8.1 Introducere in studiu – st8 Alege viaţa

Views


Gabriel Radu 8.1 Introducere in studiu (st8 Alege viaţa)

Aceasta este întotdeauna o poveste tristă: o tânără, în cazul acesta o fată de douăzeci şi doi de ani, a fost diagnosticată cu o boală incurabilă: tumoră cerebrală. Chiar şi cu toate minunile medianei moderne, nu se mai putea face nimic decât să se prelungească agonia până la deznodământul inevitabil. Dar această tânără femeie, „Sandy”, nu voia să moară.

Aşa că şi-a făcut un plan. După ce avea să moară, capul ei avea să fie pus într-un congelator, într-o cuvă cu nitrogen lichid, cu speranţa de a-i conserva celulele creierului. Şi acolo avea să aştepte cincizeci de ani, o sută de ani, o mie de ani… până într-o zi când, în viitor, tehnologia va fi avansat suficient încât creierul ei, compus din conexiuni neuronale, să poată fi încărcat într-un computer. Şi, da, Sandy ar fi putut „trăi”, poate chiar pentru totdeauna.

O poveste tristă, nu doar pentru că o persoană tânără urma să moară, ci şi pentru planul în care ea şi-a pus speranţa de viaţă. Asemenea multor oameni, Sandy voia să trăiască, dar a ales o cale care, în cele din urmă, sigur nu va funcţiona.

Pe măsură ce continuăm cu studiul cărţii Deuteronomul, săptămâna aceasta vom analiza oportunitatea care ne este oferită de a alege viaţa, dar de a o alege în termenii pe care Dumnezeu, Dătătorul şi Susţinătorul vieţii, i-a hotărât, în harul Lui.

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

8.1 Introducere in studiu – st8 Alege viaţa

About The Author
-