10
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

                   Semnele saptamanii   18 Iunie 2009

Inca in epoca sclavagismului? Orice elev din clasele primare poate confirma ca sclavagismul a fost abolit in secolul al 19-lea. Este adevarat ca se mai aud zvonuri despre un print dintr-o dinastie araba care ar avea sclavi in palatele sale, despre cate o familie care exploateaza femeia de serviciu, sau dadaca. Iata insa ca ziarele din Franta publicau saptamana trecuta, stirea ca inspectia de munca a fost sesizata de faptul ca in localitatea Brumath din departamentul Francez le Bas-Rhin, femei din Romania si Polonia, erau puse sa munceasca in conditii ,,inumane si similare sclaviei“. Ele erau ,,angajate“ sa munceasca la recoltarea capsunilor si a asparagelor, si erau ,,platite“ cu 0,2 euro pentru fiecare kg cules. In aceste conditii unele dintre femei au primit un salariu de 6 euro pentru 10 zile de munca. Ele dormeau in baraci de prefabricate insalubre, ingradite cu grilaje asemanatoare unor cotete pentru pasari.

Patronul exploatarii este un german care locuieste in localitatea Freudenstadt din Padurea Neagra. Desi a mai fost condamnat pentru fapte similare, el a continuat sa exploateze fara mila pe lucratorii sai. In urma interventiei autoritatilor, cateva zeci de muncitoare au fost repatriate in Romania.

Precocitate. Este un fapt recunoscut, ca adevarata educatie care va ramane pentru viata, incepe in copilarie, cat mai devreme cu putinta. Din nefericire multe familii considera ca nu este cazul sa ,,plictiseasca” copiii cu educatia religioasa, ca vor invata ei mai tarziu cand vor intelege mai bine. Se pare ca cei care vor sa educe pe copiii lor in cele rele, nu au asemenea probleme; cu cat mai mici cu atat mai bine.

Ultimul fapt divers concludent in acest sens: o fetita de 7 ani care a venit la scoala purtand pe corpul ei inscriptii rasiste. Invatatoarea unei scoli din orasul Canadian Winnipeg, a fost socata cand a vazut ca eleva ei avea desenat pe mana o zvastica, iar pe picioare inscriptii naziste cu character rasist, printre care un slogan care spune ,,trebuie sa asiguram existenta poporului nostru si viitorul copiilor albi”. In cursul discutiilor cu asistenta sociala, fetita a explicat foarte clar, ca negri nu au ce cauta aici, ei trebuie sa moara.  Asistenta a intrebat daca este vorba sa ii speriem, dar fata a fost clara: nu, trebuie omorati, aceasta este tara albilor, ei nu au ce cauta aici. Fata a fost indepartata de sub influenta parintilor, si incredintata serviciilor sociale pentru ingrijire. Este interesant faptul ca tatal vitreg a depus plangere cerand sa recupereze fata, insistand ca el si sotia lui, de care de altfel s-a despartit, sunt ,,parinti excelenti”.

Bagdad. Asasinat. Un barbat inarmat l-a ucis la Bagdad pe seful celui mai important grup parlamentar sunit din legislativul irakian. Uciderea lui Harith al-Ubaidi, care era si membru in comisia parlamentara pentru drepturile omului, este o lovitura data procesului de reconciliere etnica si religioasa din Irak. Politicianul a fost ucis intr-o moschee. Atacatorul a tras asupra lui cu un pistol, dupa care a detonat si o grenada, potrivit politiei irakiene si colegilor de partid.

Pakistan. Asasinat. Un influent cleric musulman anti-taliban, a fost ucis intr-un atentat in Pakistan. Atacul a avut loc in orasul Lahore, iar informatia privind decesul clericului a fost confirmata de politia locala. Potrivit fortelor de ordine, doua explozii au avut loc in acelasi timp in doua orase diferite. Una din deflagratii s-a produs la scoala islamica din Lahore, condusa de clericul Maulana Sarfraz Naeemi. Al doilea atac a avut loc langa o moschee din localitatea Nowshera, in nord-vestul Pakistanului.

Atentate in Pakistan. Un nou atentat cu bomba comis intr-o piata din orasul pakistanez Dera Ismail Khan, situat in nordvestul tarii s-a soldat cu moartea a cel putin 8 persoane. Potrivit politiei, deflagratia a provocat si ranirea a zeci de persoane. Zona din nordvestul tarii este afectata de ciocniri puternice intre trupele guvernamentale si forte ale talibanilor extremist-islamici. Din Vaziristanul de Sud, se anunta un atac cu racheta lansat dupa toate aparentele de trupele occidentale, si soldat cu moartea a 5 persoane.

