28
Views

 

           
 
Agentia Adventista Romana de Comunicare
Str. Erou Iancu Nicolae 38-38A, Bucuresti, cod 077190, O.P. Pipera;
Tel. 021 / 269 0338, Fax 021 / 269 0340. E-mail: comunicatii@adventist.ro
 
 
Buletin Info Adventist nr 425
Vineri, 6 Martie 2009 
 
Biserica din Romania
 
1. Editorial: Perspectiva chineza asupra crizei
2. Bisericile si Politia din Campina ofera ajutor scolilor
3. Festivalul companionilor din judetul Constanta
 
Biserica Mondiala
 
4. Leaganul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la 150 de ani
5. Televiziunea Bisericii Adventiste semneaza un contract cu un nou furnizor de televiziune prin satelit
 
Anunturi
 
6. Conventie de pregatire premaritala pentru cupluri de prieteni sau logodnici (13 – 15 martie)
7. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre acizii grasi trans si consumul de margarina
8. Ofertă speciala Viata si Sanatate
 
 
__________________________________
 
Biserica din Romania
 
1.Editorial: Perspectiva chineza asupra crizei
Cristian Modan / Director Departament de Tineret
 
In limba chineza cuvantul criza este compus din doua caractere, unul inseamna pericol iar celalalt oportunitate. Acest indiciu cultural ofera o privire mai optimista asupra perspectivelor zugravite de media internationale. Oare, abordand criza din perspectiva „chineza”, perfect biblica de altfel, n-am putea gasi oportunitatile pentru contracararea crizei spirituale pe care o traverseaza crestinismul?
 
O prima oportunitate ar putea-o constitui chiar actuala criza economica globala. Se spune ca atunci, cand dai de bine uiti de Dumnezeu. Citeste mai departe…
 
 
2. Bisericile si Politia din Campina ofera ajutor scolilor
Cornel Popa / AARC Muntenia
 
In data de 24 februarie 2009 in sala de sedinte a Casei Tineretului din Campina, a avut loc simpozionul pe teme de educatie in scoala organizat de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (A.S.E.F.) in colaborare cu Politia de Proximitate Prahova. Simpozionul a dezbatut subiectul ,,Scoala noastra incotro?”
 
In discutiile avute s-a amintit si faptul ca A.S.E.F. este un O.N.G. apartinand Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si ca pastorii acestei biserici sunt singurii care se implica in educarea tinerilor din orasul Campina, apelandu-se si la reprezentantii celorlalte biserici sa se alature Bisericii Adventiste in aceste programe educative. Citeste mai departe…
 
 
 
3. Festivalul companionilor din judetul Constanta
Robert Georgescu / AARC Muntenia
 
Sambata, 28 februarie 2009, intr-o atmosfera de inchinare, s-a desfasurat „Festivalul companionilor” din judetul Constanta cu tema „Pentru Hristos, din inima!” Pentru biserica locala dar si pentru companioni, evenimentul acesta a fost unul mult asteptat.
 
In prezenta tuturor celor veniti, festivalul a fost deschis prin salutul specific companionilor si prin intonarea imnului companionilor. Evenimentul a fost condus de liderul instructorilor de companioni din judetul Constanta – Danut Sandru, instructor de companioni in Biserica Adventista Navodari. Rugaciunea de invitare a prezentei lui Dumnezeu a fost rostita de Mihai Papadopol, pastor in districtul Cogealac. Citeste mai departe…
                                                                                                             
 
Biserica Mondiala
 
 
4. Leaganul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la 150 de ani
Megan Brauner/ ANN
 
Battle Creek, Michigan, Statele Unite, un oras cu semnificatie istorica si culturala pentru Biserica Adventista de Ziua a Saptea a implinit saptamana trecuta 150 de ani.
 
Oficialitatile orasului au aniversat ocazia prin participarea a opt fosti primari ai Battle Creek la ceremonia ce s-a desfasurat marti, 24 februarie. Infiintat in 1859, orasul a slujit ca sediu pentru membrii Underground Railroad (retea informala de rute secrete si adaposturi folosite de sclavii din Statele Unite in secolul XIX pentru a fugi in statele libere si in Canada cu ajutorul abolitionistilor) si liderii abolitionisti, activista pentru drepturile omului Sojourner Truth considerand orasul casa ei timp de 27 de ani. Citeste mai departe…
 
5. Televiziunea Bisericii Adventiste semneaza un contract cu un nou furnizor de televiziune prin satelit
ANN
 
Postul oficial de televiziune al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea va fi inclus in pachetul de baza al DIRECTV la sfarsitul lunii aprilie, o actiune prin care conducerea Hope Channel doreste sa puna grila de programe a televiziunii la dispozitia unei audiente mai numeroase si mai diversificate.
 
Contractul cu DIRECTV – unul dintre principalii furnizori directi de televiziune prin satelit din Statele Unite – marcheaza „cel mai mare progres al Bisericii din America de Nord”, a spus Mark Finley, presedintele Consiliului Director al Hope Channel, intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri, 27 februarie. Citeste mai departe…
 
 
Anunturi
 
 
6. Conventie de pregatire premaritala pentru cupluri de prieteni sau logodnici (13 – 15 martie)
 
 
Cine se casatoreste in graba regreta pe indelete. De aceea inainte de a face un astfel de pas, este bine sa cunosti cat mai multe despre celalalt dar si despre….tine. Despre diferente, asemanari, rezolvarea conflictelor, asteptari, organizare si alte lucruri….familiale. Mai mult decat o simpla intalnire o astfel de conventie este o lectie de viata care sigur iti va prinde bine mai tarziu. Asa ca…nu ezitati sa veniti…impreuna la Conventia de pregatire premaritala pentru cupluri de prieteni sau logodnici din perioada 13 – 15 martie de la Centrul de tineret de la Moeciu.
 
Inscrieri si mai multe detalii la www.centrulmoeciu.ro
 
 
7. Declaratia Consiliului de nutritie al Conferintei Generale despre acizii grasi trans si consumul de margarina
Dr. Valentin Nadasan / Dep. Sanatate, Conferinta Transilvania de Sud
 
Margarina, un articol alimentar care si-a castigat in scurt timp de la aparitia ei pe piata un loc important in alimentatia omului modern, a devenit un subiect mai mult decat controversat.
Riscurile care insotesc consumul de margarina i-au determinat pe multi sa se intoarca la consumul de unt. A patra Declaratie a Consiliului de nutritie al Conferintei generale abordeaza tocmai aceasta problema de mare actualitate – acizii grasi trans – si ofera raspuns la intrebarile care ne preocupa: Care sunt riscurile consumului de grasimi de tip trans? Este preferabil sa consumam unt in loc de margarina? Specialistii in nutritie si sanatate publica ai Consiliului de Nutritie formuleaza cateva recomandari bazate pe studiile stiintifice din domeniu.
 
Declaratia de pozitie poate fi consultata pe site-ul Asociatiei pentru Sanatate si Educatie la sectiunea RESURSE SI INFORMATII (http://www.asociatiasanatate.ro/node/4 ).
 
 
8. Oferta speciala Viata si Sanatate
 
Editura Viata si Sanatate pune la dispozitie celor interesati revista Viata + Sanatate, numere pe 2008 la pretul de 1 leu. Comenzile se pot face la telefon 323.00.20, int 108, fax 323.00.40 sau la email: secretariat@viatasisanatate.ro  Dupa comanda revistele pot fi trimise la depozitele de la conferinte, sau prin postă (caz in care trebuie sa platiti taxele postale).

Info Adventist nr. 425

| AARC, Generale |
Despre autor
-