28
Views

Tabara biblica nu mai este un proiect demonstrativ. Cu ajutorul Domnului, el a devenit deja un succes confirmat. S-a nascut si continua cu mult impact din dorinta de a ilustra arta de a trai conform principiilor biblice. Am debutat în 2005 cu o tabara biblica pentru tineret. Din 2008 am adaugat ofertei noastre un al doilea concept si anume, tabara biblica pentru familie (actuali si viitori familisti). Iata, pe scurt, ce merita sa stiti despre tabara biblica:

Tabara biblica nu îsi propune sa fie doar o forma de recreatie organizata, ci propune participantilor (tineri cu vârsta de minimum 18 ani) un experiment. Stilul nou de viata pe care îl ilustram urmareste 5 dimensiuni:

sanatatea (alimentatie sanatoasa strict vegetariana, exercitiu fizic, seminare de sanatate);

spiritualitatea (devotiune personala, devotiune publica, consiliere);

educatia (seminare si dezbateri);

recreatia (accentul cade pe importanta fructificarii oportunitatilor de recreere în natura, pe cunoasterea interpersonala, pe lipsa competitivitatii si a inutilitatii, pe creativitate);

misiunea (ca stil de viata crestina – seminare, proiecte desfasurate pe parcursul taberei sau dupa finalul acesteia).

Tabara biblica nu este un proiect adresat exclusiv unei grupari confesionale. Ea este deschisa tuturor acelora care au înteles provocarea si vor sa schimbe ceva în viata lor.

LOCUL – Centrul de tineret Moeciu de Sus

Conditiile foarte bune de cazare si dotarea remarcabila a bucatariei, coroborate cu pretul mic perceput si cu numarul suficient de locuri fac din centrul de la Moeciu un loc extrem de tentant.

Ceea ce convinge de fiecare data este în primul rând relaxanta liniste si inepuizabila frumusete naturala a zonei. Un alt mare atu este reprezentat de posibilitatile turistice variate (de la trasee scurte în imediata apropiere a Centrului pâna la trasee marcate catre Poiana Gutanu, Saua Strunga, Simon, Vf. Omu, cu altitudinea de 2507 m).

PERIOADA

Urmatoarele doua tabere vor avea loc în perioadele:

  1. 24-30 august 2009 – tabara biblica de vara – Moieciu
  2. 24 dec 2009 – 03 ianuarie 2010 – tabara biblica de iarna – Moieciu

ÎNSCRIERI

Pentru tabara din vara, înscrierile încep în data de 26 iulie 2009 si se vor face doar prin intermediul site-ului.

Înscrierea pe site NU înseamna rezervarea unui loc! Validarea înscrierii în tabara biblica si rezervarea unui loc se vor face numai dupa ce participantul plateste cei 200 RON. Data limita pentru achitarea sumei este 14 august 2009. Au prioritate absoluta cei care pot veni pentru toata perioada!

COSTURILE TABEREI

Suma de 200 RON platita de fiecare participant acopera cheltuielile, dupa cum urmeaza:

– cazarea / toata perioada = 60 RON

– masa / toata perioada = 140 RON

Atentie. Pretul lenjeriei de pat este de 10 RON (pentru toata perioada), si nu este inclus în suma de 60 RON. Acesta se plateste obligatoriu.

Plata si, implicit, înscrierea în tabara biblica se pot face pâna în data de 14 august 2009, inclusiv (în limita locurilor disponibile). Plata trebuie facuta integral, pentru toate persoanele înscrise, în termen de cinci zile de la înscrierea pe site sau prin telefon si nu mai târziu de data limita.

Puteti plati prin depunere în contul BCR, RO06RNCB0318024638580001.

În momentul în care veti face plata în contul mentionat mai sus, va rugam sa tineti cont de urmatoarele:

– Depuneti 200 RON pentru fiecare participant.

– Când faceti depunerea, solicitati functionarei de la ghiseul bancar sa noteze la explicatia depunerii numele celui pentru care se face plata (Exemplu: „Ionescu Paul tabara”).