Ierusalim. Aviatia israelieana bombardeaza tunelurile din Gaza. Fortele aeriene israeliene au procedat la bombardarea unor tuneluri de la frontiera dintre Gaza si Egipt. Tunelurile sunt folosite de gruparile teroriste, pentru introducerea de arme si alte bunuri in Fasie. Conform informatiilor palestiniene, raidul s-a soldat cu ranirea a 4 persoane. Oficialitatile statului evreu au declarat ca raidul a constituit o riposta la tirul de rachete lansate de extremistii palestinieni asupra teritoriului din sudul Israelului.

Saana. Rapiri de occidentali in Yemen. 9 straini, intre care 7 germani, au fost rapiti in Yemen. Grupul cetatenilor occidentali a disparut intr-o zona din nordul tarii, fiind rapiti de rebelii siiti, afirma ministrul de interne yemenit. Printre occidentalii aflati sub controlul rebelilor, se afla un cuplu german si cei 3 copii ai lor, precum si un britanic si o femeie din Coreea de Sud. Autoritatile germane au declarat ca se afla in strans contact cu oficialitatile locale, spre a clarifica soarta cetatenilor rapiti.

7 dintre cei 9 straini rapiti in nordul Yemenului, au fost gasiti morti luni, iar doi copii au fost recuperati in viata, a declarat un oficial din serviciile de securitate locale, citate de AFP. ,,Am descoperit cadavrele a sapte persoane rapite, iar doi copii sunt in viata”, a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului. Fiul unui lider tribal a descoperit cadavrele si a informat autoritatile locale, a explicat aceeasi sursa, adaugand ca victimele au fost ucise, fara a preciza cum. Angela Merkel nu a putut confirma decesul celor 5 ostatici germani. La scurt timp dupa anuntarea decesului, o echipa a politiei criminalistice a mers la locul unde au fost gasite cadavrele, la Noshur, localitate situata la 12 km de Saana. De asemenea, o comisie de securitate a provinciei Saana s-a reunit luni dupa amiaza. Rapirea nu a fost revendicata, dar un oficial yemenit a atribuit-o rebelilor siiti zaidici, condusi de fostul deputat Abdel Malek al-Houti.

Marinari indieni scapati din mainile piratilor somalezi, salvati de marina portugheza. O fregata portugheza in serviciul NATO, a salvat 14 marinari indieni aflati pe un slep in oceanul Indian, la o zi dupa ce au fost eliberati de piratii somalezi. Marinarii au afirmat ca au fost agresati fizic, si li s-au furat proviziile si lucrurile personale in timpul celor 10 zile de captivitate. Piratii le-au luat si statia radio, pentru a nu chema ajutoare. Nava portugheza, care face parte din fortele navale ale NATO pentru lupta impotriva pirateriei din largul coastelor Somaliei, le-a oferit hrana si combustibil. Slepul indiana a fost capturat in timpul unui transport de carbuni din Somalia catre Emiratele Arabe Unite.

Statul Palau a acceptat sa-i gazduiasca pe uigurii nevinovati de la Guantanamo.

Insula Palau din Oceanul Pacific, unul dintre cele mai mici state din lume, a acceptat sa gazduiasca pe teritoriul sau cei 17 chinezi uiguri detinuti la Guantanamo, si declarati nevinovati, a anuntat miercuri presedintele tarii, Johnson Toribiong, citat de AFP. Presedintele din Palau a anuntat intr-un comunicat, ca a hotarat sa raspunda favorabil cererii Statelor Unite de a gazdui temporar 17 detinuti uiguri. ,,Sunt onorat si mandru ca Statele Unite au cerut asistenta republicii Palau intr-o sarcina atat de importanta”, a spus Toribiong. Washingtonul a negociat pentru ca acest stat din Pacific sa gazduiasca detinuti de la Guantanamo declarati nevinovati de justitia americana.

