoptere ale armatei americane. Violentele au loc cu putine zile inaintea alegerilor prezidentiale din Afganistan.

Piratii. Piratii somalezi au eliberat vasul italian pe care se aflau si cinci marinari romani. Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a confirmat eliberarea celor cinci marinari romani de pe remorcherul Buccaneer, capturat pe 11 aprilie de piratii somalezi. 

SUA si Israelul. Statele Unite i-au cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu sa isi ia angajamentul de a suspenda pentru un an colonizarea in Cisiordania ocupata, scrie joi cotidianul Haaretz, citat de AFP. Aceasta cerere a fost transmisa de trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, in cursul discutiilor de saptamana trecuta, de la Ierusalim, dintre Netanyahu si ministrul apararii Ehud Barak. Mitchell a explicat responsabililor israelieni ca tarile arabe nu vor lua nici o masura pentru normalizare, si nu vor accepta nici o concesie fata de Israel, daca nu vor obtine in prealabil o garantie de oprire a constructiilor in coloniile din Cisiordania. Potrivit ziarului, Netanyahu si Barak nu au respins aceasta cerere, dar si-au exprimat dezacordul cu trimisul american asupra unor puncte. Ambii au declarat ca nu vor accepta decat o suspendare de maximum sase luni. De asemenea, Netanyahu si Barak au cerut ca, in perioada de suspendare a constructiilor, sa fie finalizate cele 2.500 de case aflate deja in lucru in coloniile din Cisiordania, in timp ce Mitchell vrea sa reduca si aceasta cifra.

 Benjamin Netanyahu. Retragerea fortelor israeliene din Fasia Gaza, in 2005, a fost o greseala care nu se va mai repeta. Aceasta este declaratia premierului israelian, Benjamin Netanyahu, la implinirea a patru ani de la evacuarea coloniilor israeliene din Gaza si Cisiordania. Netanyahu a adaugat ca tara sa vrea un acord cu palestinienii, care sa recunoasca Israelul si sa ii garanteze demilitarizarea viitorului stat palestinian. Trupele israeliene s-au retras din Fasia Gaza in septembrie 2005, dupa ce stationasera in zona 38 de ani. Aproximativ 8.000 de colonisti evrei au fost evacuati atunci, potrivit planului realizat de premierul din acea vreme, Ariel Sharon.

China epidemie de ciuma pulmonara. China cunoaste o alta epidemie teribila, cu rezonante de ev mediu, ciuma pulmonara. Aceasta boala inrudita cu ciuma bubonica care a facut ravagii in evul mediu, ucigand peste 25 de milioane de persoane. Bazandu-se in parte pe conditiile de viata insalubre, ciuma se transmite de la sobolani la oameni prin intermediul puricilor, care parasesc rozatoarele dupa moartea acestora, cautandu-si hrana la oameni.

Ciuma pulmonara, cea mai periculoasa forma a bolii, este extrem de contagioasa si se transmite pe cale aeriana de la om la om. Daca nu este tratata, boala poate ucide un om in mai putin de 24 de ore.

 BBC relateaza ca mii de oameni din provincia chineza Qinghai au fost pusi sub carantina dupa doua decese cauzate de ciuma pulmonara.Orasul Ziketan a fost izolat sambata dupa ce analizele de laborator au relevat un caz mortal de ciuma pulmonara la un cioban de 32 de ani.  Duminica, un alt barbat de 37 de ani, vecin al victimei, iar apoi un alt barbat de 64 de ani, au decedat, anunta agentia Xinhua News. Alte 11 cazuri de imbolnavire au mai fost diagnosticate. Politia a pus in carantina zona, dar multe persoane, in special vizitatori din alte localitati au parasit zona in cursul noptii folosind poteci care nu sunt pazite de politie. Autoritatile intreprind o actiune sustinuta de dezinfectie, exterminare a rozatoarelor si a insectelor care pot transimite boala.

Afganistan. Autoritatile poloneze intentioneaza sa trimita pana la 200 de militari suplimentari in Afganistan, pentru consolidarea contingentului sau de 2.000 de militari, a anuntat marti purtatorul de cuvant al armatei poloneze, relateaza AFP. ,,Intentionam sa trimitem rezerve”, a spus colonelul Dariusz Kacperczyk. Polonia a format 200 de militari pentru a-i trimite in Afganistan. ,,Militarii vor fi folositi pentru operatiuni de lupta, pentru consolidarea capacitatii contingentului polonez”, a precizat colonelul Kacperczyk. Anuntul intervine la cateva ore de la descoperirea cadavrului unui capitan polonez dat disparut luni dupa un atac al rebelilor asupra unei patrule polonezo-afgana in estul Afganistanului. In cursul ciocnirilor, cel putin trei militari si doi politisti au murit. Un capitan a murit, iar alti patru militari au fost raniti.

