43
Views

Si deodata, impreuna cu ingerul s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu, si zicand : “Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte, si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.”

Pe planeta Pamnat s-a auzit cantecul de lauda la adresa Divinitatii si in Limba Romana despre, nasterea unui Mantuitor, ce a fost rastignit la Golgota pentru neamul omenesc prabusit in pacat si moarte. Nu comentez data nasterii Mantuitorului, dar comentez bucuria milioanelor de oameni ce au serbat un eveniment unic al Planetei si anume, nasterea Lui, ca prunc nevinovat si scump pentru noi, creaturile Sale. Nu poti sa fii pasiv cand, acele canale de televiziune crestine sau, mai putin crestine, au marcat prin cantec, poezie si dans, marea minune din Nazaretul Galileii. In acest context, cantecul de lauda in Limba Romana a fost auzit pe meridiane si paralele, ce a dat posibilitate tinereii generatii de baieti si fete, sa ia cu asalt, salile bisericilor in multitudinea lor confesionala, pietele oraselor din Europa, America, Africa, America de Sud, Asia si in multe alte locuri de pe acest pamant batran si obosit de evenimente politice, sociale, economice, religioase, etc., ei “tinerii”, au cantat, au dansat, au strigat, au colindat, au chiuit si au zambit pentru o viata mai buna si mai prospera, increzatori ca Isus, va fi speranta lor de azi, dar mai ales, de maine.

In acest sezon, s-a aliniat pe partia alba imaculata a sarbatorilor de iarna si formatia corala sub numele : “The Heralds of Hope Choir”, dirijata de inimosul pastor Adventist, Florin Liga. Formatia compusa din tineri talentati, baieti si fete,  au demonstrat ca, o piesa muzicala se interpreteasza cu inima, iar liantul formatiei il constituie, omogenitatea credintei crestine de, Ziua a Saptea. In formatia, “The Heralds of Hope Choir”, canta : Roxana Pavel – Goldstein, Livia Liga, Evelina Soare, Gilia Toma, Carmen Radulescu, Corina Munteanu, Diana Gatan, Adriana Ionita, Anca Azamfirei, Monica Pavel, Pavel Goia, Ovidiu Goia, Cosmin Ionita, Sorin Munteanu, Sorin Soare, Lucian Toma, Gatan Andrei, Ovidiu Radulescu, Elias Goldstein si Florin Liga, dirijorul formatiei. Au adus cu ei, ca dar minunat, frumusetea bucuriei prin cantecele si colindele lor iar ingerii din cer au cantat cu ei, spre bucuria diversificata a unui public cald si primitor. Au cantat la fratii penticostali si adventisti din Reading, PA., apoi la fratii baptisti din New-York, dupa care, au poposit in capitala Americii, Washington, DC. Aici in sala de protocol a Ambasadei Romaniei, in prezenta ambasadorului Romaniei in capitala, Statelor Unite ale Americii, excelentei sale, d-nul Adrian Vierita, au cantat colinde Romanesti si de pretutindeni. Au imbinat cantecul Sionului cu cantecul colindelor Romanesti, intr-o ambianta de vatra cu foc cald, stramosesc. Au lasat pe unde au fost, bucurii de speranta vesnica si bucuria cantecului lor a fost vazuta de Cel din Ceruri, ca o jertfa de cantec binecuvantat de Dumnezeu. Fie ca efortul lor sa duca mai departe stropi de ploaie cereasca binecuvantata.

Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., SUA.

Cronica Ideilor – Colinde, colinde, colinde…

Despre autor
-