16
Views

VEZI FOTO AICI: http://maranatharomania.ro/2010/10/01/vezi-foto-pregateste-te-sa-fii-folosit-de-dumnezeu-%E2%80%93-tinserv-jud-hunedoara-august-2010/

In casa doamnei Solomia si a familiei Munteanu atunci cand ploua afara, apa curgea prin tavan, pe pereti, pe dulapuri, pe podea si pe toate lucrurile pe care le aveau in casa. De-a lungul anilor in care s-a repetat aceasta nedorita intamplare, casele lor au ajuns in stari avansate de degradare. Tavanul casei familiei Munteanu s-a umezit si a cazut, peretii au devenit plini de igrasie, podeaua a putrezit iar unele dintre piesele de mobilier s-au degradat si nu au mai putut fi folosite. Din cauza ca ploua aproape peste tot in mica lor casa, foarte multe dintre hainele lor au devenit inutilizabile. I-am gasit pe acesti oameni traind in conditii greu de imaginat pentru majoritatea dintre noi. Cand am intrat in casa, ne-au intampinat mirosul, aerul greu de respirat, praful, fumul si fetele zbarcite si obosite ale celor care ce locuiau acolo.

Vazand nevoile urgente ale acestor oameni, am hotarat ca trebuie sa facem ceva pentru ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu am intocmit un plan prin care sa incercam sa le fim de folos. Dupa mai multe saptamani de pregetiri, echipa Maranatha Romania se afla la inceputul a ceea ce am numit Proiectul ,,Pregateste-te sa fii folosit de Dumnezeu’’. Acesta cuprindea repararea acoperisurior caselor doameni Solomia si a familiei Muntean, zugravirea bucatariei si holului domnului Grancea (un barbat in varsta si bolnav), 2 standuri de sanatate in 2 parcuri importante din oras si un alt stand pentru cei mici numit Clubul Copiilor.

Proiectul a inceput in data de 31 august si s-a finalizat in data de 7 septembrie 2010. Au participat 25 de tineri voluntari alaturi de echipa Maranatha Romania care se afla in localitate.

Prima problema pe care o aveam era cea financiara. Cu o saptamana inainte de inceperea proiectului nostru, nu aveam in cont decat aproximativ 800 de lei. Era clar ca nu ne ajungeau pentru toate planurile facute, pentru alimentele si cazarea voluntarilor care veneau, pentru transport si pentru alte cheltuieli care apareau inevitabil.

Dar chiar cand stresul si grijile pareau cele mai mari, Dumnezeu vine in ajutor cu hotarare, dand curaj si putere celui care se increde in El! Cu doar cateva zile inainte de a incepe proiectul am primit un telefon de la un prieten care ne-a oferit oferit o suma importanta din cea care aveam nevoie. Si de atunci nu ne-a mai lispit curajul. Desi stiam ca nici acesti bani nu ne vor ajunge pentru toate lucrarile pe care ni le-am propus, am inceput proiectul. Voluntarii au venit, lucrarile au inceput.

25 de oameni trebuiau sa doarma undeva, si trebuiau sa manance sanatos dupa o zi grea de munca fizica. Dumnezeu a intervenit si aici in mod miraculos. Tinerii voluntari au primit si au adus cu ei atata mancare, incat aproape ca nu a trebuit sa cumparam decat paine si apa! Domnul sa fie laudat si sa ii binecuvinteze abundent pe cei care ne-au ajutat si ne-au trimis alimente de aproape si de mai departe, de la aproximativ 200 km departare! Le multumim!

Tinerii voluntari au fost cazati la internatul liceului din oras unde au gasit conditii foarte bune. Dar exista o problema. Ni s-au cerut 1500 de lei pentru ca tinerii sa poata sa stea acolo pe toata perioada proiectului. Era aproape jumatate din suma pe care o aveam si nu ne permiteam acest lucru. Domnul a intervenit din nou si aici si cu ajutorul Sau si al autoritatilor publice din oras, am reusit ii cazam pe tineri gratuit la internatul liceului! Aproape in fiecare zi Domnul ne arata ca acest proiect este planul Sau si ca trebuie sa mergem mai departe!

In a treia zi a proiectului, dupa ce banii au inceput sa se cam epuizeze, stresul a inceput sa creasca. Dar un plic alb cu o explicatie scurta mi-a luminat fata in acea zi si am avut un nou motiv de a da lauda lui Dumnezeu pentru ca are grija de fiecare dintre noi asa cum are grija si de pasarile cerului. 1000 de lei se aflau frumos asezati in plic, gata sa slujeasca!

In primele zile, cand am inceput sa lucram cu baietii la acoperisuri, ploaia ne ameninta fara rezerve dimineata. Rugaciunile noatre se indreptau in continuu spre cer ca Domnul sa faca ceva! Si asa cum Domnul poate sa opreasca Soarele pe cer, a putut sa opreasca si ploaia in acele zile, si am lucrat cu bucurie, stiind ca vreamea este buna ca noi sa putem sa muncim!

De asemenea, apartamentul domnului Grancea a fost curatat si zugravit. Chiar daca la inceput a fost putin sceptic, nestiind ce sa inteleaga, pana la urma si-a dat seama ca ii vrem binele si a inteles ca incercam sa il ajutam. Am ramas prieteni si dorim sa il mai vizitam si sa avem grija de nevoile sale acute. Fiind singur, cu siguranta va avea nevoie de ajutor si pe mai departe.

Oamenii pe care i-am ajutat au fost foarte incantati de ceea ce am reusit sa facem cu tanara echipa de baieti si fete care au lucrat cu mult curaj pe casele lor si in casele lor. A fost o bucurie de calitate cereasca!

Dupa cum va spuneam, proiectul nostru a cuprins si sustinerea unor activitati cu legate de sanatate. Doua pavilioane a fost ridicate in doua parcuri din oras unde tuturor celor doritori li s-a masurat gratuit tensiunea arteriala, procentul de grasime corporala si greutatea corporala. De asemenea, s-au vandut carti de sanatate si am fost placut surprinsi de numarul celor interesati de aceste carti valoroase.

Clubul copiilor a avut un mare succes! Aproximativ 60-80 de copii curiosi au dat tarcoale standului care s-a deschis pentru ei si care era plin de baloane, creioane colorate, desene, flori colorate din hartie creponata si alte lucrusoare de care ei s-au bucurat! Acest club are si o continuare! In sediul nostru din oras sunt asteptati copiii cu care vom lucra mai departe de-a lungul anului. De asemenea, tot in acest spatiu, va funciona si un Clubul seniorilor, un cerc al celor mai in varsta in care dorim sa abordam subiecte de valoare pentru dansii.

Casele acestor oameni au in continuare mare nevoie de reparatii. Timpul si fondurile nu ne-au ajuns ca sa reparam si sa zugravim si interiaorele in totalitate. Asa ca proiectul nostru continua! Avem nevoie de oameni, de fonduri, de ajutor pentru ca sa putem sa mergem inainte. Si asa cum Dumnezeu a fost cu noi pana acum, credem ca va fi cu noi si mai departe! Si va avea grija de toate nevoile noatre si ale acestor oameni necajiti.

Suciu Reihard – coordonator proiect jud. Hunedoara

VEZI FOTO: ,,Pregateste-te sa fii folosit de Dumnezeu” – TinServ jud. Hunedoara 31 august – 7 septembrie

Despre autor
-