38
Views

Satul CATIASU se afla in partea de nord-vest a judetului Buzau. Este aferent comunei Chiojdu si este situat, la o altitudine de 700 m fata de aceasta. Este o zona bogata in vegetatie, flori de munte si aer curat. Satul se situeaza intr-o depresiune, ca o ceasca, si este inconjurat de padure diversa. La intrarea in sat te intampina, la Nr. 1, Biserica AZS. Ea numara, de curand, 50 de membrii. Aici oamenii sunt deosebit de ospitalieri. Este un loc cum rar intalnesti, asa cum era o data… Credinta este pura, nealterata iar dragostea si respectul intrec cu mult inchipuirea. Inca se pastreaza “ parleazul” intre vecini, ( loc de trecere dintr-o gradina in alta, realizandu-se drumul “de-a dreptul” sau drumul scurt).

Biserica de aici este un fel de Infirmerie ( mai ales pentru pastori). Este locul in care iti poti bandaja ranile, unde te poti vindeca sau reincarca, sa poti rezista inca o luna, in lupta vietii si a misiunii. Biserica de aici chiar nu-si impusca ranitii, se roaga pentru ei, ii invita la masa si totul se desfasoara in asa fel incat multi “trecatori din intamplare” au ramas indragostiti de acest loc. Drumul de sapte km. din comuna si pana acolo, este mai greu accesibil, mai ales iarna ori pe ploaie ( este de multe ori parcurs pe jos) dar merita!

Dupa Ziua botezului mondial, mai précis Duminica 14 iunie, am organizat aici un botez.

Si pentru ca Biserica locala, desi foarte bine ingrijita dar fara bazin de botez, nu putea oferi sansa efectuarii botezului, un candidat care tocmai isi terminase piscina din fata casei lui, a propus sa oficiem aici botezul. Veneam dupa o vreme ploiasa ( cel putin la munte a tot plouat) dar ne-am rugat pentru vreme buna si, desi norii de furtuna sau apropiat amenintatori, Cineva a stat de partea noastra, a certat norii si vantul si totul s-a linistit ca pe vremuri, serviciul divin al botezului avand sansa de a se desfasura in foarte bune conditii. Apa era destul de adanca, si fuse-se adusa din izvor de munte.

Multa lume a inconjurat locul. Unii priveau de pe coline, de la distanta. S-au botezat treisprezece persoane. Dupa botez si dupa primirea in randurile Bisericii, cei de curand botezati au participat la actul umilintei in vazul tuturor si apoi s-au impartasit cu Simbolurile Sfinte. Multi au ramas patrunsi, uimiti si printre randuri se auzeau cuvintele:
„Mai bine ne botezam si noi acum!“ „Ce sansa am putut pierde!“

Oricum, asa ceva nu s-a intamplat niciodata in istoria Catiasului: un frumos botez in aer liber, cu treisprezece candidati… Domnul fie laudat!

Evenimentul a starnit interes si in viitorul apropiat se preconizeaza un alt botez.

Am inteles, ah, Doamne, pentru a cata oara, ca:

Dragostea este ceea ce-i face pe doi oameni sa stea unul langa altul atunci cand este suficient loc in jurul lor.

Pastor,
Jercan Danut Alex.

Botez inedit

About The Author
-