Sport si religie o combinatie mortala. S-a intamplat in orasul scotian Coleraine, la sfarsitul unui  meci de fotbal. Suporteri ai echipei Glasgow Rangers, proaspata campiona a Scotiei, un grup de 20 de suporteri protestanti, purtand culorile clubului, au facut o incursiune in cartierul catolic al orasului. Inarmati cu bate, au atacat prima persoana care le-a iesit in cale. Din nefericire pentru el, Kevin McDaid, un barbat in varsta de 49 de ani, a fost batut si ranit, in acelasi timp sotia lui Evelyn, in varsta de 46 de ani, si vecinul lor Damien Fleming, au fost de asemenea grav raniti. Culmea ironiei este, ca Kevin McDaid, tatal a patru copii, era unul dintre cei care milita activ pentru imbunatatirea relatiilor cu vecinii protestanti.

In nordul Irlanei catolicii si protestantii au scoli diferite, joaca sporturi diferite, protestantii rugbi, catolicii un fel de fotbal, iar atunci cand sunt suporteri ai echipelor de fotbal European, sunt suporteri pentru echipe diferite. In competitile internationale, catolicii sunt suporteri ai Irlandei, iar protestantii ai Irlandei de nord.  

In multe baruri din Belfast, nu este admis un suporter care poarta alte culori decat cele ale echipei acceptate de patronul barului respectiv.

Romanii atacati la Belfast cer repatrierea. Premierul britanic Gordon Brown a condamnat miercuri agresiunile care au determinat peste o suta de romani sa se refugieze intr-o biserica, informeaza AFP. ,,Sper ca autoritatile vor fi capabile sa adopte toate masurile necesare pentru a-i proteja”, a declarat Brown in cadrul audierii saptamanale din Parlamentul britanic. Vicepremierul Irlandei de Nord, Martin McGuinness, a condamnat ,,criminalii rasisti” aflati la originea acestor acte. ,,Acesti criminali sunt nocivi pentru societate, si adesea pentru membri cei mai slabi ai societatii”, a spus el. Tinta unei serii de atacuri rasiste, circa 115 romani, printre care o fetita de cinci zile, si-au abandonat marti casele din cartierul Lisburn Road, in sudul Belfastului, refugiindu-se intr-o biserica din apropiere.

Iranul vrea arme nucleare. Iranul vrea sa produca arme nucleare pentru a fi considerata o mare putere in Orientul Mijlociu, a declarat, intr-un interviu pentru BBC, presedintele Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed El Baradei, citat de Reuters. El a declarat ca Iranul considera ca armele nucleare sunt ,,o polita de asigurare” in fata posibilelor amenintari din partea tarilor vecine, sau din partea Statelor Unite. Rezultatul alegerilor prezidentiale din Iran, in urma carora a fost reales presedintele Mahmoud Ahmadinejad, a pus sub semnul intrebarii sperantele puterilor occidentale, cu privire la relansarea unui dialog cu Iranul pe tema programului sau nuclear, despre care Teheranul spune ca are un scop pur civil, nu militar. Ahmadinejad a declarat duminica ca nu se va schimba nimic din politica sa privind programul nuclear in al doilea sau mandat, argumentand ca aceste chestiuni tin ,,de domeniul trecutului”.

Arestarile continua in Iran. Un profesor universitar, si un analist, apropiati taberei reformistilor care l-a sustinut pe candidatul invins la alegerile prezidentiale din Iran, Mir Hossein Moussavi, au fost arestati miercuri, au anuntat apropiati ai acestora, citati de AFP. Un numar important de oficiali si jurnalisti reformisti au fost arestati, dintre care unii au fost eliberati ulterior, dupa anuntul de sambata ca presedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost reales, o victorie contestata de Moussavi, care alaturi de ceilalti doi candidati, a denuntat nereguli in timpul scrutinului. Anuntul a provocat proteste violente in capitala, unde sapte civili au fost ucisi luni, si manifestatii zilnice ale sustinatorilor lui Moussavi. Marti, ministrul informatiilor Gholam Hossein Mohseni Ejeie, a anuntat ca 26 de persoane care au organizat aceste proteste au fost arestate.

Germania trimite 300 de soldati suplimentari in Afganistan. Germania a decis sa trimita 300 de militari suplimentari in Afganistan, pentru misiuni de supraveghere aeriana, a anuntat miercuri un oficial din guvern, relateaza Reuters. Oficialul a spus ca trupele vor fi trimise in Afganistan, cand NATO va incepe desfasurarea unor avioane dotate cu sisteme aeriene de avertizare si control acolo. Guvernul german a spus anterior ca se asteapta ca circa 100 de militari sa fie trimisi pentru misiunea de supraveghere, aprobata vineri de ministrii apararii din NATO. Comandantii NATO se plang de multa vreme in legatura cu dificultatile din misiunile de supraveghere in aceasta tara cat Franta ca marime, si unde aproape nu exista infrastructura. Germania are circa 3.800 de militari in Afganistan, si exista un mandat parlamentar pentru desfasurarea de 4.500 militari in total pentru misiunea NATO, insa era nevoie de un nou mandat pentru misiunea de supraveghere.

