19
Views

„Moise le-a raspuns: Pentruce cautati cearta cu mine? Pentruce ispititi pe Domnul?…………Daca va razvratiti voi impotriva Domnului cat traiesc eu inca in mijlocul vostru, cu cat mai razvratiti veti fi dupa moartea mea!”

Satana, in lungul veacurilor a plantat prin sistemul lui diabolic, samanta razvratirii, o buruiana ce a dat rezultate catastrofale in lumea neamului omenesc. Calcarea Poruncilor Sale, a constituit din vremuri stravechi, cheia prin care omul s-a facut vinovat fata de Marele Eu Sant. Si nu este de mirare ca azi in lumea superdotata electronic, omul a devenit o unealta servila a celui rau, iar capacitatea lui de a percepe corect intre bine si rau, fara Isus, este dat esecului total.

Noi oamenii suntem azi supusi unor probe de foc cu totul deosebite, fata de alte etape ale civilizatiilor. Parca timpul alearga prea repede si ne razvratim la orice miscare de vant sau aberatie spusa de unul sau de altul. Fratele meu de credinta, ma deranjeaza cu simpla lui prezenta in locasul de inchinare, iar scancetul de copil nevinovat la un serviciu Divin, ma face sa turbez de manie, ca, nu poate sa planga acasa cat vrea ?

Ce mama mai este si asta ? La Biserica trebuie sa fie liniste perfecta ? Si diavolul se bucura sarcastic. El te impinge sa vii la Biserica, nu ca sa asculti un mesaj Divin ci, sa vociferezi la tot ce nu-ti convine. Ba inca, iti ofera si posibilitatea de etalare a raului pamantean intr-o maniera perfida si diafana prin a arunca cuvinte cu doua intelesuri ca sa semeni, deruta printre fratii si surorile tale de credinta.

Diavolul, te invata si cum sa te rogi, si rugaciunea ta poate fi o istorie a vietii tale de…20 de minute. Ba, iti acorda atentie si te invata cu ce vestimentatie sa vii la Biserica. Un design vestimentar frivol, transparent caci este cald afara, in culori tonale de parca ai veni la un bar de noapte. Numai simpla ta prezenta intr-o asemenea costumatie, ai creea o razvratire de efect visual.

Este exact cand ai pune intr-un pahar de apa, o simpla lingura de cerneala rosie si, apa cristalina si curata din pahar, devine automat o diversiune coloristica de toata frumusetea la…negativ. Ma duc la Biserica sa ma intalnesc cu seful meu, caci are sa-mi ofere banii pentru munca ce am prestat-o in ograda lui de………… constructii, dar vad ca nu a venit la Biserica. Ce o fi cu el ? Parca vad ca iar o sa-mi spuna fratele meu de credinta ca, banii vor veni mai tarziu si de aici o noua faclie a razvratirii.

Diavolul iar se bucura, poate sa vina la biserica, sa se inchine, sa citeasca din Biblie, sa cante, etc., daca raspunde si la comenzile mele, eu sunt multumit. Vai draga, m-a suparat o razvratita, sambata dimineata deoarece, s-a asezat tocmai pe locul meu din biserica ? Ala e locul meu de cinci ani de zile  M-am dus la diaconul de serviciu si l-am facut in toate felurile. Pai ce, nu putea sa-i dea alt loc, decat pe al meu ? Ce a putut sa ma enerveze aceasta scena ? Nici nu am putut manca de suparata ce am fost. Ai vazut pe dezmatatii aia doi ? Patachina aia cu fusta scurta si rosie cu tocuri inalte si el, un ciufulit cu………. pantalonii mai mult in vine, cu inele in degete si urechi, parul lung si cu barba ?

Da, dar draga, aia sunt copiii mei, cu greu i-am convins sa vina la Biserica. Cum, in halul asta au ajuns copiii tai ? Ma rog la Domnul pentru ei. Azi a fost cea mai frumoasa zi din viata mea, cand i-am vazut in Biserica. Da draga dar,…in halul acesta de dezmat ? Da este adevarat dar,…….ce stii tu prin cate am trecut eu…!

Pastore, nu mi-a placut predica ta ? Vrem altceva, ne-am saturat de mana asta spirituala ce ne-ai dat-o de peste un an de zile ? Vai draga, le-ai vazut pe cele doua…cum au cantat ? Vai,…cantam eu mai bine ca ele. Timpul trece, si Cel ce Vine va veni. Diavolul face socoteala, si ce sa vezi, jumatate sunt ai mei, zice Satana. Pentru saptamana urmatoare am sa lucrez mai intens, caci, nu mai am decat putina ……vreme.

Diavolul, sopteste la urechea mea si a ta ca sa te faca un “razvratit”, al lui in Biserica lui Isus, dar, sa nu permiti acestui sarpe vechi sa intre in camera curata a inimii tale. Roaga-l pe Cel din Ceruri sa scoata tot ce este rau din tine, si dintr-un “razvratit” al Bisericii Advente, sa devii un Asteptator convins al Marelul Creator al Universului, in veci de veci,….Amin !

Arch. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica Ideilor – Satana te vrea sa fii un “RAZVRATIT”….Atat !

Despre autor
-