– Pastrati chitanta de la banca!

– Indiferent de situatie, nu depuneti mai târziu de 14.08.2009!

– Pentru orice nelamurire, va rugam sa ne contactati înainte de a face plata!

MASA

Meniul taberei este unul foarte complex, sanatos si gustos! De asemenea, fiecare va putea primi atât cât are nevoie. Nimeni nu are motive sa se îngrijoreze cu privire la hrana sau sa-si faca planuri de rezerva. Cu alte cuvinte, va fi hrana din belsug si de calitate! De aceea, va recomandam sa nu aduceti niciun fel de suplimente alimentare în tabara.

Una dintre dimensiunile acestei tabere vizeaza încurajarea unui stil de viata sanatos, fara gustari între mese si fara dulciuri nesanatoase. De aceea, suplimentele de acasa nu va sunt de folos, ci, dimpotriva, afecteaza negativ implementarea modelului taberei. De asemenea, administratia Centrului de Tineret ne solicita sa nu fie aduse suplimente alimentare pentru ca nu exista locuri adecvate pentru depozitare.

Va multumim pentru încredere si va garantam o hrana vegana binecuvântata de Dumnezeu!

CAZARE

În momentul înscrierii în tabara biblica, puteti opta pentru camera în care doriti sa fiti cazat. În momentul înscrierii dumneavoastra, vor fi verificate locurile înca disponibile si dintre acestea veti putea alege locul pe care îl doriti. Datorita unei modificari de ultima ora a schitei, suntem nevoiti sa facem unele modificari. Iata cum arata în prezent schema de cazare la Moeciu.

Etajul 1:

– camerele 101 (4 locuri), 102 (4 locuri), 103 (4 locuri), 104 (6 locuri), 105 (4 locuri), 106 (2 locuri), 107 (2 locuri), 108 (2 locuri), 109 (indisponibila) si 110 (2 locuri).

Etajul 2:

– camerele 201 (4 locuri), 202 (4 locuri), 203 (4 locuri), 204 (6 locuri), 205 (4 locuri), 206 (2 locuri), 207 (2 locuri), 208 (2 locuri), 209 (2 locuri) si 210 (2 locuri).

Mansarda:

– 7 camere de 2 locuri si 6 camere de 1 loc

MIJLOACE DE TRANSPORT

Iata câteva detalii legate de mijloacele de transport în comun. Pentru a ajunge la Centrul de tineret de la Moeciu de Sus, trebuie sa:

– sositi în Gara Brasov (daca veniti cu microbuzul, asigurati-va ca stiti unde trebuie sa coborâti pentru a ajunge usor la obiectivul urmator);

– va deplasati la Autogara Bartolomeu. Pentru a ajunge acolo, trebuie luat autobuzul 23 barat (din Gara Brasov), a carui statie este undeva în partea dreapta a garii. Coborâti la Autogara Bartolomeu (punct de reper este stadionul, care este amplasat lânga Autogara Bartolomeu). Din Autogara Bartolomeu pleaca autobuze din jumatate în jumatate de ora spre Moeciu de Jos (Moeciu de Jos este dincolo de Bran, iar costul unui bilet este 3,5 RON);

– luati un autobuz spre Moeciu de Sus. Din Moeciu de Jos pleaca autobuze spre Moeciu de Sus (ultima statie este la aproape 2 km de Centrul de tineret), dar nu au un program precis si vin destul de rar. Destul de sigure sunt cele de la orele 13:30 si 16:00. Costul unui bilet este de 1,5 RON.

În situatiile în care nu va fi absolut nicio alta posibilitate, vom incerca sa fiti transportati din Moeciu de Jos sau din Moeciu de Sus cu o masina din tabara. Aceste situatii, însa, vor fi exceptionale.

Norel Iacob

Tabara biblica Moeciu, 24-30 august 2009, tabarabiblica.ro

About The Author
-