Necolaiciuc a fost arestat in SUA. Agentii Departamentului american pentru imigrari, l-au arestat miercuri pe romanul Mihai Necolaiciuc, cautat pentru delapidarea a milioane de dolari de la Caile Ferate Romane, iar oficialii au spus ca a fost arestat pentru incalcarea legii privitoare la imigratie, relateaza www.palmbeachpost.com. Necolaiciuc locuia intr-un apartament din West Palm Beach, de ani de zile. Barbatul in varsta de 57 de ani, era cautat de Interpol din 2004, fiind anchetat pentru ca ar fi delapidat 80 de milioane de euro, intre 2000 si 2004, in prezent suma fiind de putin peste 111 milioane de dolari. In Romania, a fost directorul general al Cailor Ferate Romane.

Un institut brazilian a identificat o noua tulpina a virusului gripei porcine. Institutul brazilian de bacteriologie Adolfo Lutz, a identificat o noua tulpina a virusului gripei porcine, la un pacient din statul Sao Paulo, numita A/Sao Paulo/1454/H1N1, relateaza AFP. Institutul a spus ca a reusit sa izoleze virusul, si a comparat esantioanele braziliene cu unele ,,provenind din California”, potrivit unui comunicat. Deocamdata nu se poate spune daca noua tulpina este mai agresiva. Echipa medicului Terezinha Maria de Paiva de la institut, a izolat la sfarsitul lunii aprilie, noua tulpina. Caracteristicile genetice ale virusului sunt cruciale pentru producerea unui eventual vaccin impotriva bolii care a contaminat 36.000 de persoane din 76 de tari, si a provocat deja 163 decese.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Lipoprotein (a). Cercetatorii danezi sunt de parere ca un nivel ridicat de lipoprotein (a), o forma de colesterol mai putin cunoscuta si studiata, contribuie la atacurile cardiace. Intr-un articol publicat saptamana aceasta in Journal of the American Medical Association, cercetatorii de la Copenhagen University Hospital, relateaza ca pacientii cu un nivel ridicat de liporotein (a) au avut de trei ori mai multe sanse de un atac cardiac, in comparatie cu cei care au avut nivelul cel mai scazut.

Peste 45.000 de barbati si femei, au participat la acest studiu, care a inceput in anul 1976, si s-a incheiat in 2007.  In aceasta perioada, persoanele cu nivelul cel mai ridicat lipoprotein (a) au avut numarul cel mai mare de atacuri cardiace. Dintre aceste persoane, 25% dintre ei au avut prezenta o anumita variatie genetica.  Liporotein (a) poate fi gasita in organismul uman, iar nivelul de concentratie este aproape in totalitate determinat de materialul genetic mostenit de la parinti. Medicamentele din grupa statin, care sunt recomandate pentru reducerea de low-density lipoprotein (LDL) s-au dovedit ineficace in reducerea nivelului de lipoprotein (a).  In prezent Niacin, care este clasificat ca vitamina, si aspirina, poate reduce nivelul de lipoprotein (a).

Zicam. US Food and Drug Administration (FDA), a anuntat saptamana aceasta, ca medicamentul Zicam, poate produce serioase efecte negative, inclusiv pierderea simtului olfactiv. In USA, Zicam este comercializat sub forma de spray nasal, si este recomandat pentru reducerea simptomelor provocate de raceli.

Pandemie. Saptamana trecuta World Health Organization (WHO), a declarat gripa porcina (H1N1) pandemica. WHO a fost obligata la aceasta masura din cauza raspandiri extrem de rapida a acestui virus, din ultimele doua saptamani. In USA peste 17.800 de persoane au fost confirmate cu H1N1, dintre care 45 au decedat. Compania farmaceutica Novartis AG, a reusit sa produca un vaccin care acum este in testare, si care probabil ca va fi disponibil pentru populatie in urmatoarele trei luni.  Guvernul american a facut deja o comanda in valoare de $289 milioane.    

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Nu va ingrijorati de nimic, ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri“. Filipeni 4,6

 

 

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 24/2009

About The Author
-