Accident minier. Slovacia este in doliu de luni seara, dupa o explozie in subteran ce a dus la moartea a 20 de mineri, in Handlova, centrul tarii, relateaza AFP. ,,Este o tragedie”, a declarat luni noapte premierul Robert Fico. El a precizat ca marti va fi proclamat doliu. Un incendiu a izbucnit in aceasta mina si a fost urmata de o explozie dupa circa doua ore. Conducerea minei raporteaza 20 de mineri disparuti. Au fost descoperite sase cadavre, la circa 65 metri de epicentrul exploziei. Ceilalti 14 mineri dati disparuti au murit, neavand nici o sansa de supravietuire. 

Condamnat la inchisoare pe viata. Un tribunal din München l-a condamnat la inchisoare pe viata pe un cetatean german de 90 de ani, gasindu-l vinovat de crime de razboi in perioada celui de-al doilea razboi mondial. Potrivit instantei, Josef Scheungraber, ofiter in Wehrmacht, se face vinovat pentru uciderea a 10 italieni in 1944 in regiunea Toscana. Acestia au fost ucisi de soldatii germani ca represalii dupa omorarea unor militari nazisti. Pensionarul originar din localitatea Ottobrunn, de langa München, a respins in cele 11 luni de proces toate acuzatiile aduse.

Atac american. Un atac cu racheta, lansat cel mai probabil de un avion american fara pilot, a ucis cel putin 10 militanti in Pakistan. Atacul a avut loc in regiunea Waziristanul de Sud, unde a fost ucis saptamana trecuta si liderul talibanilor pakistanezi, Baitullah Mehsud. Drona americana a vizat o tabara de antrenament a luptatorilor talibani in apropierea satului Ladda, in centrul teritoriului in care se afla tribul lui Mehsud, potrivit serviciilor de informatii, citate de agentia Reuters.

O activista pentru drepturile omului ucisa in Cecenia. O alta activista pentru drepturile omului a fost ucisa in Cecenia. Sefa organizatiei ,,Save the Generations”, Sarema Sadulaieva, a fost rapita alaturi de sotul ei din biroul lor din capitala Groznai, de catre cinci barbati inarmati. Cadavrele celor doi au fost gasite ulterior intr-o suburbie a orasului. Organizatia non-guvernamentala a doamnei Sadulaieva ajuta copiii si tinerii aflati intr-o situatie disperata in Cecenia. In urma cu o luna, o alta militanta pentru drepturile omului din Cecenia, Natalia Estemirova, a fost rapita si gasita ulterior moarta in republica vecina Ingusetia. Estemirova conducea filiala cecena a organizatiei pentru drepturile omului, ,,Memorial”. Colegii acesteia sustin ca soldatii presedintelui cecen, Ramsan Kadarov, sunt responsabili pentru asasinat.

Proces de terorism la Düsseldorf. Procesul de terorism de la Düsseldorf, impotriva asa-numitei grupari din Sauerland, continua cu o noua interogare a liderului miscarii, Fritz G. Barbatul de 29 de ani a fost primul dintre cei patru acuzati care a depus marturie, el recunoscand ca a pus la cale atentate pe teritoriul Germaniei, pentru gruparea Uniunea Islamica a Jihadului. Principala tinta a atacurilor erau soldatii americani aflati pe teritoriul republicii federale. Atentatele ar fi fost un ultim avertisment pentru poporul german de a-si retrage militarii din Afganistan, potrivit acuzatului. Miscarea islamista a fost supravegheata mai multe luni de autoritatile germane, iar cei patru membri au fost arestati in toamna anului 2007 in Sauerland.

Neonazist condamnat la inchisoare. Extremistul de dreapta, Horst Mahler, in varsta de 73 de ani, a fost condamnat la sase ani de inchisoare. Un tribunal federal german a respins recursul inaintat de Mahler la sentinta dictata anterior de o instanta din München. Mahler a negat Holocaustul, si a incitat la ura anti-semita. El a apartinut primei generatii de teroristi de stanga din cadrul miscarii RAF. Pana in 1980, Mahler a fost inchis pentru fapte comise in cadrul acestei organizatii teroriste. In inchisoare, Mahler a trecut in randurile extremei drepte.

Ingusetia. Asasinat. Ministrul pentru constructii din Ingusetia, Caucazul rus, a fost ucis miercuri in biroul sau, de persoane neidentificate, au informat agentiile ruse, citate de AFP. Ingusetia, la frontiera cu Cecenia, se confrunta cu o rebeliune cu contururi neclare, dar care se inspira din miscarile separatiste si islamiste care au luptat impotriva Moscovei in cele doua razboaie din Cecenia.

Londra. Jaf la o casa de bijuterii. Doi barbati care au jefuit saptamana trecuta o casa de bijuterii din cartierul londonez Mayfair, au plecat cu o prada de circa 40 de milioane de lire sterline (47 milioane de euro), un record pentru un furt de bijuterii in Marea Britanie, a anuntat marti Scotland Yard, relateaza AFP. Acest jaf este considerat de politie ca cel mai mare furt de bijuterii din aceasta tara. Cei doi barbati, imbracati elegant si inarmati cu pistoale au intrat in magazinul de bijuterii Graff de pe New Bond Street joi, au amenintat angajatii si au plecat cu 43 de bijuterii – inele, coliere, bratari si ceasuri. Politia din Londra a publicat marti fotografii si imagini de la camerele de supraveghere, cerand populatiei sa comunice orice informatie despre acest jaf, comis in plina zi.

