25
Views

In perioada 18-21 dec.2008, Corul de copii „Flori si Stele” al Bisericii AZS Noul Grant/Bucuresti, a sustinut 7 concerte umanitare in Hamburg, Luneburg, Kovahl si St. Michaelisdon, pentru strangare de fonduri pentru construirea unui spital in Kumasi/Ghana/Africa.

    In ziarul local – Dithmarscher Kurier din 23 dec. 2008, din St. Michaelisdon, a fost publicat un articol despre concertul corului sustinut in capela bisericii baptiste din localitate.

Adrian P. Stoica – organizator concerte din partea Asociatiei Project Theodora/Germania

    Va redau mai jos traducerea:
“Flori și Stele” muzicale
Corul de copii din România entuziasmează publicul- Cântăm pentru o cauză nobilă

            La St. Michaelisdonn corul de copii “Flori și Stele” din România, a încântat inimile ascultătorilor în biserica creștină. Concertul a avut ca scop o acțiune de binefacere pentru un spital în Ghana.
            Timp de o săptămână corul de copii din București a fost plecat în Nordul Germaniei susținand mai multe concerte, și a adunat fonduri pentru a le dona proiectului de ajutorare a Africii.
            Turneul a fost conceput de asociația “Proiect Theodora” în cooperație cu societatea Germano-Română din Nordul Germaniei.
            „Am mai avut ocazia să găzduim muzicieni români și de fiecare dată am fost impresionați plăcut” spune Ehrhard Weider de la Biserica Creștină Baptista. De asemenea am fost foarte entuziasmați de concertul copiilor.
            Cei 40 de copii cu vârsta cuprinsă între șase și șaptesprezece ani au avut un program solicitant, însă chipurile și strălucirea din ochii lor descriau o bucurie imensă pentru cântec. Copii  nu au interpretat numai cântece din țara lor, ci au incântat publicul cu diverse piese internaționale chiar și în limba germană. La cântecul tradițional de Crăciun “Stille Nacht”, dirijoarea Carmen Stoica  a invitat sala să intoneze împreună cu corul de copii această melodie.
            Programul s-a continuat cu melodii englezești, imnuri de laudă pentru Dumnezeu și câteva piese în stil Gospel. Aceste „flori” au fost un izvor de culori vesele. “Noi suntem o mare familie.” povesteau două fete din cor,” Am mers de-a lungul timpului din anul 1986 când doamna Carmen Stoica a preluat conducerea acestui cor.  Dragostea pentru muzică aduce mereu noi copii, noi coriști ce duc mai departe activitatea corului” spuneau fetele cu accent emoționant, apoi ne-au prezentat motivația acestui cor: “Prin cântec aducem lauda și onoarea cuvenită lui Dumnezeu” De asemenea fetele au prezentat și o istorioară drăguță  despre Craciun.
            Au răsunat cu bucurie de copil cântecele White Christmas și Jingle Bells și apoi plini de sensibilitate au intonat cântece românești despre Nașterea Domnului Isus, ce au fost un val de binecuvântare pentru biserică. De asemenea și părțile solistice au fost impresionante. Chiar și cel mai mic dintre ei avea de cântat solo.
            În pauză Ehrhard Weider a arătat imagini cu proiectul de ajutor pe care românii îl susțin, proiect care, din păcate,  se confruntă în ultimul timp cu problemele de finanțare. Acolo, în Africa este nevoie de ajutor pentru o mulțime de oameni sărmani constrânși de probleme urgente.
            În a doua parte a concertului s-au cântat piese Gospel consacrate, de la  Amen la Kumbaja, my Lord  la care publicul a aplaudat ritmat. Încheierea maiestoasă Halleluja, ne-a înălțat inimile spre cer și cu un “Auf Wiedersehen”copii și-au luat rămas bun. Sala a răsunat în aplauze prelungite ca mulțumire și apreciere.

Concerte „Flori si Stele”

Despre autor
-