12.4 Timp pentru a stabili prioritățile – st12 Binecuvântările Sabatului

Views


Gabriel Radu 12.4 Timp pentru a stabili prioritățile (st12 Binecuvântările Sabatului)

Suișurile și coborâșurile experienței copiilor lui Israel cu Dumnezeu au fost strâns legate de modul în care s-au raportat la Sabat. Dumnezeu a văzut lipsa lor de dorință de a respecta Sabatul ca pe un semn al irelevanței Lui în viața fiecăruia dintre ei (leremia 17:19 27). Un angajament reînnoit față de Sabat a fost de asemenea parte a procesului de restaurare – un semn că prioritățile erau corecte. Isaia 58 prezintă un contrast interesant.

3. Ce îi spunea Dumnezeu poporului Său, lucru care este relevant și pentru noi, astăzi?
Isaia 58:1-14_______________________________________________________

Prin închinarea și postul lor, israeliții se considerau poporul lui Dumnezeu, dar modul în care își trăiau viața după ce închinarea se încheia arată că ei fă­ceau doar gesturile ce țin de un comportament corect; nu exista niciun devota­ ment sincer, din inimă, față de Legea Iui Dumnezeu. în continuarea capitolului, Isaia arată ce aștepta Dumnezeu de la poporul Lui.

Aceasta nu este totul. Recitește Isaia 58:13,14. De ce pune Dumnezeu ac­centul pe Sabat? Profetul folosește aici expresii similare cu cele din restul ca­ pitolului: „Dacă îți vei opri piciorul… ca să nu-ți faci gusturile tale… neurmând căile tale, … neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării”, avertizează el. Cu alte cuvinte, Sabatul nu este un timp în care să parcurgi ru­ tina închinării în vreme ce te gândești la ale tale și trăiești o viață fără nicio legătură cu închinarea. Sabatul trebuie să fie o „desfătare și să-l „cinstești”. în contextul din restul capitolului, Sabatul este prezentat ca fiind desftarea de a învăța despre caracterul și obiectivele lui Dumnezeu și apoi de a transpune acel caracter și acele obiective în relațiile cu ceilalți. Să știi doar cum să respecți o formă de păzire a Sabatului și de închinare nu este suficient. învățarea trebuie să aibă un impact asupra vieții. Sabatul este un timp de învățare și de trăire conform priorităților.

Este Sabatul o desfătare pentru tine? Dacă nu, ce poți face pentru a schim­ba lucrurile? Ai învățat „să cinstești” Sabatul? Discută în cadru! grupei ce ar putea însemna aceasta. Fii cât mai practic posibil!

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:
www.7adventist.com/studiu/

12.4 Timp pentru a stabili prioritățile – st12 Binecuvântările Sabatului

About The Author
-