Indonezia. Testele ADN au dezvaluit ca barbatul ucis sambata de politia indoneziana nu este Noordin Mohammed Top, cel mai cautat extremist islamist din Indonezia, a anuntat miercuri politia, relateaza AFP. Barbatul ucis intr-un asalt al politiei impotriva unei case din centrul insulei Java a fost identificat ca fiind Ibrahim, cautat in ancheta privitoare la dublul atentat ce a vizat doua hoteluri de lux din Jakarta la 17 iulie, soldat cu sapte morti, a spus un purtator de cuvant. Sambata, televiziunea Metro TV a spus ca Noordin Top a fost ucis in timpul asaltului, ceea ce politia nu a confirmat. Potrivit unui jurnalist AFP, cel putin trei persoane au fost ucise in cursul operatiunii ce a durat 17 ore. Este posibil ca islamistul cautat sa fi reusit sa fuga inainte de asaltul politiei, a spus luni o sursa din sectia antiterorism.

Brazilia. Gripa porcina.  Numarul deceselor provocate de gripa porcina s-a dublat intr-o saptamana in Brazilia, ajungand la 192, iar tara trece astfel pe locul trei in topul celor mai afectate tari, dupa Statele Unite si Argentina, a anuntat ministrul sanatatii, Jose Temporao, relateaza AFP. Precedentul bilant era de 96 de morti, fata de 353 in SUA si 337 in Argentina. Dintre cele 192 decese inregistrate acum, 40% s-au inregistrat in statul Sao Paulo, cel mai populat al tarii, iar in 28 de cazuri a fost vorba despre femei insarcinate. El a precizat ca Brazilia a inceput sa produca un tratament generic impotriva gripei, si ca vaccinul va incepe sa fie produs in octombrie. Brazlia va produce 20 de milioane de doze si va importa 17 milioane.

Taiwan. Taifun. Operatiunile de cautare si salvare continua in Taiwan, tara afectata recent de puternicul taifun Morakot. Mai mult de 500 de persoane sunt blocate intr-o scoala dintr-o zona rurala. Potrivit bilantului inca provizoriu, alunecarile de teren si inundatiile provocate de taifunul Morakot, au provocat moartea a peste 100 de persoane, iar alte 61 au fost declarate oficial disparute.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Dintii. De mai mult timp dentistii avertizeaza publicul despre pericolul de carii si eroziune a dintilor provocate de bauturile de tip cola. Acum insa cercetatorii au descoperit ca si sucurile de fructe, ceaiul si cafeaua, care in trecut erau considerate alternative mai bune, pot produce carii si decolorarea stratului protectiv al dintilor numit email. Bauturile de culoare florescenta, carbonate si cele care contin acid citric, scalda dintii in acizi daunatori sanatatii dentare. Expunerea dintilor la aceste bauturi, ataca si distruge emailul dintilor, si in final intreaga dantura este compromisa. ,,Toata lumea stie ca zaharul are efecte negative asupra dintilor, dar putini stiu ca acidul citric are efecte si mai negative“ a declarat Dr. Mohamed Bassiouny, profesor de dentistry la Temple University, din Philadephia.

Eroziunea dentara este mult mai periculoasa decat cariile, pentru ca afecteaza toti dintii din gura in acelasi timp. Din aceasta cauza se formeza sensivitatea la rece sau cald, decolorarea si fisurile dintilor. In final se ajunge la coroane sau chiar dantura totala. Cercetatorii de la University of Iowa, College of Dentistry, au descoperit ca bauturi de genul Gatorade sau Red Bull, bauturi foarte populare la atleti si tineri, sunt mult mai daunatoare decat cola, sau sucurile de fructe. Bauturile de tip cola, chiar daca sunt dieta, si deci cu zahar mai putin, au totusi efecte deosebit de daunatoare asupra dintilor, si trebui evitate. Un studiu publicat recent in Journal of Dentistry, arata ca sucul de citrice reduce durabilitatea emailului cu 84%. Pentru cei care insa insista in a consuma asemenea bauturi, dentistii au urmatoarele sfaturi: consuma bautura cat mai repede in loc sa gusti cate putin toata ziua, clateste gura cu apa dupa consumul acestor bauturi, si foloseste un pai pentru a limita contactul lichidului cu dintii. Periatul dintilor imediat dupa consumul acestor bauturi nu este recomandat pentru ca slabeste emailul dintilor. Sfatul medicilor este insa eliminarea acestor bauturi din dieta noastra, si sa consumam apa.  

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun, ca multi vor cauta sa intre, si nu vor putea… Si El va raspunde: Va spun ca nu stiu de unde sunteti; departati-va de la Mine, voi toti lucratorii faradelegii“.  Luca 13,24-27

 Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 31/2009

About The Author
-