13
Views

43În timpul zilelor orașului Sinaia din acest an, un grup de 20 de tineri și adolescenți inimoși s-au implicat într-o acțiune de ecologizare pe traseul montan “Poteca regală”, duminică 29 Septembrie. O parte dintre ei au fost și în echipa studenților de la Institutul Teologic Adventist care a început acest proiect în luna Mai 2013.

Tinerii au curățat aleea pietruită și au adunat deșeurile aruncate de persoane care n-au învățat încă să protejeze natura. În ciuda timpului nefavorabil tinerii au lucrat cu mult entuziasm și responsabilitate. Turiștii care i-au întâlnit au fost încântați de activitatea tinerilor și au apreciat efortul depus, dar mai ales inițiativa lor.

Proiectele TinServ (tineri în serviciul voluntar), se adresează oricărui tânăr care dorește să se implice voluntar în acțiuni sociale, proiecte de ecologizare și educative sau la reclădirea caselor distruse de calamități, ajutorarea persoanelor nevoiașe, igenizarea anumitor clădiri etc. Proiectul de ecologizare TinSerV “În slujba Regelui”, se dorește a fi continuat cu regularitate în fiecare primavară și toamnă, la începutul și la sfârșitul sezonului turistic. Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în luna aprilie, anul 2014.

Adolescenții din Câmpina care au participat în proiect sunt implicați într-un program numit companioni și au fost însoțiți de instructorul lor Mădălina Nuță și pastorul Gabriel Radu. A fost bucuria noastră să facem curațenie pe Drumul Regelui. Îi prețuiesc foarte pe tineri, pentru că pe vremea aceasta rea si friguroasă, au ales să fie pentru o zi, un fel de slujitori ai Regelui. Și au făcut această lucrare total dezinteresați. Păi ce interes să ai, când aduni gunoaie sau dai cu mătura pe o poteca din mijlocul muntelui, în timp ce turiștii trec pe lângă tine și se uita mirați? Dacă făceai curățenie în fața primăriei, puteai să zici că vrei să fii aplaudat pentru spiritul tău voluntar …”, ne-a declarant pastorul Gabriel Radu, prietenul tinerilor din  Campina.

Primăria din Sinaia salută inițiativa tinerilor și apreciază consecvența lor, mai ales că această activitate s-a desfășurat la o zi după Ziua Națională de curățenie programată în data de 28 Septembrie.

Aici se pot vedea fotografii și un scurt montaj video despre acest proiect.

Zilele orașului Sinaia sărbătorite printr-un TinSerV

| Anunturi, Social, Tineret |
About The Author
-